Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-1

Gazzetta team
Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 1-1

bet365

Αουγκσμπουργκ και Ντόρτμουντ έμειναν στο 1-1και παρέμειναν αμφίβολες για παραμονή και ομίλους. Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ για παραμονή τελευταία αγωνιστική. Επεσε η Ινγκολσταντ.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Η Αουγκσμπουργκ ήθελε να αγκαλιάσει την παραμονή, η Ντόρτμουντ να κλειδώσει την παρουσία στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Για να τα πετύχουν αυτά, τελικά, θα πρέπει να περιμένουν την επόμενη εβδομάδα αφού η αναμέτρησης τους έληξε με 1-1. Αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά, με τους Βαυαρούς να ανοίγουν το σκορ στο 29' με το πλασέ του Φινμπόγκασον στην κενή εστία μετά την απόκρουση του Μπούρκι σε σουτ του Μαξ, και τους Βεστφαλούς να ισοφαρίζουν στο 32' με τον Αουμπαμεγιάνγκ από κοντά μετά το σουτ του Καγκάβα.
Η Μπορούσια ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ειδικά στο δεύτερο μέρος πίεσε αρκετά για το δεύτερο γκολ που θα της έδινε και τη νίκη, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Ευκαιρίες δημιουργήθηκαν αλλά οι Αουμπαμεγιάνγκ και Ρόις δεν τις αξιοποίησαν, με αποτέλεσμα η Αουγκσμπουργκ να παραμείνει όρθια και να πάρει τον βαθμό, ελπίζοντας ότι στην επόμενη -τελευταία- αγωνιστική θα πάρει και την επιβεβαίωση ότι θα παραμείνει στη Bundesliga και την επόμενη σεζόν.



Η μάχη για το Europa League
Περιμένουμε τον τελικό Κυπέλλου, ώστε να μάθουμε εάν θα δώσει εισιτήριο για την Ευρώπη και η 7η θέση. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να το σηκώσει η Ντόρτμουντ κόντρα στην Αϊντραχτ Φρανκφούρτης. Στην αντίθετη περίπτωση από τη βαθμολογία θα βγουν στο Europa League η 5η και η 6η. Εκείνη που δεν φαίνεται να χάνει το τρένο της Ευρώπης, είναι η Χέρτα. Οι πρωτευουσιάνοι είχαν εύκολο έργο στην έδρα της ουραγού και υποβιβασμένης Ντάρμσταντ, με τους Καλού (14'), Τορουναρίγκα (28') να της χαρίζουν το 0-2, που την κράτησε 5η στους 49 βαθμούς.
Χαμένη της αγωνιστικής είναι η Κολονία, καθώς προηγήθηκε 0-2 στην Λεβερκούζεν (14' Γιόγιτς, 49' Κλούντερ), αλλά οι Ασπιρίνες επέστρεψαν στο 2-2 (60' Κίσλινγκ, 71' Πογιάνπαλο) και με το βαθμό εξασφάλισαν την παραμονή τους, αφήνοντας όμως τους Τράγους στο -2 από την 6η θέση.
Εκείνη που προσπέρασε για να ανέβει 6η, ήταν η Χόφενχαϊμ που πέρασε δαιμονισμένα με 3-5 από την έδρα της Βέρντερ, αφήνοντάς μάλιστα την αντίπαλό της να έχει ελπίδες μόνο για την 7η θέση. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μάλιστα στο 0-5 στο 51', με την Βέρντερ να τρέχει να σώσει κάπως τα προσχήματα.



Επεσε η Ινγκολσταντ, γκολ ελπίδας ο Λασόγκα!
Απίθανη η προτελευταία στροφή στη Bundesliga και η ουρά πήρε φωτιά! Η δεύτερη θέση για τον απευθείας υποβιβασμό έγινε γνωστή σήμερα, με την Ινγκολσταντ να ακολουθεί τη Ντάρμσταντ. Μέχρι το 90ο λεπτό γνωρίζαμε και την ομάδα που θα βρεθεί στα πλέι άουτ, αλλά το γκολ του Λασόγκα στις καθυστερήσεις έδωσε ανάσα στο Αμβούργο. Πως έχει το σκηνικό; Η Λεβερκούζεν σώθηκε, ενώ Μάιντς, Αουγκσμπουργκ είναι στους 37 βαθμούς, όπως και η Βόλφσμπουργκ. Το Αμβούργο έπειτα την ισοπαλία που απέσπασε από τη Σάλκε είναι στους 35. Ετσι, την τελευταία αγωνιστική θέλει μόνο νίκη και παράλληλα, ήττα μιας εκ των παραπάνω, αφού υστερεί στη διαφορά τερμάτων. Στην τελευταία στροφή υπάρχει το απόλυτο ντέρμπι σωτηρίας, με το Αμβούργο να υποδέχεται τους Λύκους, η Μάιντς φιλοξενείται από την Κολωνία που καίγεται για Ευρώπη, ενώ η Αουγκσμπουργκ παίζει εκτός με τη Χοφενχάιμ, η οποία θέλει νίκη για να ελπίζει στην κατάληψη της 3ης θέσης.

Σε ένα απίθανο ματς στη VELTINS-Arena, η Σάλκε αυτοκτόνησε και το Αμβούργο ελπίζει! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, είχαν το πάνω χέρι, αλλά όχι και την ουσία να σφραγίσουν το τρίποντο. Στο 25' από πάσα του Μπενταλέμπ ο Μπούργκσταλερ άνοιξε το σκορ! Η Σάλκε έκανε φάσεις, δεν πέτυχε ποτέ δεύτερο γκολ και στις καθυστερήσεις από πάσα του Χόλτμπι ο Λασόγκα διαμόρφωσε το 1-1. Οι Βασιλικοί Μπλε έχασαν κάθε ελπίδα για Ευρώπη, αλλά το Αμβούργο με νίκη στην τελευταία στροφή μένει στη Bundesliga!


Ανατροπή παραμονής πέτυχε η Μάιντς, η οποία μέχρι το 60' ήταν μια ανάσα από τον υποβιβασμό! Ωστόσο, οι γηπεδούχοι με αντεπίθεση διαρκείας έφεραν τούμπα το ματς κι επικράτησαν 4-2 της Αϊντραχτ! Ο Χργκότα στο 42' άνοιξε το σκορ και στο 50' ο Σεφέροβιτς πάγωσε ακόμα περισσότερο τη Μάιντς. Ωστόσο, σε ένα τέταρτο η Μάιντς έφερε τα πάνω κάτω! Ο Κόρντομπά στο 60' μείωσε το σκορ και στο 62' ο Μπελ ισοφάρισε! Ο Μούτο στο 76' έδωσε προβάδισμα και στο 90' από την άσπρη βούλα ο Ντε Μπλάσις διαμόρφωσε το 4-2!

Ασυνεπής στο πιο σημαντικό ραντεβού της χρονιάς η Βόλφσμπουργκ, η οποία παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Γκλάντμπαχ! Οι Λύκοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ από τέρμα του Βέστεργκααρντ, ωστόσο στο 58' ισοφάρισαν με τον συνήθη ύποπτο, τον Γκόμες! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι, έκαναν φάσεις, αλλά είχαν να αντιμετωπίσουν και τη δυνατή βροχή. Στην τελευταία στροφή η Βόλφσμπουργκ φιλοξενείται από το Αμβούργο και βολεύεται με ισοπαλία!

Βαθμολογία (33η αγωνιστική)
1. Μπάγερν 79 (85-21)
2. Λειψία 66 (64-37)
3. Ντόρτμουντ 61 (68-37)
4. Χόφενχαϊμ 61 (64-37)
5. Χέρτα 49 (41-41)
6. Φράιμπουργκ 48 (41-56)
7. Κολονία 46 (49-42)
8. Βέρντερ Βρέμης 45 (58-60)
9. Γκλάντμπαχ 44 (43-47)
10. Σάλκε 42 (44-39)
11. Αϊντραχτ 41 (34-41)
12. Λεβερκούζεν 38 (47-53)
13. Μάιντς 37 (44-53)
14. Αουγκσμπουργκ 37 (35-51)
15. Βόλφσμπουργκ 37 (33-50)
16. Αμβούργο 35 (31-60)
17. Ινγκολσταντ 31 (35-56)
18. Ντάρμσταντ 24 (26-61)


Τελευταία αγωνιστική
Μπάγερν-Φράιμπουργκ
Ντόρτμουντ-Βέρντερ Βρέμης
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ
Χέρτα-Λεβερκούζεν
Κολονία-Μάιντς
Αμβούργο-Βόλφσμπουργκ
Ινγκολσταντ-Σάλκε
Χόφενχαϊμ-Αουγκσμπουργκ
Αϊντραχτ-Λειψία

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα