Με έντεκα δύσκολα θα έχανε

Με έντεκα δύσκολα θα έχανε

bet365

Ο Θοδωρής Βασίλης γράφει για την ήττα του Πανιωνίου στην Τούμπα και την απαράδεκτη αποβολή του Μασούντ η οποία καταδίκασε τους «κυανέρυθρους» σε ήττα.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Και μόνο η παρουσία του Πανιωνίου στα πλέι οφ και η εξασφάλιση της Ευρώπης, αποτελεί από μόνη της μια τεράστια επιτυχία. Οπότε η συμμετοχή της ομάδας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα, αλλά και με το λιγότερο άγχος.

Η αλήθεια είναι ότι με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής στις τρεις πρώτες αγωνιστικές καμία ομάδα δεν είναι καλύτερη, με την διαφορά όμως μεταξύ της ομάδας του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και των άλλων είναι οι περισσότερες λύσεις στο ρόστερ. Και αυτό ακριβώς πλήρωσε ο Ιστορικός χθες στην Τούμπα, την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων.

Στο πρώτο ημίχρονο είδαμε μια επανάληψη του αγώνα με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Με τις γραμμές κοντά, με παίκτες να καλύπτουν χώρους και να μην επιτρέπουν στον ΠΑΟΚ να κάνει παιχνίδι κάθετα (με εξαίρεση μια μπαλιά του Μπίσεσβαρ πρς τον Μάτος δεν υπήρξε παιχνίδι του ΠΑΟΚ από τον άξονα), είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ημίχρονο να περάσει χωρίς ιδιαίτερα ζόρια και με ελάχιστη πίεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι η μοναδική επικίνδυνη φάση για την ομάδα του Ίβιτς ήταν μια αντεπίθεση προς το τέλος του 45λεπτου με τον Μπίσεσβαρ με τον Πανιώνιο να πληρώνει ένα δικό του λάθος στο μισό του ΠΑΟΚ και την λάθος εκτίμηση της άμυνας του.

Στην επανάληψη η εικόνα άλλαξε και αυτό οφείλεται σε δύο παράγοντες. Αρχικά η αναγκαστική αλλαγή του Σιώπη με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να χάσει το ένα από τα δύο «μηχανάκια» στο χώρο του κέντρου με τον Κόρμπο να μένει απελπιστικά μόνος του. Ο Σιώπης είναι ένας παίκτης που εκτός από την ταχύτητα έχει και την οξυδέρκεια να ξέρει πως να προλαβαίνει καταστάσεις, κάτι που δεν το έχει ο αντικαταστάτης του Ταπόκο ο οποίος είναι βαρύ κορμί και τακτικά ακόμα ανέτοιμος.

Έτσι, είδαμε από το 45 έως το 60' τον Πανιώνιο να γυρίζει πολύ πίσω, να μην μπορεί να κρατάει καθόλου μπάλα και τον ΠΑΟΚ γύρω γύρω από την περιοχή του Γιαννιώτη. Μετά το τέταρτο αυτό οι «κυανέρυθροι» έδειχναν να προσαρμόζονται στις νέες συνθήκες και κρατούσαν το μηδέν. Φαινόταν ξεκάθαρα πως μόνο αν γινόταν κάτι που θα ανέτρεπε τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι εκείνη την στιγμή στο παιχνίδι θα μπορούσαν οι Νεοσμυρνιώτες να βρεθούν σε δύσκολη θέση.

Αυτό έγινε στο 68' με την ανόητη αποβολή του Μασούντ ο οποίος χωρίς λόγο πάει και χτυπάει τον Μαλεζά από πίσω. Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν δύσκολο για την ομάδα να κρατήσει και με τον Πρίγιοβιτς να πετυχαίνει ένα υπέροχο γκολ (μιλάμε για ένα επιθετικό που κόστισε περίπου 700.000 ευρώ παραπάνω από όσο το συνολικό μπάτζετ του Πανιωνίου) ήρθε η πρώτη ήττα της ομάδας στα πλέι οφ.

Μια ήττα στενάχωρη για το γεγονός ότι χωρίς αριθμητικό μειονέκτημα υπήρχε η αίσθηση ότι δύσκολα θα χανόταν ο βαθμός και πλέον οι όποιες ελπίδες για μια πιθανή πρώτη θέση μειώθηκαν αρκετά.

ΥΓ. Για τον Μασούντ τα έχουμε πει πολλάκις. Μαζί με τον Τσόρι Ντομίνγκες είναι με διαφορά οι πιο ποιοτικοί ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος και στην ημέρα του ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του. Στην ημέρα του όμως, γιατί υπάρχουν βραδιές όπως η χθεσινή που μπορεί να κρεμάσει την ομάδα του. Για μένα είναι απαράδεκτη η δεύτερη κίτρινη αλλά κυρίως ο τρόπος αντίδρασης μετά την αποβολή. Ίσως θα πρέπει να του τραβήξουν λίγο το αυτί από την διοίκηση.

ΥΓ1. Απόλυτα δίκαιη η δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μασούντ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο Βάτσιος δεν έκανε λάθη κατά του Πανιωνίου. Πρώτη κίτρινη στον Μασούντ δεν υπάρχει ενώ κιτρινίζει τον Μπεν για θέατρο σε φάουλ στο οποίο υποπίπτει ο αμυντικός του ΠΑΟΚ και για να ισοφαρίσει το λάθος του δεν δίνει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπεν σε πέσιμο στην περιοχή του ΠΑΟΚ από την στιγμή που δεν δίνει την παράβαση και θεωρεί ότι εκμαιεύει το πέναλτι. Κλασική νοοτροπία Έλληνα διαιτητή.

ΥΓ2. Το χθεσινό ματς έδειξε ότι θα πρέπει ο αντικαταστάτης του Σιώπη να είναι καλύτερος ή έστω στο ίδιο επίπεδο με τον διεθνή άσο. Μαζί με τον Κόρμπο είναι το καλύτερο δίδυμο στα χαφ την φετινή σεζόν και η απουσία του στην επανάληψη φάνηκε ξεκάθαρα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα