Τώρα δεν θέλει βιασύνη

Τώρα δεν θέλει βιασύνη

Τώρα δεν θέλει βιασύνη

bet365

Δεν πήγαινε... για μπλέξιμο, το θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό, προέκυψε όμως, όπως γράφει ο Διονύσης Δελλής. Γιατί έτσι συμβαίνει πολλές φορές σε τέτοιες περιπτώσεις. Άλλα υπολογίζεις, άλλα έρχονται.

Θέλτα – Ρεάλ Μαδρίτης με επιστροφή, αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο σκοράρει το πρώτο γκολ του ματς (21+).

Και εκεί που πριν από καμία εβδομάδα, ο Ολυμπιακός είχε σχεδόν ξεμπερδέψει με το θέμα του προπονητή; Τώρα δείχνει να βρίσκεται πάλι από την αρχή. Νέα αναζήτηση, μέσα από νέα λίστα.

Ποια είναι τα καλά νέα; Ότι οι Ερυθρόλευκοι έχουν καταλάβει πως ειδικά φέτος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο προσεκτικοί στην επιλογή τους. Έχουν μπροστά τους μια «παρτίδα» των 35 εκατ. ευρώ, μέσα από τα καλοκαιρινά προκριματικά. Πρέπει λοιπόν να μην κάνουν τα ίδια λάθη. Πρέπει να είναι σε θέση από τα τέλη Ιούλη, να παρουσιαστούν όσο ανταγωνιστικοί επιβάλλει η περίσταση. Και αυτό θα συμβεί με «καθαρές» αποφάσεις. Πρώτα για τον προπονητή. Έπειτα για 2-3 πολύ σημαντικές μεταγραφικές υποθέσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν πριν τελειώσει ο Ιούνιος.

Ποια είναι τα δυσάρεστα; Ότι δημιουργείται ένα σκηνικό πίεσης, κοιτάζοντας το... ρολόι. Και δεν πρέπει. Καλύτερα μια εβδομάδα αργότερα και να προκύψει ο κατάλληλος, παρά μια βιαστική επιλογή. Ο Μαουρίτσιο Πελεγκρίνο για παράδειγμα. Μίλησε ο ατζέντης του με τους Ερυθρόλευκους. Δεν είπε «όχι». Εξήγησε ότι ο πελάτης του δεν θέλει να μιλήσει με ομάδα πριν από τον τελικό του κυπέλλου Ισπανίας, που διεξάγεται στις 27 Μαΐου. Ναι, ρίσκο να τον περιμένεις. Μπορεί και να αρνηθεί (τον διεκδικεί άλλωστε και η Θέλτα). Ενδιαφέρον ρίσκο όμως, γιατί τον Αργεντινό ο Ολυμπιακός τον τοποθέτησε πριν από μερικές ημέρες στην κορυφή της λίστας του. Άρα του «κάνει». Και τέλος πάντων, σίγουρα πιο ενδιαφέρον, από τα ονόματα που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στο προσκήνιο μετά τις διαδοχικές καραμπόλες που άφησαν «εκτός» διαδικασίας τον Ρεμί Γκαρντ, τον Κριστόφ Γκαλτιέ και τον Φραν Εσκριμπά που λέγεται ότι τελικά θα ανανεώσει με τη Βιγιαρέαλ.

Δεν έχουν τελειώσει τα μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Είναι αναπόφευκτο λοιπόν οι προπονητές που εργάζονται σε αυτά να έχουν ακόμη... ανοιχτούς λογαριασμούς. Αν ο Ολυμπιακός έχει σκοπό να διαθέσει ένα καλό μπάτζετ και να βρει έναν προπονητή που θα γίνει κρίκος στην αλυσίδα σε επιλογές τύπου Βαλβέρδε, Ζαρντίμ, Μίτσελ, Μάρκο Σίλβα καλύτερα να περιμένει. Αλλιώς; Είναι εδώ ο Λεμονής, και ας του προτάθηκε ήδη η παραμονή από άλλο πόστο. Είναι γύρω-γύρω ο Λουτσέσκου. Υπάρχει ο Κρίστιανσεν που τον «συστήνει» θερμά, ο Χουάνχο Λορένθο και όλοι όσοι τέλος πάντων, σουλατσάρουν στα πρωτοσέλιδα των ημερών.

Δόθηκε η εντύπωση στο δεύτερο μισό της σεζόν που πέρασε ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού είναι «άδειο». Δεν είναι. Η διαχείριση το έκανε να μοιάζει άδειο. Ο Καπίνο, ο Φιγκέιρας, ο Ρέτσος, ο Ρομαό, ο Φορτούνης, ο Σεμπά είναι μισή εντεκάδα που... περιμένει τους υπόλοιπους. Ο Μάριν, ο Ανδρούτσος, ο Μάρτινς, ο Ανσαριφάρντ έχουν θέση στην 15άδα. Ο Λαϊφης, ο Σιόβας, ο Ομάρ, ο Πάρντο, ο Κασάμι, ο Μπεν, ο Γιαννιώτας, ο Γιαννιώτης, ο Γούτας, ο Ζντιέλαρ είναι άλλοι τόσοι που έλειπαν με «δανεισμούς» και περιμένουν μια δίκαιη αξιολόγηση. Έχουν γίνει ήδη κάποιες μεταγραφές από την εγχώρια αγορά (Βέλλιος, Κούτρης, Ρισβάνης, Σιώπης, Μύγας) και όχι μόνο (Σισέ). Υπάρχει ο Μανθάτης. Υπάρχουν με συμβόλαια ο Ντε Λα Μπέγια, ο Μποτία, ο Ντα Κόστα κλπ.

Δεν είναι «άδεια» η ομάδα. Έχει πάνω από σαράντα συμβόλαια στο συρτάρι. Χρειάζεται έναν άνθρωπο να τα βάλει σε μια σωστή σειρά. Να κάνει μια καλή επιλογή της 20άδας που θα παραμείνει. Να γίνουν και συνολικά 5-6 μεταγραφές 11άδας και να προχωρήσει ο Ολυμπιακός στο δια ταύτα. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έχεις ήδη τους 20 από τους 26. Αρκεί να το αξιοποιήσεις. Και για να το πετύχεις αυτό, χρειάζεσαι πολλά, αλλά κυρίως τον κατάλληλο προπονητή. Έχει μεγάλη σημασία να καταφέρουν οι Ερυθρόλευκοι να επιστρέψουν στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχει ακόμη μεγαλύτερη να δείξουν «έτοιμοι» για εσωτερικό ανταγωνισμό που έρχεται την επόμενη σεζόν, καθώς τουλάχιστον ο ΠΑΟΚ «φωνάζει» την επιθυμία του να γίνει διεκδικητής του τίτλου.

Να γίνουν λοιπόν αυτά που πρέπει στην αρχή. Και να γίνουν σωστά. Αυτή τη φόρμουλα αναζητούν στον Ολυμπιακό. Και πραγματικά, ας το καθυστερήσουν λίγες ημέρες ακόμη. Αρκεί, να υπάρξει όντως η αφετηρία-ζητούμενο. Ο προπονητής που θα εμπνεύσει και θα υπογράψει την δημιουργία της επόμενης αγωνιστικής εκδοχής.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής