Τα «παιδιά» της Κύπρου

gazzetta default image fallback

bet365

Στο πρωτάθλημα που μαρτυρικού νησιού υπάρχουν πολλοί Ελληνες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων στις ομάδες τους
Τα τελευταία χρόνια η «αγορά» της Κύπρου έχει... ανοίξει πολύ για τους Ελληνες ποδοσφαιριστές. Κυρίως το διάστημα όπου σε πολλές ομάδες της Σούπερ Λιγκ ίσχυε ο περιορισμός μεταγραφών οπότε και βρήκαν «καταφύγιο» στο νησί της Αφροδίτης. Ορισμένοι «ρίζωσαν», ενώ άλλοι πήγαν εκεί πιο πρόσφατα, ελέω της κρίσης που «χτύπησε» περισσότερο την Σούπερ Λιγκ. Ας δούμε τους νυν κυριότερους εκπροσώπους μας στο «Πρωτάθλημα Cyta», όπως ονομάζεται σχετικά.
ΦΩΤΗΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ
«Ρίζωσε» στο νησί και ο 32χρονος φορ πλέον συγκαταλέγεται στους καλύτερους παίκτες της κατηγορίας. Το καλοκαίρι του 2012 πήγε από τον ΟΦΗ στον Απόλλων Λεμεσού και πλέον έχει αναγορευτεί σε εκ των ηγετών του. Σε 185 εμφανίσεις του με την φανέλα του σημείωσε 69 γκολ, κατέκτησε 2 Κύπελλα και σε ελεύθερη μετάφραση είναι... κολόνα του Απόλλωνα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΑΣ
Πήγε στο νησί τον Γενάρη του 2016 για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Βασικότατος, πέρσι κατέκτησε τον τίτλο και σε 66 εμφανίσεις του με την φανέλα του «θρύλου» σημείωσε 13 γκολ. Ο 25χρονος εξτρέμ είναι στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων. Σε πρώτη φάση αναμένεται να επιστρέψει στους «ερυθρόλευκους».
ΛΟΥΚΑΣ ΒΥΝΤΡΑ
Το καλοκαίρι άφησε το Ισραήλ για χάρη της Ομόνοιας, στην οποία είναι βασικός και αναντικατάστατος. Ο 36χρονος αμυντικός μετρά ήδη 31 συμμετοχές με την φανέλα της και σημείωσε 2 γκολ.
ΣΑΒΒΑΣ ΤΣΑΜΠΟΥΡΗΣ
Βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, όταν το καλοκαίρι υπέγραψε στη Νέα Σαλαμίνα. Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, σε 31 εμφανίσεις του σημείωσε 2 γκολ και μάλιστα το ένα από αυτά βραβεύτηκε ως το κορυφαίο της σεζόν. Το τελευταίο διάστημα ο 31χρονος μπακ δεν παίζει λόγω ενός τραυματισμού.
ΑΡΗΣ ΣΟΪΛΕΔΗΣ
Το καλοκαίρι έφτασε στο νησί προερχόμενος από την ΑΕΚ, ξεκίνησε βασικός στην Ομόνοια αλλά ένας τραυματισμός τον... άφησε πίσω. Ο 25χρονος μπακ έχει ως τώρα 25 συμμετοχές με τους «πράσινους».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
«Ξενιτεύτηκε» για πρώτη φορά, καθώς το καλοκαίρι πήγε στην ΑΕ Λεμεσού. Ο 29χρονος είναι εκ των κορυφαίων παικτών της και ένας από τους λόγους που η ομάδα του διεκδικεί μετά από χρόνια ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Σε 32 ματς που έχει παίξει ως τώρα σημείωσε ένα γκολ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΑΡΑΛΙΔΗΣ
«Σταθερή» αξία για τα κυπριακά γήπεδα, επέστρεψε το καλοκαίρι εκεί μετά από μία σεζόν που ήταν στον Κισσαμικό. Μετά τη Νέα Σαλαμίνα και τον Ερμή Αραδίππου, πλέον παίζει στην Καρμιώτισσα. Ο 36χρονος μέσος σε 28 εμφανίσεις του έχει βρει στόχο 3 φορές.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Πήγε τον Γενάρη στην Ομόνοια και αμέσως πήρε την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Ο 23χρονος μπακ που ανήκει στον ΠΑΟΚ μετρά ήδη 20 εμφανίσεις με τους «πράσινους».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΟΠΕΛΙΤΗΣ
Ο «παλιός» της παρέας, διανύει την 10η σεζόν του στην Κύπρο, από πέρσι με την φανέλα της Νέας Σαλαμίνας. Ο 38χρονος μέσος είναι σαν το... παλιό, καλό κρασί και στην τρέχουσα περίοδο έχει 33 συμμετοχές και ένα γκολ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΤΗΣ
Το καλοκαίρι βρέθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, καθώς έφυγε από την Ξάνθη με προορισμό τον Αρη Λεμεσού. Ο 25χρονος φορ έχει μία αξιοπρόσεκτη παρουσία, καθώς σε 18 εμφανίσεις του σημείωσε ως τώρα 4 γκολ.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΑΛΙΑΚΑΣ
Ο νεαρός άφησε την Ελλάδα το καλοκαίρι, καθώς παραχωρήθηκε δανεικός από τον Ολυμπιακό στην Καρμιώτισσα. Στην πρώτη «γεμάτη» επαγγελματική σεζόν της καριέρας του μετρά ως τώρα 31 εμφανίσεις.
ΑΡΗΣ ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ
Πλέον είναι «μόνιμος κάτοικος» Λεμεσού. Ο 35χρονος επιθετικός πήγε στον τοπικό Αρη το καλοκαίρι του 2014 και λίγο αργότερα πανηγύρισε την άνοδό του στη μεγάλη κυπριακή κατηγορία. Οπου και συνεχίζει ακόμα. Σε 94 μέχρι στιγμής εμφανίσεις του, βρήκε στόχο 26 φορές.
ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗΣ
Στα 28 του χρόνια είναι ένας... παλιός στο νησί. Εκεί πήγε το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε έχει παίξει σε Αγία Νάπα, ΕΝΑΔ και Αναγέννηση Δερυνείας.
ΘΩΜΑΣΤΣΙΤΑΣ
Διανύει την 3η του σεζόν στο νησί, καθώς εκεί πήγε τον Γενάρη του 2016 για χάρη της ΠΑΕΕΚ. Ο 25χρονος μέσος το καλοκαίρι μετακινήθηκε στην Ενωση Παραλιμνίου, με την φανέλα της οποίας σε μόλις 11 εμφανίσεις του σημείωσε 6 γκολ.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗΣ
Στα 29 του βρέθηκε για πρώτη φορά εκτός Ελλάδας, όταν και το καλοκαίρι υπέγραψε στην Αλκή Ορόκλινη. Ο πρώην πορτιέρο του Αρη, της Κέρκυρας, του Λεβαδειακού, του Ολυμπιακού Βόλου και της Καλλονής, υπερασπίστηκε ως τώρα 29 φορές την εστία της κυπριακής ομάδας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
«Μόνιμος» στο νησί από το καλοκαίρι του 2009, με μόνη εξαίρεση τη σεζόν 2013/14 όταν και βρέθηκε στην Σούπερ Λιγκ με την φανέλα του Λεβαδειακού. Ο 33χρονος επιθετικός παίζει πλέον στην Αγία Νάπα (24/2), ενώ στο παρελθόν αγωνίστηκε σε ΑΕΚ Λάρνακας και Νέα Σαλαμίνα.
 

Τελευταία Νέα