Μόνο ο Ολυμπιακός στον χάρτη…

Μόνο ο Ολυμπιακός στον χάρτη…

Μόνο ο Ολυμπιακός στον χάρτη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει κι εξηγεί μέσα από το blog του στο gazzetta γιατί από το ελληνικό ποδόσφαιρο ουσιαστικά υπάρχει στην Ευρώπη, ατυχώς, μόνο ο Ολυμπιακός.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Ολυμπιακός με επιστροφή, αν ο Γιώργος Πρίντεζης αναδειχθεί πρώτος σκόρερ (21+).

Να λοιπόν που από την Ελλάδα της κρίσης κι από το ελληνικό ποδόσφαιρο, που βρίσκεται υπό την «επίβλεψη» της ΦΙΦΑ γιατί κάποιοι θέλησαν και το έφτασαν στο σημείο μηδέν, υπάρχει ένας άνθρωπος, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Β. Μαρινάκης, κι αγοράζει ομάδα στην Αγγλία!

Για να επιβεβαιωθεί για άλλη μία φορά ότι πολύ απλά αυτό που υφίσταται από την Ελλάδα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, πλην της Εθνικής Ελλάδας, είναι μόνο ο Ολυμπιακός. Και στη λέξη μόνο, θα έπρεπε να προσθέσω και το «ατυχώς». Διότι θα ήταν ευχής έργον να υπήρχαν με πιο μεγάλα γράμματα κι άλλοι σύλλογοι μας στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Ευρώπης…

Ο Ολυμπιακός είναι που έως και πέρσι κι επί πέντε σερί χρόνια έπαιζε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας μία φορά έως τους 16 και παίρνοντας τις άλλες τέσσερις φορές μίνιμουμ εννιά πόντους.

Ο Ολυμπιακός είναι που φέτος έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, φτάνοντας έως τους 16 της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός είναι που φέρνει άσους όπως οι Ιμπαγάσα, Ριέρα, Πάντελιτς, Ρόμενταλ, Σαβιόλα, Τσόρι, Αμπιντάλ, Καμπιάσο, Καρντόσο, Μάριν.

Ο Ολυμπιακός είναι που δίνει παίκτες του στην Πρέμιερ Λιγκ (Μιλιβόγεβιτς, Μαζουάκου, Μιραλάς), στη Ρόμα (Μανωλά, Τοροσίδη, Χολέμπας), στην Μπενφίκα (Μήτρογλου, Σάμαρη, Φέϊσα), στην Πριμέρα (Ρομπέρτο), στο Σαμπιονά (Ντουρμάζ), στην Μπουντεσλίγκα (Διαμαντάκος, Γιαταμπαρέ!), αλλά και που έδωσε το πρώτο προϊόν της Ακαδημίας του, τον Φετφατζίδη στο Καμπιονάτο, με 5 εκ. Ευρώ.

Ο Ολυμπιακός είναι που πουλάει παίκτη του στην Κίνα με 15 εκ Ευρώ (Ιντέγε) και στην Αραβία με 7 εκ. Ευρώ (Βάϊς) έξι μήνες αφότου τον πήρε (!), αλλά και που κάνει μεταγραφές εκατομμυρίων Ευρώ σε αγορές όπως το Μεξικό (Πουλίδο, Μπενίτες).

(Σημαντική λεπτομέρεια: για να τους δίνει όλους αυτούς, σημαίνει ότι πρώτα τους παίρνει, πρώτα τους φέρνει…)

Ο Ολυμπιακός είναι που έχει ένα τεράστιο δίκτυο δανεικών ποδοσφαιριστών του σε Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Κύπρο, Δανία, έως κι Αυστραλία!

Ο Ολυμπιακός είναι που μπορεί και δανείζεται παίκτες από την Μπαρτσελόνα (Αφελάϊ), την Άρσεναλ (Κάμπελ), Γιουβέντους (Λεάλι), την Ατλέτικο (Ρομπέρτο), την Πόρτο (Ερνάνι), τη Μονακό (Εντινγκά) κι από σημαντικές ισπανικές, γερμανικές κι αγγλικές ομάδες (Βιγιαρεάλ, Σοσιεδάδ, Σάλκε, Άστον Βίλα), βλέπε Μαρκάνο, Μακούν, Φινμπόγκασον, Σισοκό, Σαντάνα.

Ο Ολυμπιακός είναι, βέβαια, η ομάδα που «προμηθεύει» συνεχώς με παίκτες την Εθνική μας ομάδα (Καπίνο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Σιόβας, Σάμαρης, Μανιάτης, Φορτούνης, Γιαννιώτας, Μήτρογλου, Φετφατζίδης, Διαμαντάκος) και τώρα Ρέτσος, Ανδρούτσος, Μανθάτης.

Και τώρα ο Ολυμπιακός είναι που ο πρόεδρος του Β. Μαρινάκης αγοράζει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, άλλοτε δις πρωταθλήτρια Ευρώπης κι Αγγλίας…

Παρεμπιπτόντως, πόσο...σοβαρό φαίνεται εδώ να κυνηγάνε τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και να τον εμπλέκουν σε "διάφορα", ενώ οι πολύ αυστηρές αγγλικές ποδοσφαιρικές αρχές του δίνουν άδεια να επενδύσει στο αγγλικό ποδόσφαιρο;…

Κάτι δεν πάει καλά, είτε εκεί, είτε εδώ. Τι σας μοιάζει...πιθανότερο;...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.