Γκέλα μεν, δεν κόστισε δε!

Γκέλα μεν, δεν κόστισε δε!

Γκέλα μεν, δεν κόστισε δε!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έμεινε όρθιος στην Νέα Σμύρνη μετά το λάθος του Ζέκα, το... δώρο της ΑΕΚ και την αντιαθλητική ενέργεια του Γιαννιώτη που πέρασε στα ψιλά!

Λοίμωξη του αναπνευστικού πριν το παιχνίδι ο Κουλιμπαλί, απευθείας κόκκινη ο Ζέκα στο 12', τραυματισμός «μαχαιριά» του Βιγιαφάνιες στο ημίωρο που χάνει την συνέχεια των πλέι-οφ. Θέλετε κι άλλα; Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε για ακόμη μία φορά την τελευταία πενταετία τον Πανιώνιο αλλά όπως πήγε το παιχνίδι και μετά το... δώρο της ΑΕΚ με το «διπλό» στην Τούμπα(no Κύζας και Καλφόγλου, no party!), οι «πράσινοι» ναι μεν γκέλαραν στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος αλλά φτηνά την γλίτωσαν! Η νίκη της «Ένωσης» άφησε στους δύο πόντους τον «δικέφαλο του βορρά», ο Παναθηναϊκός κάλυψε το αρχικό μειονέκτημα και την Τετάρτη μπορεί στην Λεωφόρο με νίκη να αφήσει πολύ πίσω τον ΠΑΟΚ στην μάχη της πρώτης θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και προσφέρει δύο... ζαριές για είσοδο στους ομίλους του Europa League.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Η... καλή μέρα φάνηκε από την αρχή και το πρόβλημα με τον Κουλιμπαλί. Η ποδοσφαιρική ανοησία του Ζέκα στην αρχή του ματς έκανε το έργο του Παναθηναϊκού στην «πλατεία» πολύ δύσκολο. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αν δεν προερχόταν από την αποχή του τελευταίου μήνα, σίγουρα θα είχε διαχειριστεί διαφορετικά την φάση. Ήταν λάθος το «γκρέμισμα» του Μασούντ, ενός ποδοσφαιριστή με μεγάλη ποιότητα στις επαφές αλλά πολύ αργό. Ο Ζέκα θα προλάβαινε να κόψει κανονικά τον Ιρανό στην άμεση συνέχεια της φάσης. Δεν το διαχειρίστηκε σωστά, «κρέμασε» τους συμπαίκτες του και έβαλε σε ρόλο φαβορί τον Πανιώνιο.

Η ποιότητα, όμως, του Μάρκους Μπεργκ «μίλησε» για ακόμη μία φορά. Ο Σουηδός βγήκε και πάλι μπροστά και πιστοποίησε το πολύ καλό δεκάλεπτο του «τριφυλλιού«(30'-40') με το ιδανικό πλασέ έξω από την περιοχή. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος, δεν απειλήθηκε και δεν σου έβγαζε την εικόνα μίας ομάδας που παίζει με δέκα.

Στο δεύτερο ημίχρονο το κουμπί... γύρισε. Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύθηκε το πλεονέκτημά του, έβγαλε περισσότερη ενέργεια, αυτοπεποίθηση και πίεσε τους «πράσινους» που δεν θύμιζαν σε τίποτα την εικόνα του πρώτου μέρους. Είναι ενδεικτικό το γεγονός πως η μοναδική καλή στιγμή στην επανάληψη ήταν το σουτ του Λέτο στο φινάλε.

Ο «ιστορικός» βρήκε την ισοφάριση γρήγορα(56') με ένα γκολ που απαγορεύεται να δέχεται μία ομάδα που παίζει με παίκτη λιγότερο και εννοείται πως θα πρέπει να έχει το μάξιμουμ της αμυντικής προσήλωσης. Η άμυνα του Παναθηναϊκού έχασε δύο κεφαλιές μέσα στην περιοχή, από Μπεν και Μασούρα, ο Βλαχοδήμος δεν μπόρεσε να αντιδράσει και η ψυχολογία πήγε με το μέρος των «κυανέρυθρων».

Για καλή τύχη του «τριφυλλιού», ο Πανιώνιος δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του, δεν είχε σωστές επιλογές στο επιθετικό τρίτο για να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που θα έπρεπε βάσει των χώρων που υπήρχαν στο χορτάρι, ο Μολέδο «καθάριζε» για τρεις στο κέντρο της άμυνας, όπως στην φάση με τον Σιώπη, όπου έδιωξε πάνω στην γραμμή!

Ο Παναθηναϊκός έδειχνε ανήμπορος να κάνει ότι και στο πρώτο μέρος. Δηλαδή να βγει σωστά στην επίθεση και να απειλήσει. Στην μοναδική καλή στιγμή ο Λέτο δεν τελείωσε την φάση όπως πρέπει, παρά το γεγονός πως είχε όλο τον χρόνο να σημαδέψει μια γωνία. Το έκανε εύκολο για τον Γιαννιώτη που έσωσε την ομάδα του.
Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» έμεινε όρθιο στην Νέα Σμύρνη και περιμένει τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο έχοντας να διαχειριστεί την κούραση, τις απουσίες του Ζέκα, του Βιγιαφάνιες, του Λουντ και ίσως και του Κουλιμπαλί. Δύσκολες καταστάσεις αλλά η νίκη είναι μονόδρομος και ο κόσμος πρέπει να γεμίσει την Λεωφόρο...

Υ.Γ1: Ο Λέτο «έφαγε» δύο αγωνιστικές για το φτύσιμο στον Μάνταλο και ορθά τιμωρήθηκε. Ο Γιαννιώτης δεν πρέπει βάσει βίντεο να κληθεί από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα; Στο φινάλε του ματς και με τον Μπεργκ πεσμένο στο έδαφος, αντί να τον προσπεράσει, τον κλώτσησε εν ψυχρώ σε μια κίνηση το λιγότερο αντιεπαγγελματική. Εκτός και αν λογίζεται ως μάγκας ο δανεικός από τον Ολυμπιακό τερματοφύλακας, εκτός και αν είναι μαγκιά να κλωτσάς τον πεσμένο στο έδαφος αντίπαλό σου...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.