ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

bet365

Ο ΠΑΟΚ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον καλά οργανωμένο Πανιώνιο (με δέκα από το 69'), ωστόσο ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς ήρθε από τον πάγκο για να χαρίσει τη νίκη (1-0) με γκολάρα, στο πρώτο σουτ στην εστία της ομάδας του!

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς (απ)έδειξε γιατί είναι top class επιθετικός. Εφτανε μια σεντερεφορίσια κίνηση του για να λύσει το γόρδιο δεσμό και να χαρίσει ένα σημαντικό τρίποντο για τον ΠΑΟΚ στη μάχη της πρωτιάς των πλέι οφ.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Ο Ίβιτς που δέχθηκε την αφιέρωση του Σέρβου επιθετικού για το γκολ στο 75ο λεπτό, με το οποίο ο «Δικέφαλος» επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου, έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Αθανασιάδη, αλλά στο 62’ πέρασε στο ματς τον «Μεγαλέξανδρο» του ΠΑΟΚ, που με το εντυπωσιακό γκολ του έκανε κι απόψε καλά τη δουλειά του.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΜΠΑ

Ο Βλάνταν Ίβιτς μετρώντας έξι απουσίες (Κρέσπο, Σάχοφ, Ουάρντα, Πέδρο Ενρίκε, Βαρέλα, Μυστακίδης) παρέταξε την ομάδα του με σύστημα «4-3-3». Με τον Παναγιώτη Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, ελληνικό δίδυμο στο κέντρο της άμυνας (Μαλεζάς, Πούγγουρας), το Λέο Μάτος να επιστρέφει στο δεξιό άκρο και το Μάριν Λέοβατς σταθερά στα αριστερά.

Δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν ξανά ο Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας και ο Γκόικο Τσίμιροτ, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στο δεξί άκρο της επίθεσης ξεκίνησε ο Τζάλμα Κάμπος, στα αριστερά ο Δημήτρης Πέλκας, με τον Στέφανο Αθανασιάδη να αποτελεί την αιχμή του δόρατος για τον Δικέφαλο.

Ο Βλάνταν Μιλόγιεβτς είδε τον Γιεσίλ να μένει εκτός αγώνα και επέλεξε να ξεκινήσει τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης των «κυανέρυθρων» σ’ ένα «4-2-3-1», που αποτελούσαν: ο Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια, οι Αντωνιάδης, Ρισβάνης, Οικονόμου, Βλάχος τετράδα στην άμυνα και οι Κόρμπος, Σιώπης ως αμυντικά χαφ. Μπροστά τους ήταν οι Καθάριος, Μασούντ, και Μασούρας.

ΚΑΠΩΣ ΑΡΓΑ «ΞΥΠΝΗΣΕ» Ο ΠΑΟΚ

Το πρώτο μέρος κύλησε με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή του, αλλά να κάνει πάνω από 30 λεπτά για να «ξυπνήσει» και να δημιουργήσει μια φάση της προκοπής μπροστά στην εστία του Γιαννιώτη, που μέχρι τότε ήταν θεατής της αναμέτρησης. Αντίθετα, ο Γλύκος χρειάστηκε να αποκρούσει το σουτ του Σιώπη (30’), με τον Πανιώνιο να έχει απειλήσει πέντε λεπτά νωρίτερα με ένα ακόμη σουτ από τον Μασούρα (25’).

Στο 37’ η μπάλα από την εκτέλεση φάουλ του Λέοβατς κόντραρε στο τείχος και κατέληξε κόρνερ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν η στιγμή του Αθανασιάδη να επιδιώξει να φτάσει με δυνατή κεφαλιά στο γκολ.

Η πιο καλή στιγμή του «Δικεφάλου» ήρθε στο 44’ όταν σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Μάτος βρήκε τον Μπίσεσβαρ μέσα στη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του Ολλανδού έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Γιαννιώτη. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια ακόμη ευκαιρία (καρφωτή κεφαλιά του Κάμπος) των γηπεδούχων και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν χωρίς γκολ στα αποδυτήρια.

