Λυών - Άγιαξ 3-1

Gazzetta team
Λυών - Άγιαξ 3-1

bet365

Η Λυών άγγιξε το θαύμα, κέρδισε με 3-1 τον Άγιαξ, όμως η ήττα ήταν γλυκιά για τον Αίαντα, που προκρίθηκε στον τελικό του Europa League!

Το 4-1 του πρώτου αγώνα άφηνε ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας στη Λυών. Και όταν ο Ντόλμπεργκ έδωσε το προβάδισμα στον Άγιαξ στο πρώτο μέρος, οι Ολλανδοί σκέφτονταν ήδη τον τελικό. Παραλίγο να τιμωρηθούν γι’ αυτό, καθώς οι λιονέ έκαναν την ανατροπή, έφτασαν μία ανάσα από το να στείλουν το ματς στην παράταση, όμως οι παίκτες του Μπος κράτησαν μέχρι το τέλος και ο Άγιαξ θα δώσει για πρώτη φορά το παρών σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά το 1996!

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Οι ομάδες ανταποκρίθηκαν πλήρως στη φήμη τους και το παιχνίδι είχε εκπληκτικό ρυθμό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και είχαν το πρώτο καλό διάστημα, όμως αυτό κράτησε για ένα δεκάλεπτο, πριν οι φιλοξενούμενοι πάρουν τα ηνία. Γιουνές (14’) και Ζίγιετς (24’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες, πριν ο Ντόλμπεργκ κάνει το 0-1 στο 27’ με υπέροχο πλασέ, με την άμυνα των λιονέ να είναι αλλού γι’ αλλού. Οι παίκτες του Ζενεσιό χρειάστηκαν το χρόνο τους για να συνέλθουν από το σοκ, όμως από το πουθενά είχαν κάνει την ανατροπή μέχρι το ημίχρονο! Αυτή τη φορά η άμυνα του Άγιαξ έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, με τον Λακαζέτ να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 45’ και δευτερόλεπτα αργότερα να κάνει το 2-1 από κοντά!

Ο ρυθμός ήταν ακόμη πιο γρήγορος στην επανάληψη, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τις ευκαιρίες να χάνονται η μία μετά την άλλη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν μέχρι το 65’, με τον Φεκίρ να χάνει τη σημαντικότερη ευκαιρία, πριν οι Ολλανδοί αρχίσουν να βγαίνουν πολύ επικίνδυνα στην αντεπίθεση. Οι κλασικές ευκαιρίες μπορεί να μην ήταν πολλές, κυρίως λόγω απειρίας, όμως το παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό.

Στο 76’ ο Ρίμπους δεν κατάφερε να νικήσει από κοντά τον Ονάνα, ενώ στο 79’ ο Βαν Ντε Μπέεκ είδε την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Λόπες! Και δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το 3-1 για την Λυών, με τον Γκεζάλ να κάνει την κεφαλιά, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 3-1! Το ματς, όπως ήταν λογικό, πήρε φωτιά, οι λιονέ ήταν συνεχώς σε θέση επίθεση, ο Άγιαξ έμεινε με 10 παίκτες στο 84’, όταν ο Βίργκερερ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη, όμως άντεξε, με τον Κορνέ να χάνει τεράστια ευκαιρία για την Λυών στο 89’ και το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος!

Λυών (Μπρούνο Ζενεσιό): Λόπες, Ράφαελ, Ενκουλού, Ντιακαμπί, Μορέλ (74’ Ρίμπους), Γκοναλόνς, Τολισό, Φεκίρ, Βαλμπουένα (77’ Γκεζάλ), Κορνέ, Λακαζέτ

Άγιαξ (Πίτερ Μπος): Ονάνα, Βέλτμαν (65’ Τέτε), Σάντσες, Ντε Λιγκτ, Βίργκερερ, Σένε (59’ Βαν ντε Μπέεκ), Κλάασεν, Ζίγιετς, Τραορέ, Γιουνές (82’ Κλάιφερτ), Ντόλμπεργκ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα