Αφού δεν… πέθανε ο Ιβιτς, όλα καλά!

Αφού δεν… πέθανε ο Ιβιτς, όλα καλά!

bet365

Συνεχίζουμε (τον κατήφορο), πάμε παρακάτω, ας παιχθεί μπάλα. Αυτό δε θέλει ο λαός; Αυτό να γίνει! Καμία σωτηρία, καμία ελπίδα, διαπιστώνει ο Σταύρος Σουντουλίδης, όσο υπάρχουν ανεγκέφαλοι και Κομίνηδες στα ελληνικά γήπεδα.

Αλήθεια, είναι, ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ δεν… πέθανε! Ζει, συνεχίζει να αναπνέει, σήμερα το μεσημέρι θα πάει σπίτι του και όταν τον ρωτήσουν οι δύο κόρες του «μπαμπά, τι έπαθες», θα τους πει ότι… δεν πρόσεξε και τράκαρε σε μια κολώνα. Άλλωστε, δεν χτυπήθηκε από ένα γεμάτο (έτσι δεν είναι κ. Κωνσταντίνου;) κουτί μπύρας. Επεσε μόνος του και δεν πόνεσε τόσο (έτσι δεν είναι κ. Λυμπερόπουλε) ώστε όλο αυτό να συνιστά διακοπή του αγώνα.

Συνεχίστε έτσι, με μοναδικό στόχο να αποπροσανατολίζεται το κοινό σας, ένας εξ αυτών σας έδωσε τη χαριστική βολή, συνεχίστε να ασχολείστε με το πόσο πόνεσε ή δεν πόνεσε ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ. Πάντα θα μας φταίνε όλοι οι υπόλοιποι, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής. Πάντα ξεχνάμε ότι «η ζωή κύκλους κάνει» και έρχεται η στιγμή να πληρώσεις με το ίδιο (ακριβό) νόμισμα. Το ότι μέχρι τώρα δεν έχει ταυτοποιηθεί ο «δράστης» (που στο σημάδι παίρνει άριστα…) και δεν ξέρουμε καν τα στοιχεία του αυτού, ο οποίος πέταξε το κουτάκι μπύρας, αποδεικνύει την ενοχή των ΠΑΕ, τις ευθύνες της Αστυνομίας και την ανικανότητας να αλλάξουμε το περιβάλλον στο οποίο παίζεται το ποδόσφαιρο στη χώρα μας*

Τα περί «νέων χαλίφηδων στη θέση του χαλίφη» παραμένουν το ίδιο γραφικά, όσο και το… Πήλιο. Καταρρίπτονται (για όσους δεν βλέπουν με πράσινα, κίτρινα, μπλε, κόκκινα γυαλιά) από τον τρόπο με τον οποίο ο Κομίνης επιχείρησε να εξισορροπήσει και επικοινωνήσει μια ορθή απόφαση (την αποβολή του Βλαχοδήμου) με την απίστευτη απόφαση να αποβάλλει τον Ουάρντα για ένα φάουλ, που ούτε καν υπήρχε, πέραν βεβαίως της φαντασίας του ρέφερι από τη Θεσπρωτία.

Ο συγκεκριμένος διαιτητής (απ) έδειξε πόσο επικίνδυνος είναι για το άθλημα, με τα όσα έπραξε μετά την αποχώρηση των δύο ομάδων από τον αγωνιστικό χώρο και όσα έγραψε στο φύλλο αγώνα, που είναι γεμάτο από ψέματα τα οποία δυστυχώς για εκείνον καταρρίπτονται από την τηλεοπτική εικόνα. Έκανε, λένε, πάνω από 1,5 ώρα για να συντάξει το «φύλλο αγώνα». Όσοι έμειναν ξύπνιοι και το διάβασαν, θα νόμιζαν ότι διάβαζαν σενάριο από τον… Αρχοντα των Δαχτυλιδιών! Επος ανακρίβειας…

Στην περίπτωση του Κομίνη, πρέπει σήμερα κιόλας να παραδώσει το σήμα του, να αφήσει στην άκρη την σφυρίχτρα και να παραιτηθεί, όπως είχε το θάρρος και παραιτήθηκε ο συνεργάτης του στον τελικό του Βόλου, Γιώργος Καλφόγλου. Να παραδειγματιστεί από τον συντοπίτη του βοηθό και να προσφέρει –επιτέλους- κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Κομίνης ενημέρωσε τις ομάδες και ανέγραψε στο «φύλλο αγώνα», ότι για την κλωτσοπατινάδα του 53ου λεπτού, υπεύθυνοι είναι μόνον οι Σάχοφ και Κουλιμπαλί, τους οποίους απέβαλλε και βάσει των όσων έγραψε κινδυνεύουν με βαρύτατες ποινές. Για τον κύριο Μπεργκ; Γι’ αυτόν εξαιτίας του οποίου ξεκίνησαν όλα και βρέθηκε ο Κρέσπο πεσμένος στο χορτάρι και περικυκλωμένος από 4-5 παίκτες του Παναθηναϊκού; Σχεδόν δεν μας είπε τίποτα! Χρεώθηκε με «αντιαθλητική συμπεριφορά», με κίτρινη κάρτα και, πάμε παρακάτω. Λες και ο Σουηδός στράικερ των «πράσινων» είναι η «ιερή αγελάδα» των ελληνικών γηπέδων και δεν πρέπει να τον ακουμπήσει κανείς.

Η μόνη σωστή απόφασή του, που πήρε με αρκετό ζόρι είναι αλήθεια έστω κι αν ο ΚΑΠ είναι ξεκάθαρος, ήταν η οριστική διακοπή του αγώνα. Για όλα τα υπόλοιπα ελέγχεται, όπως και για το γεγονός ότι όλως τυχαίως ξέχασε (;) να αναφέρει τα «γαλλικά» του Μαρίνου Ουζουνίδη στον τέταρτο διαιτητή την στιγμή της αποβολής του Βλαχοδήμου. Ψιλά γράμματα…

Τον Κομίνη δεν τον έμαθαν στον ΠΑΟΚ χτες. Τον ήξεραν εδώ και πολλά χρόνια. Είχε οργιάσει κατά του «Δικεφάλου» στο τελευταίο χρονικά Άρης – ΠΑΟΚ (2-2) με πολλές απίστευτες αποφάσεις. Είναι ο ίδιος, που «έπνιξε» το πέναλτι στο χέρι του Χουτλ στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου. Στον τελικό του Βόλου, μπροστά στα μάτια του, «έπνιξε» το πέναλτι πάνω στον Κρέσπο και στη Λεωφόρο την Τετάρτη απέβαλλε, προφανώς «πνιγμένος από τύψεις», με… ταχυδακτυλουργικό τρόπο τον Ουάρντα.

Ο ΠΑΟΚ θα πάρει τρεις βαθμούς, που ποτέ δε θα μάθουμε αν άξιζε να πάρει αγωνιστικά, αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια. Πάντως, βάσει της εμφάνισής του μέχρι το 53ο λεπτό, δεν άξιζε να πάρει σχεδόν τίποτα. Στα πλέι οφ η εικόνα του «Δικεφάλου» συνεχίζει να είναι άκρως προβληματική και ουδείς γνωρίζει αν μπορεί να το αντιστρέψει όλο αυτό, που είδαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια.

*Τα ίδια ισχύουν και για τον ανεγκέφαλο, που πέταξε στην Τούμπα την κροτίδα δίπλα στον Βιγιαφάνες. Δεν ήθελε πολύ να έχει «προσγειωθεί» πέντε – δέκα εκατοστά πιο κοντά κι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο να μην πανηγύριζε την κατάκτηση του Κυπέλλου, αλλά να μην είχε καν φτάσει στον τελικό του Βόλου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.