ΝΕΟ ΔΟΚΑΡΙ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Το πείσμα του Τζάλμα Κάμπος έφερε ένα κερδισμένο φάουλ σε καλή θέση για τον ΠΑΟΚ, στα πρώτα λεπτά του β’ μέρους, με τον Δημήτρη Πέλκα να σημαδεύει και να στέλνει την μπάλα για δεύτερη φορά στο δοκάρι της εστίας του Πανιωνίου (54’).

Ο Ιβιτς με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έβγαλε τον αρνητικό Λέοβατς και έβαλε τον Κίτσιου στη θέση του, η αντικατάσταση του Σιώπη από τον Ταπόκο ήταν αναγκαστική για το Μιλόγιεβιτς, ενώ στο 62’ ο Πρίγιοβιτς πέρασε στη θέση του Αθανασιάδη.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΑΣΟΥΝΤ ΚΑΙ ΓΚΟΛΑΡΑ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ

Μέσα σε οκτώ λεπτά ο Μασούντ αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες (62’-69’), με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να μείνει με δέκα παίκτες και τους ασπρόμαυρους να αυξάνουν την πίεση τους αναζητώντας το γκολ. Ο τρόπος, πάντως, ήταν στις περισσότερες φορές ανορθόδοξος με εξαίρεση το 75’ όταν ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς απέδειξε γιατί ο ΠΑΟΚ πλήρωσε σχεδόν 2 εκατομμύρια τον Ιανουάριο για να τον αποκτήσει από τη Λέγκια Βαρσοβίας.

Ο Σέρβος επιθετικός του «Δικεφάλου» με μια απίστευτης ομορφιά κίνηση, μετά την κούρσα και την σέντρα του Μάτος, απέφυγε τον Βλάχο και με αριστερό σουτ πριν η μπάλα σκάσει στο έδαφος την έστειλε στα δίχτυα του Γιαννιώτη κάνοντας το 1-0.

Στο 80’ ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου αντέδρασε σωστά στο τετ α τετ του με τον Μπίσεσβαρ, ενώ ο Ρισβάνης στο 83’ απείλησε με ισοφάριση, αλλά το σουτ του κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας του Γλύκου. Στο 87’ και στο 89’ ήταν η σειρά του Πρίγιοβιτς να απειλήσει με δεύτερο γκολ.

MVP: Top class επιθετικός, με πλούσιο ρεπερτόριο, ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς πέτυχε ένα ακόμη πανέμορφο γκολ φτάνοντας τα 7 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 10 συνολικά σε 17 αγώνες.

Στο ύψος του: Επαιξε για 45 λεπτά, εκ των οποίων τα δέκα ως τραυματίας, αλλά έφταναν για να αποδειχθεί και πάλι ότι ο Μανόλης Σιώπης είναι το «άλφα και το ωμέγα» του Πανιωνίου στη μεσαία γραμμή. Με το που βγήκε οι κυανέρυθροι χάθηκαν…

Ο αδύναμος κρίκος: Κακό παιχνίδι, αρκετά λάθη και βεβιασμένες τελικές επιλογές, από το Μάριν Λέοβατς.

Η γκάφα: Όταν έχεις δεχθεί μια κίτρινη κάρτα (στο 62’) δεν κάνεις πεντακάθαρο φάουλ από πίσω στον αντίπαλο αμυντικό για να δεχθείς τη δεύτερη κίτρινη, όπως συνέβη με τον Μασούντ.

Το στραγάλι: Ο Βάτσιος είχε ουσιαστικά μια δύσκολη φάση, αυτή του 60ου λεπτού για το πέναλτι που ζητάει ο Μπεν. Σίγουρα δεν έκανε «θέατρο» για να τιμωρηθεί με δεύτερη κίτρινη, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι και πέναλτι.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του στο β’ μέρος, πέτυχε την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, ένα σημαντικό τρίποντο, που θα πρέπει να το εξαργυρώσει με ένα θετικό αποτέλεσμα την Τετάρτη (24/5) στη Νέα Σμύρνη.

ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Λέοβατς (46’ Κίτσιου), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Κάμπος (88’ Κουλούρης), Αθανασιάδης (62’ Πρίγιοβιτς).

Πανιώνιος (Βλ. Μιλόγιεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (46’ Ταπόκο), Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος (67’ Σαββίδης), Μπεν (85’ Βουκελάτος).

ΔΕΙΤΕ VIDEO ΜΕ ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα