Πρωταθλητής Ευρώπης ο ΠΟΚ

Gazzetta team
Πρωταθλητής Ευρώπης ο ΠΟΚ

bet365

Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο ποδόσφαιρο για το 2017

Στη Λάρισα έγινε το Σάββατο το 10ο Deaf Champions League που είναι γνωστό ως το Champions League των κωφών στο ποδόσφαιρο, με την συμμετοχή 16 ομάδων από όλη την Ευρώπη (αριθμός ρεκόρ συμμετοχών ομάδων στην ιστορία της διοργάνωσης) με τον τελικό να γίνεται στο AEL FC Arena. Στη διοργάνωση η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε από 3 ομάδες: των πρωταθλητή Ελλάδας τα τελευταία χρόνια ΠΟΚ Αθηνών, τον ΑΟΚ Αθηνών και τον ΑΣΚΠΝ Πειραιώς...

Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2017 και συγκεκριμένα για 3η φορά στην ιστορία του τα τελευταία 4 χρόνια αναδείχθηκε ο ΠΟΚ Αθηνών μετά το 2014 και το 2015, επικρατώντας της πρωταθλήτριας Τουρκίας των τελευταίων χρόνων αλλά και πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2016 Ιστανμπούλ Σέζιζλερ με σκορ 3-2 κάνοντας την ανατροπή καθώς βρισκόταν πίσω στο σκορ με 0-2.

Ο Παναθλητικός Όμιλος Κωφών ήταν στην φάση των ομίλων με την πρωταθλήτρια Ρωσίας Αλάνια Βλαντικαφκάζ με την οποία ήρθε ισόπαλος 1-1 στην 1η αγωνιστική. μετά έπαιξε στην 2η αγωνιστική με την Τουρκική Ανκάρα που τη νίκησε με 2-0 και στην τελευταία αγωνιστική έπαιξε με την βρετανική Γλασκώβη την οποία συνέτριψε με 13-1. Μετά στους "8" έπαιξε εναντίον της πρωταθλήτριας Σουηδίας Σιούρντ και τη νίκησε με σκορ 2-0 και στους "4" έπαιξε εναντίον της πρωταθλήτριας Ισπανίας Ουέλβα και την νίκησε με 2-1.

Με αυτή την κατάκτηση ο ΠΟΚ Αθηνών φτάνει στην 1η θέση των κατακτήσεων του θεσμού, μαζί με την Βρετανική Σάιντ Τζονς (2010, 2011 και 2012 οι προηγούμενες κατακτήσεις της βρετανικής ομάδας) . Επίσης στο ποδόσφαιρο κωφών η Ελλάδα έχει 5 τίτλους (2 εθνικούς και 3 συλλογικούς), το 1991 η εθνική νέων ανδρών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης, ενώ η εθνική ανδρών το 1993 αναδείχθηκε Ολυμπιονίκης στους Ολυμπιακούς Αγώνες κωφών.

 

Τελευταία Νέα