«Προχωράει» το πλάνο!

«Προχωράει» το πλάνο!

«Προχωράει» το πλάνο!

bet365

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Γιάννης Αλαφούζος συναντήθηκε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Μαρίνο Ουζουνίδη και έθεσαν επί τάπητος τον προγραμματισμό για την νέα χρονιά. Πρώτα οι αποδεσμεύσεις, στην συνέχεια οι κινήσεις ενίσχυσης.

H σύσκεψη κορυφής που αναμενόταν με μεγάλο ενδιαφέρον στον Παναθηναϊκό έγινε το βράδυ της Τετάρτης και δεν πραγματοποιείται αυτή την ώρα, όπως διέρρευσε αρχικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Αλαφούζος συζήτησε με τον Νίκο Λυμπερόπουλο και τον Μαρίνο Ουζουνίδη το πλάνο της επόμενης χρονιάς, χωρίς αυτή την στιγμή να προκύπτει κάτι δεδομένο όσον αφορά το μπάτζετ. Πάντως, το επικρατέστερο σενάριο αναφέρει πως θα υπάρξει μία μικρή μείωση που αυτή θα προκύψει από τις αποδεσμεύσεις παικτών που κοστίζουν πολλά και προσφέρουν λίγα και όχι από ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής.

Ο τεχνικός διευθυντής και ο προπονητής του «τριφυλλιού» ζήτησαν πρωτίστως την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας στις πληρωμές, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα, όπως εκείνα στο τέλος του 2016 και να μπορεί η ομάδα να έχει το μυαλό της στο ποδόσφαιρο και μόνο.

Από κει και πέρα, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αποχώρηση ποδοσφαιριστών που δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία, ώστε να υπάρχει ξεσκαρτάρισμα στο έμψυχο δυναμικό και να... ανακουφιστεί το μπάτζετ από συμβόλαια που δεν προσέφεραν τίποτα, όπως οι 300.000 του Ρινάλντι ή οι 600.000 του Γουακάσο που θα επιστρέψει το καλοκαίρι από την Γρανάδα. Μόλις ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο κομμάτι των αποδεσμεύσεων, ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει στην απόκτηση των ποδοσφαιριστών για την ενίσχυσή του. Το ποιο ιείναι σίγουρα... φευγάτοι θα αποφασιστεί μετά το τέλος των πλέι-οφ.

Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και καιρό, οι προτεραιότητες είναι οι εξής:

Παραμονή Κλωναρίδη και Εμποκού(πολύ δύσκολη περίπτωση), ένας ενδεκαδάτος εξτρέμ, ένας δεύτερος επιθετικός που θα «πλαισιώνει» τον Μπεργκ και δύο μπακ, αριστερό και δεξί για εναλλακτικές των Χουλτ και Κουλιμπαλί. Ίσως και ένας επιτελικός. Τόσο ο Ουζουνίδης όσο και ο Λυμπερόπουλος θεωρούν πως το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι στο βάθος του ρόστερ και με αυτό τον άξονα θα κινηθούν. Να βάλουν «πινελιές» στην ενδεκάδα αλλά κυρίως να μεγαλώσουν το εύρος των αξιόπιστων εναλλακτικών επιλογών, «καθαρίζοντας» το ρόστερ από... βαρίδια και προσθέτοντας παίκτες με φιλοδοξία που θα δώσουν μεγαλύτερη δυναμική στην ομάδα.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα