ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Μπεργκ-Εμποκού…

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Μπεργκ-Εμποκού…

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ! Μπεργκ-Εμποκού…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου επιχειρεί την δική του ανάλυση για τα πλέι οφ που ξεκινούν, για το μεγάλο ματς ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και επισημαίνει μερικά ακόμη θέματα της επικαιρότητας των τελευταίων ημερών…

Υπάρχει μία παράδοση στα Ελληνικά πλέι οφ. Η παράδοση αναφέρει ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκός. Για να είμαστε σωστοί… Παναθηναϊκός ή ΠΑΟΚ, μια και οι πράσινοι τα κέρδισαν πιο πολλές φορές. Γιατί άραγε συμβαίνει αυτό;

Εκτιμώ ότι η φανέλα του Παναθηναϊκού τα περασμένα χρόνια έπαιζε μεγάλο ρόλο στις πράσινες πρωτιές. (Εκτός από αυτή του 2014 που φυσικά είναι κάλπικη με την αφαίρεση βαθμών του ΠΑΟΚ από ειδική βαθμολογία πλέι οφ. Άντε βάλτε και του 2011 με το οφσάιντ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ).

Ολη η μαγεία της Eurovision είναι στη Bwin (21+)!

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ είχε πάντα μεγαλύτερη διάθεση και όταν είχε καλύτερη ομάδα, κέρδιζε τη διαδικασία. (Εκτός από τα πλέι οφ του 2009 που ο Κάκος τον έσκισε σε Τούμπα με ΠΑΟ και ΟΑΚΑ με ΑΕΚ).

Ότι ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει με καλύτερη νοοτροπία τα πλέι οφ φαίνεται από πολλά στοιχεία. Ακόμη και από την Τούμπα. Είναι ξεκάθαρα το πιο γεμάτο γήπεδο σε αυτή τη διαδικασία. Οι άλλοι στην Αθήνα βγάζουν ένα τουπέ… Τα υποτιμούν! Το κάνουν και στο Europa League αυτό, γι’ αυτό η Ελλάδα κατάντησε να βρίσκεται τόσο χαμηλά στη βαθμολογία της UEFA.

Τέλος πάντων αύριο ξεκινάει η έξτρα διοργάνωση και ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ. Λέει ο Ίβιτς ότι το ματς θα είναι διαφορετικό και πιο ωραίο από τον τελικό. Λέει ότι η ομάδα του είναι καλύτερα, έχει ψυχολογία, έχει απαλλαχθεί από ένα βάρος και τώρα θα παίξει καλύτερα Μακάρι… Εγώ πάντως βλέπω και πάλι μάχη. Πολύ μεγάλη μάχη! Ίσως την μεγαλύτερη της χρονιάς! Γιατί αυτό το αυριανό ματς είναι το καθοριστικό!

Επαναλαμβάνω ότι διαφωνώ κάθετα με όλες τις απόψεις και τις αναλύσεις που έβγαλαν τον ΠΑΟΚ καλύτερο στον τελικό. Εγώ την ΑΕΚ είδα να παίρνει το κέντρο (σε έναν ακόμη παιχνίδι) από τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ είδαν να βγάζει επιθέσεις με καλύτερες προοπτικές και περισσότερους παίκτες.

Απέναντι στην ΑΕΚ (στα μεταξύ τους παιχνίδια) ο ΠΑΟΚ δεν έχει αποδείξει φέτος την ανωτερότητά του. Κέρδισε δύο φορές, αλλά ούτε σε αυτά τα ματς ήταν φανερά καλύτερος. Ενώ στην Αθήνα και στο 3-0, ήταν εμφανώς κατώτερος.

Το αυριανό ματς είναι σπουδαίο, έχει τεράστια σημασία και εγώ σε καμία περίπτωση δεν το βλέπω εύκολο, όπως παρουσιάζεται από πολλές και διάφορες πλευρές.

* Και ενώ οι δύο Δικέφαλοι ετοιμάζονται για το ματς της χρονιάς (στο πρωτάθλημα) βλέπουμε ότι όσο και να προσπαθούν στον Παναθηναϊκό να στρέψουν αλλού το ενδιαφέρον, δεν τα καταφέρνουν καθόλου καλά. Να που κάθε 2-3 μέρες, έρχεται και ένα γεγονός να καταδείξει ότι ο Παναθηναϊκός μικραίνει τόσο πολύ, που όχι μόνο δεν μπορεί να επιτεθεί στους άλλους με επιχειρήματα, αλλά δεν είναι δυνατόν να πείσει και τους δικούς του φιλάθλους για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό. Μετά τον Μπεργκ, να και ο Εμποκού που έρχεται να προσγειώσει πολύ-πολύ απότομα όλους τους πράσινους! Και όλα αυτά για τον Παναθηναϊκό! Κρίμα…

* Ο Λούμπος Μίχελ στη σημερινή FORZA μιλάει για λίγες και καλές μεταγραφές. Παραδέχεται ότι στον ΠΑΟΚ φέτος το καλοκαίρι δεν πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές. Επιτέλους! Το κατάλαβαν! Ελπίζουμε να το τηρήσουν κιόλας...

* Απορώ με όσους ακόμη ασχολούνται με το θέμα της εισβολής ΠΑΟΚτσήδων στον τελικό, 15 λεπτά πριν τη σέντρα. Η αστυνομία έγραψε τι (δεν) έγινε, ο πρώτος παρατηρητής διόρθωσε το λάθος του, ο δεύτερος τα ξεκαθάρισε και δεν υπάρχει ούτε ένα Έλληνας πολίτης που μπορεί να ισχυριστεί πια (20 χιλιάδες ήταν στο γήπεδο) αυτό το ψέμα. Είναι πλέον ξεκάθαρο πώς ότι έγινε, συνέβη μέχρι λίγη ώρα πριν φθάσουν οι αποστολές. Και γι’ αυτά όλα να δικαστούν όλοι όσοι πρέπει.

* Στον Ζαγοράκη η ΝΔ γιατί δεν βάζει «χέρι» που μιλάει έτσι για τον ΠΑΟΚ και τον Σαββίδη; Σε αυτόν γιατί δεν απαγόρευσαν να πάει στον τελικό του Βόλου; Κάντε μία προσπάθεια να δούμε είναι και ο Ζαγοράκης σαν τους άλλους ή αυτός μαζί με τα παντελόνια του, τιμάει και τα πιστεύω του και δεν εκβιάζεται για ανοησίες;

* Χαλίφης ο ΠΑΟΚ, ε; Και ο βοηθός που δεν είδε οφσάιντ υπέρ του ΠΑΟΚ, πήγε σπίτι του; Ξέρετε τι γίνονταν αυτοί που έδιναν πέντε και δέκα σφυρίγματα στους πραγματικούς χαλίφηδες της Αθήνας; (Όποτε ο καθένας είχε τα ηνία;) Διεθνείς γίνονταν. Καταλάβατε διαφορά ή θα κάνετε ακόμη τους χαζού;
Ξέρει (και) ο Καλογερόπουλος! Που θα μιλήσουν αυτοί για χαλίφηδες… Αλλά αυτοί που έριξαν την λάσπη θα ξεφτιλίζονται κάθε εβδομάδα και περισσότερο.

* Γίνονται πολλές προσπάθειες (δεξιά κυρίως, αλλά και αριστερά, πάνω και κάτω) για να χαλάσουν τις σχέσεις ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Δεν τα έχουν καταφέρει. Το παλεύουν λυσσαλέα, αλλά πέφτουν πάνω σε τείχη. Ποντιακά!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.