Μίλαν - Μπολόνια 3-0

Gazzetta team
Μίλαν - Μπολόνια 3-0

bet365

Επειτα από τρία χρόνια, οι Ροσονέρι θα παίξουν ξανά εκτός συνόρων, καθώς καθάρισαν 3-0 την Μπολόνια και τερμάτισαν 6οι. Σώθηκε η Τζένοα. Θα πέσει τελευταία αγωνιστική Εμπολι ή Κροτόνε.

Τρία χρόνια αποχής από την Ευρώπη είναι τεράστιο διάστημα για την Μίλαν. Τουλάχιστον δεν θα γίνουν τέσσερα, καθώς οι Ροσονέρι καθάρισαν 3-0 την Μπολόνια και μία αγωνιστική πριν το φινάλε κλείδωσαν την 6η θέση και το «κακό» εισιτήριο για το Europa League, καθώς το Σάββατο είχε βοηθήσει και η ήττα της Φιορεντίνα, από την οποία πλέον απέχει τέσσερις βαθμούς. Οι γηπεδούχοι ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Λαπαντούλα, αλλά βρήκαν τα γκολ στην επανάληψη. Στο 69' έκρυψαν το τόπι και το εμφάνισε στα δίχτυα με ωραίο πλασέ ο Ντεουλοφέου, στο 73' ο Χόντα εκτέλεσε εξαιρετικό απ' ευθείας φάουλ για το 2-0 και ο Λαπαντούλα με κοντινό σουτ στο 90' ολοκλήρωσε την τριάρα της ομάδας του.

Σώθηκε η Τζένοα, έχασε την ευκαιρία η Έμπολι
Η Τζένοα κέρδισε με 2-1 την Τορίνο και εξασφάλισε την παρουσία της στη Serie A και την επόμενη σεζόν, διατηρώντας την παράδοση που τη θέλει να μην χάνει από την Γκρανάτα από το 1981 εντός έδρας. Η πίεση ήταν μεγάλη για τους γηπεδούχους, όμως φαίνεται ότι τους έκανε καλό, καθώς μπήκαν δυνατά και έφτασαν στο 1-0 στο 32' με τον Ριγκόνι από κοντά έπειτα από φάουλ του Βελόζο. Το 2-0 ήρθε στο 54' με τον Σιμεόνε, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 2-1 με τον Λιάγιτς στο 89'.

Η Έπολι υποδέχθηκε την Αταλάντα, γνωρίζοντας ότι η νίκη πιθανότατα θα της εξασφάλιζε και τη παραμονή, καθώς η Κροτόνε αγωνιζόταν στο Τορίνο με την Γιουβέντους. Η τελευταία έκανε το χρέος της, όμως η Έμπολι ηττήθηκε και το μέλλον της θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, εκείνοι που πέτυχαν το γκολ ήταν οι φιλοξενούμενοι με τον Γκόμες στο 13'. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 59' για την Έμπολι με τον Ελ Καντούρι, όμως ο Μαζιέλο έσωσε στη γραμμή και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.

 

SERIE A Τελευταία Νέα