Η νίκη και η αλήθεια του Μανόλο!

Η νίκη και η αλήθεια του Μανόλο!

Η νίκη και η αλήθεια του Μανόλο!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την επικράτηση της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, τις επιλογές Χιμένεθ και έχει σούπερ υστερόγραφα για φάιναλ φορ και όχι μόνο...

Έγινε αυτό που έπρεπε... Αυτό που λέμε βγήκε η υποχρέωση και τίποτα παραπέρα ή έστω περισσότερο για την ΑΕΚ του Μανόλο Χιμένεθ που προβληματίζει αλλά είναι κάτι προφανώς λογικό όσο κι αν σε τούτη τη χώρα ξεχνάμε γρήγορα. Βασικά είναι απίθανο το πώς επιλέγουμε να ξεχάσουμε όσα ζήσαμε μόλις μήνες πριν στη διάρκεια της σεζόν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η νίκη ήταν το ζητούμενο στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ήρθε έπειτα από σπουδαίο ποδοσφαιρικό θέαμα και σούπερ μπάλα; Σε καμία των περιπτώσεων. Όμως ήρθε και πάλι η γκρίνια είναι μεγαλύτερη απ' αυτή που θα έπρεπε... Διότι σύμφωνοι οι "πράσινοι" έπαιξαν δίχως κανέναν άξιο μεσοεπιθετικό και δεδομένα χωρίς τον κορυφαίο επιθετικό του πρωταθλήματος.

Από την άλλη όμως μιλάμε για μια ομάδα που από τη στιγμή που την ανέλαβε ο Ουζουνίδης έχει αποδώσει καλό ποδόσφαιρο. Ταυτόχρονα τακτικά είναι καλύτερη απ' οποιαδήποτε άλλη και η οποία κέρδισε όλα τα ντέρμπι που διεκδίκησε πλην αυτό του Κυπέλλου στην Τούμπα (το αντίστοιχο στην Θεσσαλονίκη για το πρωτάθλημα δεν το έπαιξε καν) που τον... έσφαξαν! Χωρίς Μπεργκ, Βιγιαφάνες και το επιθετικό μπακ Κουλιμπαλί το θέμα ήταν να μην γνωρίσει ούτε υποψία απειλής η ΑΕΚ. Και αυτό έγινε σε απόλυτο βαθμό...

Οπότε δεδομένα η γκρίνια αγορά τον τρόπο που έπαιξε η ΑΕΚ δημιουργικά. Κι εδώ η μουρμούρα των φίλων της Ένωσης είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Διότι η ομάδα είχε μεν κατοχή, δημιούργησε 4-5 φάσεις (δύο εξ αυτών για γκολ με Μάνταλο και το άχαστο του Αλμέιδα), αλλά ήταν φανερό ότι απουσίαζε το πλάνο, η σωστή επιθετική ανάπτυξη και η φαντασία στο δημιουργικό κομμάτι.

Λογικό όμως αν κρίνουμε από τα πρόσωπα που επέλεξε ο Μανόλο Χιμένεθ. Δεν γινόταν να υπάρχει επιθετική ομοιογένεια όταν στην επιθετική τριπλέτα επιλέγονται Μπακασέτας, Μάνταλος (για τα "φτερά" της γραμμής κρούσης) και στην κορυφή της επίθεσης ο Αλμέιδα. Δύσκολο και βαρύ σχήμα για να υπάρξει ουσιαστική ανταπόκριση και εφαρμογή στο όποιο πλάνο μπορεί να είχε στο μυαλό του ο Ισπανός τεχνικός.

Την ίδια ώρα δυσκολεύομαι -έως αδυνατώ- να θυμηθώ την προηγούμενη φορά που οι 3 συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές ξεκίνησαν μαζί στην 11αδα της ΑΕΚ και πολύ περισσότερο να συντέλεσαν την επιθετική τριάδα της ομάδας. Αυτό θαρρώ ήταν το βασικό και μοναδικό λάθος του Σεβιγιάνου προπονητή των "κιτρινόμαυρων" σε ότι αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας στο ματς με τον Παναθηναϊκό.

Προσωπικά δεν θα επέλεγα και το 4-3-3 Αλλά αυτό ειναι κάτι που δεδομένα γνωρίζει καλύτερα ο προπονητής και οι συνεργάτες του. Βασικά προς όλους τους αναγνώστες μας: πάντα οι προπονητές και όλοι τους (ακόμη) και οι χειρότεροι γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς σε κάθε περίπτωση...

Ποια είναι όμως η αλήθεια του Μανόλο που (ίσως και σκόπιμα κάποιοι) αγνοούμε που δεν ζούμε την καθημερινότητα στα Σπάτα και την ίδια αγνοούν και οι φίλοι της ΑΕΚ; Ότι εκτός από το γεγονός ότι θα κάνει και λάθη, υπάρχουν και δεδομένα που πρέπει ο ίδιος να συνυπολογίζει σε όλα όσα αφορούν το αγωνιστικό (από τον καταρτισμό της αποστολής έως και της ενδεκάδας).

Η μεγαλύτερη αλήθεια όμως του Χιμένεθ όπως σωστά μας την είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι αυτό που ΟΛΟΙ έχουμε σημειώσει και εδώ (σε τούτο το χώρο έχετε διαβάσει κατ' επανάληψη): "Ίσως υπάρχει ένα πρόβλημα, ένα λάθος στον σχεδιασμό. Στους παίκτες που αποκτήθηκαν και πολλοί από αυτούς έχουν το ίδιο αγωνιστικό προφίλ"!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αλήθεια από την παραπάνω. Η ΑΕΚ θέλουμε να παίξει επιθετικά με καλούς πλάγιους τη στιγμή που μόνο γνήσιο εξτρέμ είναι ο Χριστοδουλόπουλος! Πατίτο, Βάργκας (ο κόουτς σωστά μαθαίνω απ' την εικόνα τους στις προπονήσεις τους έκοψε απ την αποστολή), Μάνταλος, Μπακασέτας, συνιστούν ποδοσφαιριστές που η ικανότητά τους είναι να παίζουν δίπλα, ή πίσω από τον φορ...

Για τον λόγο αυτόν προσωπικά σημείωσα παραπάνω ότι δεν θα επέλεγα το 4-3-3 και το γράφω μήνες τώρα: θα προτιμούσα είτε να παίξω 4-3-2-1 (δένδρο) είτε 4-4-2 με ρόμβο στον άξονα. Σίγουρα δεν θα έπαιζα με ακραίους από τη στιγμή που δεν διαθέτω τέτοιους. Αλλά όπως γράψαμε και παραπάνω εμείς δεν είμαστε προπονητές και έξω απ' τον χορό όπως ξέρετε!

Η νίκη αυτή δεν θα έχει καμία αξία αν η ΑΕΚ δεν πάει να πάρει το διπλό και μόνο αυτό στην Λεωφόρο. Δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα για την Ένωση στην έδρα του Παναθηναϊκού και δεν θα είναι εύκολο να επιτευχθεί ο στόχος. Αυτό θα είναι το πιο δύσκολο ματς της ΑΕΚ για την πρωτιά...

Υγ: Τι να γράψει κανείς για τον Γαλανόπουλο. Χαίρομαι που η εξέλιξη του, η βελτίωση του είναι με διάρκεια και ουσία. Ένας box to box χαφ που όμοιος του δεν παίζει στο πρωτάθλημα. Πάνω του πρέπει να χτιστεί η ΑΕΚ της Νέας Φιλαδέλφειας και των πρωταθλημάτων που δεδομένα θα έρθουν με την επιστροφή στο "σπίτι" μας! Σούπερ ήταν (και) ο Χριστοδουλόπουλος ο οποίος τη σούπερ του σεζόν θα την κάνει του χρόνου αφου θα έχει και προετοιμασία με την ομάδα! Ο Βράνιες να συγκεντρωθεί λίγο γιατί καλό το οπαδικό και το πάθος, καλά να "φωνάζουμε" στα social media πόσο ΑΕΚ νιώθουμε, αλλά ο μοναδικός κίνδυνος στο χθεσινό ματς ήταν αποτέλεσμα των δικών του εγκληματικών λαθών.

Υγ2: Καλά όντως τώρα ρε μάγκες το κάναμε θέμα για το φάιναλ φορ και το ποια ομάδα υποστήριζε ο καθένας; Στ' αλήθεια υπήρχαν σκέψεις το 2017 για μια διοργάνωση στο μπάσκετ για την έχθρα με τους Τούρκους; Πάτε καλά ορισμένοι; Μπάσκετ είναι... Έπαιξε η Φενερμπαχτσέ που συνιστά την καλύτερη ομάδα τούτη την περίοδο με τον Ολυμπιακό που δεδομένα δεν είναι καλά φέτος και έχει φανεί και εντός συνόρων. Κέρδισε η καλύτερη ομάδα, με τον κορυφαιο προπονητη στην ιστορία των ομαδικών αθλημάτων και το πιο ακριβό μπάτζετ που δεν είχε καν Τούρκο παίκτη. Ας υποστηρίζει οποίος θέλει, ότι θέλει! Δεν πήγαμε να πάρουμε την Πόλη πίσω ρε μάγκες. Ρε γαμώτο πόσο φασίστες έχουν γίνει κάποιοι;;; Εννοείται πως οι οπαδοί σε ΟΛΟ τον πλανήτη θα ήταν με τον αντίπαλο του εχθρού και οι φίλαθλοι με το καλό του ελληνικού αθλητισμού. Ισχύει παντού ρε μάγκες, ήμαρτον...

Υγ3: Άκουγα live τις δηλώσεις των Αγγελόπουλων. Είχα άλλη εντύπωση για τους συγκεκριμένους αλλά ήταν απόλυτα λανθασμένη... Μα έλεγα κι εγώ να είναι τόσο καλοί, δεν μπορεί! Και δικαιώθηκα. Όταν δεν ξέρεις να χάνεις δεν έχεις αξία κι όταν νικάς... Πολύ κρίμα όμως!

Υγ4: Χάρηκα πολύ για την Λαμία. Πολύ όμως. Λόγω πολλών προσωπικών φίλων και για τον Ματσούκα που λατρεύω ποδοσφαιρικά αλλά κυρίως σαν άνθρωπο. Πραγματικά το αγαπώ αυτό το παιδί και χαίρομαι τις χαρές του (κι ας υποστηρίζει άλλη ομάδα χαχαχαχα). Ο Άρης δεν τα κατάφερε. Τώρα φαντάζομαι να καταλαβαίνουν τι εννοούσαμε όταν τους το γράφαμε τότε: τα πάντα είναι δανεικά! Και τελικά επιβεβαιώθηκα ε; Έχει το know how δεδομένα... Ούτε ο ΟΦΗ τα κατάφερε. Κι εκεί έβγαζαν πανιά για Γ εθνικές και αφανισμό της ΑΕΚ. Όλα είναι δανεικά και έχει πάντα ο καιρός γυρίσματα.

Υγ5: Ο βοηθός στο πρώτο ημίχρονο (σιγά μην αναφέρω το όνομά του απλά περιμένω να πάει στην... κατάψυξη) ήταν τραγικός! Έκοψε 3 φάσεις την ΑΕΚ και στις δύο ήταν για γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο της. Δεν πρέπει να σταθούμε πάλι εκεί αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός! Πάλι ένας βοηθός δεν βλέπει κάτι υπέρ της ΑΕΚ. Με τον Πανιώνιο πρώτος είπα ότι ήταν ανθρώπινο λάθος, το ίδιο θέλω να πιστεύω και για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Και κάτι τελευταίο: Τι κάνεις ρε Μασούντ; Χαχαχαχα... Αυτό αρκεί!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...