Ντόρτμουντ - Βέρντερ 4-3

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Βέρντερ 4-3

bet365

Σε ένα εκπληκτικό ματς στο Signal-Iduna Park η Ντόρτμουντ νίκησε 4-3 την Βέρντερ με δύο αμφισβητούμενα πέναλτι και πήρε την 3η θέση από την Χόφενχαϊμ. Ευρωπαίες Κολονία, Χέρτα.

Η Ντόρτμουντ ήταν η μεγάλη κερδισμένη από την... τετραπλή μάχη που έγινε για Champions League, Ευρώπη και υποβιβασμό. Η ομάδα του Τόμας Τούχελ ήθελε μόνο νίκη εντός με την Βέρντερ για να αφήσει από κάτω στη μάχη της 3ης θέσης την Χόφενχαϊμ, η οποία περίμενε γκέλα και δική της νίκη εντός σε βάρος της Αουγκσμπουργκ που ήθελε αποτέλεσμα για να παραμείνει στην κατηγορία. Τελικά η BvB αν και έπαιξε με τη φωτιά πήρε τη νίκη κάνοντας δύο φορές ανατροπή και έχοντας πάρει δύο αμφισβητούμενα πέναλτι με το σκορ στο 2-3 υπέρ του κλαμπ της Βρέμης. Την ίδια ώρα, η Χόφενχαϊμ δεν κατάφερε να πάρει νίκη και μετά τη λευκή ισοπαλία η Αουγκσμπουργκ πανηγύρισε την παραμονή.

Μόλις στο 7' ύστερα από φάση διαρκείας ο Γιουνούζοβιτς έκανε το 0-1 για την Βέρντερ, όμως η Μπορούσια αντέδρασε γρήγορα και αφού είχε δοκάρι με το Ρόις γύρισε το ματς σε 2-1 με γκολ του Γερμανού μεσοεπιθετικού (32') με ωραίο τελείωμα και του Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ (42'). Στο δεύτερο μέρος όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο καλά για την BvB. Μόλις στα 44 δευτερόλεπτα στην επανάληψη ο Κρούζε έκανε πάρτι από αριστερά και έδωσε σε κενό τέρμα στο Μπάρτελς για το 2-2 και στο 68' στην κόντρα ο ίδιος έκανε το πλασέ που κατέληξε ψηλοκρεμαστά στα δίχτυα του Μπίρκι (2-3).

Στο 75' πήρε το πρώτο αμφιλεγόμενο πέναλτι η Ντόρτμουντ με τον Ρόις να πέφτει μετά το μαρκάρισμα του Γκνάμπρι και να κάνει ο ίδιος το 3-3 ενώ στο 89' ο Ομπαμεγιάνγκ ευστόχησε από τα 11 βήματα μετά την πτώση του Πούλισις για το τελικό 4-3. Ο Γκαμπονέζος με αυτό το γκολ έφτασε τα 31 γκολ και πήρε το Κανονάκι στην Bundesliga. Η Χόφενχαϊμ έφτασε πιο κοντά στο γκολ με το σουτ του Κράμαριτς στο δοκάρι αλλά και νίκη να έκανε, θα περιοριζόταν στο Νο4 και τα προκριματικά της κορυφαίας διοργάνωσης.

Ευρωπαίες Κολονία, Χέρτα και ίσως Φράιμπουργκ
Η Χέρτα ήταν σχεδόν σίγουρη και έτσι τελικά συνέβη. Το θέμα ήταν το τι θα γινόταν με την άλλη ομάδα που θα έβγαινε μαζί της στο Europa League. Οι πρωτευουσιάνοι γνώρισαν βέβαια συντριβή εντός, με την Λεβερκούζεν να την διαλύει με 2-6, αλλά αυτό δεν επηρέασε την παρουσία τους την επόμενη σεζόν εκτός συνόρων. Το μόνο πρόβλημα για την Χέρτα ήταν ότι με τη νίκη της (2-0) επί της Μάιντς, η Κολονίας την προσπέρασε και τερμάτισε εκείνη 5η, με την Χέρτα στην 6η θέση, καθώς την... έφαγε στην ισοβαθμία στους 49 βαθμούς.

Αυτό που έχει πλέον σημασία για το τελευταίο εισιτήριο στην Ευρώπη, είναι τι θα συμβεί με την 7η θέση. Υπάρχει ανοικτή μία ακόμα, αλλά θα εξαρτηθεί από τον τελικό του Κυπέλλου. Εάν το πάρει η Ντόρτμουντ, η 7η της βαθμολογίας θα πάει στο Europa. Εάν το πάρει η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, θα βγει εκείνη απ' ευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης και η 7η Φράιμπουργκ που ηττήθηκε 2-1 από την Μπάγερν, θα χάσει την ευκαιρία της. Η Βέρντερ πάντως το πάλεψε για την 7η θέση και ηττήθηκε 4-3 στην Ντόρτμουντ με ανατροπή λίγο πριν το φινάλε. Εάν νικούσε, θα προσπερνούσε εκείνη την Φράιμπουργκ.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα