Γιουβέντους - Μονακό 2-1

gazzetta default image fallback

bet365

Η Γιουβέντους νίκησε την Μονακό και στο Τορίνο (2-1) και έκλεισε και τυπικά τα εισιτήρια για το Κάρντιφ, όπου θα παίξει τον τελικό Νο9 στην ιστορία της.

Στιγμές δόξας για την Γιουβέντους ξανά μετά το 2015 και την παρουσία στον τελικό του Βερολίνου. Η Μεγάλη Κυρία έχασε πολλές ευκαιρίες κόντρα στην Μονακό και παρότι δέχθηκε το 3ο της γκολ στη φετινή διοργάνωση, επικράτησε 2-1 των Μονεγάσκων και σφράγισε την παρουσία της στο Κάρντιφ, όπου θα παίξει με μία εκ των Ρεάλ / Ατλέτικο. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι οδήγησε τους Bianconeri για δεύτερη φορά στον τελικό, που θα είναι ο 9ος στην ιστορία τους στον θεσμό. Εκπληκτικό ξανά και σκόρερ ο Ντάνι Αλβες, τραυματίας αποχώρησε νωρίς ο Κεντίρα, το wonderkid της Μονακό, Κιλιάν Μπαπέ, έσπασε το σερί του απαραβίαστου της εστίας του Μπουφόν.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Από τα πρώτα λεπτά η Μονακό προσπάθησε να πιέσει, έπαιξε ψηλά και κυνήγησε το πολύ γρήγορο γκολ που την έβαζε άμεσα στο κόλπο. Στο 5' ο Μπαπέ είχε δοκάρι αλλά ήταν οφσάιντ και στο 7' ο Φαλκάο σούταρε ψηλά. Η Γιουβέντους δεν είχε πρόβλημα να αφήσει την μπάλα στους Μονεγάσκους και είχε την ατυχία να χάσει τον Κεντίρα με τραυματισμό στο 10' για να μπει ο Μαρκίζιο. Η ομάδα του Ζαρντίμ συνέχισε με την ίδια τακτική, όμως μετά το 20' η Γιουβέντους ξύπνησε απότομα και άρχισε να βομβαρδίζει τον Σούμπασιτς. Στο 22' ο Ιγουαΐν βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Κροάτη keeper αλλά το σκάψιμο που επέλεξε ήταν κακό και στο 25' ο Πιπίτα έβγαλε ολομόναχο τον Μάντζουκιτς αλλά το τελείωμά του απέκρουσε ο Σούμπασιτς.

Στο 28' ο Ντιμπάλα έβγαλε μόνο του τον Πιάνιτς αλλά ο Ράτζι ήταν καθοριστικός, όμως στο 33' η ομάδα του Αλέγκρι άνοιξε το σκορ ύστερα από καταπληκτική ομάδική προσπάθεια που ξεκίνησε από τον Μπουφόν και κατέληξε στη σέντρα του Ντάνι Αλβες για να σκοράρει με διπλή προσπάθεια ο Μάντζουκιτς (1-0). Στο 42' η Μονακό έχασε ευκαιρία με τον Κιελίνι να κόβει τελευταία στιγμή προ του Φαλκάο και να πανηγυρίζει σαν να σκόραρε και στο 44' ο Ντάνι Αλβες έδωσε στον Ντιμπάλα αλλά το σουτ του Αργεντινού απέκρουσε ο Σούμπασιτς. Η Γιουβέντους πέτυχε και δεύτερο γκολ πριν το ημίχρονο καθώς στο 45' με τρομερό βολέ εκτός περιοχής τίναξε τα δίχτυα του Κροάτη τερματοφύλακα (2-0).

Στο δεύτερο μέρος ο Κουαδράρδο μόλις πέρασε στο ματς βρέθηκε μόνος με τον Σούμπασιτς αλλά καθυστέρησε και στο επόμενο κομμάτι ο αγώνας είχε ρυθμ, όμως οι φάσεις δεν ήταν πολλές. Στο 67' ο Μπαπέ έφυγε μόνος με τον Μπουφόν, ο οποίος απέκρουσε το πλασέ του νεαρού Γάλλου με τα πόδια. Ο Ιταλός legend όμως δεν κατάφερε να κρατήσει clean sheet και στο 6ο νοκ-άουτ ματς του Champions League αφού δύο λεπτά αργότερα ο Φαλκάο γύρισε πάρε-βάλε και ο Μπαπέ από κοντά μείωσε για το 2-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Μπαρτσάλι (85' Μπενάτια), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα (10' Μαρκίζιο), Πιάνιτς, Ντιμπάλα (54' Κουαδράδο), Μάντζουκιτς, Ιγουαΐν.

Μονακό (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Σιντιμπέ, Τζέμερσον, Γκλικ, Ράτζι, Μπακαγιόκο (78' Ζερμέν), Μουτίνιο, Μεντί (55' Μεντί), Μπερνάρντο Σίλβα (69' Λεμάρ), Μπαπέ, Φαλκάο.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα