ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1

ΑΕΚ - Πανιώνιος 0-1

bet365

Η ΑΕΚ... έριξε στον κουβά το «διπλό» στη Τούμπα! Με εμφάνιση ασορτί με τον κακό καιρό έχασε στο ΟΑΚΑ από τον Πανιώνιο (0-1) που συνεχίζει και στα πλέι οφ την πορεία-όνειρο. Δοκάρι στο 89' η Ένωση!

Από τους πανηγυρισμούς για τη νίκη στην Τούμπα, στην απογοήτευση για την ήττα από τον Πανιώνιο. Η ΑΕΚ κατάφερε να πετάξει στα σκουπίδια τους τρεις βαθμούς επί του ΠΑΟΚ αφού ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ από τους Κυανέρυθρους, για τους οποίους πέτυχε το πρώτο του γκολ ο Γεσίλ. Ενα γκολ που μπήκε πολύ νωρίς (7') αλλά αποδείχθηκε αρκετό για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι κράτησαν το 0-1 πιο εύκολα από ό,τι θα μπορούσαν να φανταστούν. Με 4-3-3 άρχισε και με 4-2-3-1 τελείωσε το ματς η κακή ΑΕΚ, η οποία ήταν άτυχη στο 89' έχοντας δοκάρι, την πρώτη του νίκη στο ΟΑΚΑ από το 2007-08 πέτυχε ο Πανιώνιος.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τον Πανιώνιο, ο οποίος στο 7' βγήκε ωραία στην κόντρα και άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Γεσίλ από το ύψος της περιοχής (0-1). Αν αυτό ήταν κακό για την ΑΕΚ, αυτό που θα ακολουθούσε θα ήταν χειρότερο... Οι Κιτρινόμαυροι πήραν αμέσως την μπάλα, την είχαν συνεχώς στα πόδια τους αλλά δεν έκαναν, κυριολεκτικά, ούτε μία φάση της προκοπής στο πρώτο 45λεπτο. Με τον Αραούχο εξαφανισμένο στα άκρα, τον Βάργκας κακό, τα χαφ να μην δίνουν κάτι δημιουργικά και με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ απλά ταλαιπωρούσε την μπάλα και τους οπαδούς της.

Αυτό, βέβαια, ουδόλως απασχολούσε τον Πανιώνιο, ο οποίος έκανε τα αναμενόμενα. Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς ήταν σταθερή αμυντικά, δεν άφηνε κανένα κενό χώρο και έβλεπε τα λεπτά να περνούν χωρίς να αισθάνεται την παραμικρή απειλή από την ΑΕΚ. Μία ΑΕΚ, η οποία είχε κατοχή μπάλας... 80%-20% και δεν μπορούσε να κάνει ούτε τελική προσπάθεια, έχοντας απλά ένα σουτ του Γκάλο, στο 38', που απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Χιμένεθ έβγαλε τους Βάργκας και Αϊντάρεβιτς για να βάλει τους Πατίτο και Χριστδουλόπουλο, με την ΑΕΚ να πιέζει. Και αφού πίεσε, θα μπορούσε να αλλάξει το ματς στο 52' αν η μπάλα δεν έφευγε λίγο άουτ από την κεφαλιά του Βράνιες. Με σύστημα 4-2-3-1 πλέον, με Λάζαρο-Αραούχο-Πατίτο πίσω από τον Πέκχαρτ, η Ενωση λειτουργούσε καλύτερα συγκριτικά με το πρώτο 45λεπτο, χωρίς όμως αυτό να είναι αρκετό. Και ότι δεν ήταν αρκετό, επιβεβαιωνόταν από το γεγονός ότι ο Πανιώνιος κρατούσε το 0-1.

Οι Κυανέρυθροι έπρεπε να είναι περισσότερο στην... τσίτα σε σχέση με το πρώτο μέρος, αφού η ΑΕΚ ήταν πιο δρασήρια, αλλά μεγάλο κίνδυνο δεν ένιωσαν. Μόνο με την κεφαλιά του Αλμέιδα (είχε μπει αντί του Πέκχαρτ) στο 73' πλησίασαν σοβαρά στην ισοφάριση οι Κιτρινόμαυροι αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και τα δύσκολα παρέμεναν για αυτούς. Και αφού παρέμεναν τα δύσκολα, ο Γκάλο προσπάθησε να δώσει την λύση με μακρινό σουτ στο 79' αλλά ο Γιαννιώτης απέκρουσε και ο Ρισβάνης πρόλαβε τον Αλμέιδα στην επαναφορά.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ως το τέλος, είχαν μεταφέρει το ματς στο μισό γήπεδο αλλά ήταν φανερό ότι τίποτα δεν τους πήγαινε καλά. Με δική τους ευθύνη κυρίως, αλλά και με αυτή της... τύχης, η οποία τους γύρισε την πλάτη στο 89' με το δοκάρι στο γύρισμα του Σιμόες που κόντραρε στον Οικονόμου. Η τελευταία φάση του ματς, το οποίο ολοκληρώθηκε με τους πανηγυρισμούς του Πανιωνίου για μια μεγάλη νίκη!

Man of the match: Πολύ καλό ματς από τον Μασούντ, ο οποίος έβγαζε σωστά τον Πανιώνιο μπροστά όποτε -όχι πολλές είναι η αλήθεια- φορές το επιχείρησε ενώ βοηθούσε και ανασταλτικά.

Αδύναμος κρίκος: Θα είναι άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον από την ΑΕΚ. Ολοι ήταν τραγικοί.

Στο ύψος του: Ο Σιώπης έτρεξε πολύ, έτρεχε παντού και βοηθούσε συνεχώς την άμυνα του Πανιωνίου.

Η γκάφα: Την έκανε η ΑΕΚ στο γκολ του Πανιωνίου, το οποίο δέχθηκε στην αντεπίθεση έπειτα από δικό της κόρνερ...

Το στραγάλι: Στο 55' υποδείχθηκε οφσάιντ ο Πέκχαρτ, ο οποίος καλυπτόταν οριακά. Αν δεν είχε σηκώσει το σημαιάκι ο βοηθός, θα μπορούσε στην εξέλιξη της φάσης να δοθεί πέναλτι στην ΑΕΚ. Παρ' όλα αυτά, η διαιτησία δεν επηρέασε την εξέλιξη του ματς.

Το ταμείο του Gazzetta: Τρελό πισωγύρισμα για την ΑΕΚ. Σε ένα κρύο απόγευμα στο ΟΑΚΑ, η Ενωση ήταν... παγωμένη και γκρέμισε ό,τι πήγε να χτίσει με τη νίκη στην Τούμπα. Αντιθέτως, ο Πανιώνιος για τρίτο ματς φέτος δεν ηττήθηκε από τους Κιτρινόμαυρους, τους οποίους προσπέρασε μάλιστα στη βαθμολογία των πλέι οφ!

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46' Χριστοδουλόπουλος), Βάργκας (46' Πατίτο), Πέκχαρτ (62' Αλμέιδα), Αραούχο.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος (57' Γκιοατά), Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν (88' Ταπόκο), Μασούντ, Μασούρας, Γεσίλ (76' Λάμπρου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα