Πρόβα τίτλου η Μονακό! (vids)

Gazzetta team
Πρόβα τίτλου η Μονακό! (vids)

bet365

Μόνο το τυπικό σκέλος της υπόθεσης έμεινε για τον πρώτο τίτλο της Μονακό μετά το 2000! Χαμός στην ουρά, προβάδισμα για την πέμπτη θέση η Μαρσέιγ.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Τα εκπληκτικά πιτσιρίκια του Λεονάρντο Ζαρντίμ σκόρπισαν με 4-0 τη Λιλ και έκαναν πρόβα τίτλου, καθώς το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2000 απλά δεν χάνεται! Η Μονακό είναι στο +3 από την Παρί, έχοντας και ματς λιγότερο, όμως ακόμη και βαθμό να μην πάρει οι Παριζιάνοι θα πρέπει την τελευταία αγωνιστική να καλύψουν διαφορά 16 τερμάτων. Με λίγα λόγια οι Μονεγάσκοι μπορούν ήδη να πανηγυρίζουν.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, με τον Φαλκάο να κάνει το 1-0 στο 6’ και τον Μπερνάρντο Σίλβα το 2-0 στο 45’ έπειτα από υπέροχη προσπάθεια και ασίστ του Μπαπέ. Με αυτό το γκολ, μάλιστα, έγιναν μόλις η πέμπτη ομάδα στην ιστορία της Ligue 1 που φτάνει τα 100 τέρματα! Ο τελευταίος έδωσε και δεύτερη ασίστ, αυτή τη φορά στον Φαλκάο που έκανε το 3-0 στο 69’, ενώ το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε με αυτογκόλ του Αλόνσο στο 89’.

Την ίδια στιγμή η Παρί διέλυε με 5-0 την Σεντ Ετιέν εκτός έδρας, αφήνοντας του στεφανουά εκτός Ευρώπης, ενώ παράλληλα σφράγιζε και τυπικά την παρουσία της στους ομίλους του Champions League. Οι Παριζιάνοι κυριάρχησαν από το πρώτο μέχρι και τελευταίο λεπτό, με τους Καβάνι (2’, 72’) και Λούκας (38’, 78’) να πετυχαίνουν από δύο γκολ, πριν σκοράρει και ο Ντράξλερ στο 90’.

Η Μαρσέιγ κατάφερε να φύγει με ισοπαλία 1-1 από το Μπορντό και διατήρησε την πέμπτη θέση στο +1 από τους Γιρονδίνους, που αν μείνουν στην έκτη θέση θα πρέπει να ελπίζουν η Ανζέ να μην κάνει την έκπληξη στον τελικό του Κυπέλλου με την Παρί, για να δώσουν και πάλι το παρών στην Ευρώπη. Ο Ρολάν έδωσε το προβάδισμα στην Μπορντό, που ήτα συνολικά καλύτερη, μόλις στο 2’, όμως ο Γκομίς ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο 60’.

Η Μπαστιά και η Ντιζόν ήταν οι μεγάλες κερδισμένες στη μάχη της παραμονής, καθώς πήραν τεράστιες νίκες επί των Λοριάν και Νανσί αντίστοιχα με το ίδιο σκορ: 2-0. Έτσι, η Νανσί μπορεί να ελπίζει σε παραμονή μόνο μέσω των μπαράζ, θέση στην οποία μία αγωνιστική πριν το τέλος βρίσκεται η Λοριάν. Η Ντιζόν έχει την τύχη στα χέρια της, ενώ χαρακίρι έκανε η Καέν, που ηττήθηκε από την αδιάφορη Ρεν με 1-0 εντός έδρας. Λοριάν, Μπαστιά και Καέν έχουν τα πιο δύσκολα παιχνίδια στην τελευταία αγωνιστική.

Η Νις έμεινε και τυπικά στην τρίτη θέση μετά την εντός έδρας ήττα με 2-0 από την αδιάφορη Ανζέ, σε ματς που ο Τάσος Δώνης έπαιξε από το πρώτο λεπτό, ενώ η Λυών κέρδισε με 3-1 την Μονπελιέ εκτός έδρας, με τον Λακαζέτ να πετυχαίνει δύο γκολ. Στα τελευταία αδιάφορα βαθμολογικά παιχνίδια η Ναντ διέλυσε με 4-1 την Γκινγκάμπ, ενώ Μετζ και Τουλούζ έμειναν στο 1-1.

 

LIGUE 1 Τελευταία Νέα