Και έγινε, και το δώσανε!

Και έγινε, και το δώσανε!

Και έγινε, και το δώσανε!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για ένα τρόπαιο που έπρεπε να δοθεί στον ΠΑΟΚ αφού δεν μπορούσε αγωνιστικά να κατακτηθεί και έχει σούπερ υστερόγραφα.

Τόση ώρα κάθομαι κοιτάζοντας το... άψυχο χαρτί και προσπαθώ να βάλω σε μια τάξη τις σκέψεις μου, να ξεκινήσω να γράφω για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας που (ευτυχώς γιατί θα μας έλεγαν ότι το... ανάθεμα το ρίχνουμε αφού έγιναν όλα) σημειώναμε και φωνάζαμε μέρες πριν την έναρξή του ότι δεν πρέπει να γίνει στον Βόλο και σε ένα γήπεδο που δεν μπορεί σε καμία των περιπτώσεων να εγγυηθεί την ασφάλεια των φίλαθλων – οπαδών των δυο ομάδων. Φωνάζαμε με την άφιξή μας στο γήπεδο και με την έναρξη των επεισοδίων ότι το ματς ΔΕΝ πρέπει να αρχίσει!

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Μίλαν - Ρόμα (21+).

Τίποτα όμως δεν κατάφερε να συγκινήσει κανέναν. Κι αυτό διότι κανένας δεν ασχολείται στα σοβαρά. Στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ αναφέρει ξεκάθαρα μη τήρηση των συμφωνηθέντων (και στα θέματα ασφαλείας) κάτι που συνιστά εγκληματική πράξη από την Πολιτεία – κυβέρνηση η οποία διοικεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Κι όμως ακόμη δεν υπάρχει ούτε μια ανακοίνωση παραίτησης – απομάκρυνσης. Μπορεί να γίνει στο άμεσο μέλλον (να το δούμε...) όμως πρόκειται για κάτι που έπρεπε να έχει συμβεί πριν καν ξεκινήσει ο τελικός.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει θέμα γενικά με τα επεισόδια. Δηλαδή ειλικρινά ήθελα να είμαι από μια πλευρά χωρίς να με βλέπει και να ακούω τι λένε αυτά τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, ακόμη και ο ίδιος ο Τσίπρας αφού ειπώθηκε ξεκάθαρα πως και ο ίδιος απαίτησε να γίνει ο τελικός παρά την απόλυτα αντίθετη άποψη του κ. Βασιλειάδη, μετά τα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό. Αν και θεωρώ πως ελάχιστα τους απασχολεί. Αυτό ήθελαν και αυτό πέτυχαν κυβερνώντες και οι βασικοί χρηματοδότες αυτής...

Τα γράψαμε όλα αυτά, για τα επεισόδια, ρίξαμε όλο το ανάθεμα σε όσους συμμετείχαν, το ίδιο αναδείξαμε τις ευθύνες της Πολιτείας και των υπαλλήλων της στην ΕΠΟ και θαρρώ όλοι ξέρουν και συμφωνούν ότι με όσα έγιναν πριν την έναρξη του αγωνιστικού θα έπρεπε να είχε αναβληθεί σε κάθε περίπτωση. Σε μία κανονική χώρα οι υπεύθυνοι της διεξαγωγής αυτού του τελικού θα έπρεπε να είχαν συλληφθεί και να είχαν ποινικές διώξεις για όσα έγιναν και μόνο (αλλά και) κυρίως για το γεγονός ότι έθεσαν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές! Οπότε πάμε στο αγωνιστικό...

Ήταν ένα ματς κακό σε ποιότητα μεταξύ δυο ομάδων που δεν έβγαλαν κάτι καλό σε επίπεδο ποδοσφαιρικής ποιότητας. Φάσεις έγιναν με το σταγονόμετρο, η ΑΕΚ είχε πιο καθαρές φάσεις (μόλις δυο) για να πάρει το ματς: αυτή του Χριστοδουλόπουλου που για ένα... νύχι ήταν εκτεθειμένος υποτίθεται (εκείνο το υπέρ του επιτιθέμενου η αμφιβολία δεν υπάρχει, οκ) στο γκολ που σημείωσε στην έναρξη του ματς και εκείνη του Πατίτο με την αρχή του δεύτερου 45λεπτου που πλασάρει σε ανεπανάληπτη ευκαιρία από το ύψος της μικρής περιοχής ελάχιστα άουτ.

Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή ευκαιρία στο σουτ μέσα από την περιοχή του Μπίσεσβαρ και τέλος. Δεν αναφέρω καν το μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο πρώτο ημίχρονο που έγλυψε το αριστερό δοκάρι του Γλύκου γιατί είναι ένα καλό μακρινό σουτ και όχι αποτέλεσμα μιας επιθετικής ανάπτυξης και ευκαιρίας μέσα στην αντίπαλη εστία.

Ήταν φανερό και ξεκάθαρο πως η ομάδα που κατέκτησε την κούπα τελικά σπρώχτηκε από τις διαιτητικές αποφάσεις στην επιτυχία αφού δεν μπορούσε από μόνη της όπως ιστορικά έχει αποδείξει ότι ισχύει. Από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα είχε φανεί άλλωστε η επιθυμία των αποφασίζουμε και διατάζουμε (άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς) να πάει το Κύπελλο στον ΠΑΟΚ του Σαββίδη.

Πριν από το γκολ οφσάιντ του Ενρίκε που γελάει το Πανελλήνιο και μετέτρεψαν όπως αναγνωρίζουν πλέον ΟΛΟΙ στην Ελλάδα την κατάκτηση τίτλου 14 χρόνια μετά για τον ΠΑΟΚ σε απόλυτα κάλπικο, υπάρχει η κόκκινη κάρτα που έπρεπε να είχε δει από το 7' ο Μάτος. Αυτός που φυσικά δεν θα έπαιζε καν τελικό αλλά υπήρξε ο Κύζας. Και δεν θα έπαιζε και λόγω κόκκινης στο ματς με τον Παναθηναϊκό, και γιατί αγωνιστικά έσφαξε το ίδιο διαιτητικό αγόρι τους «πράσινους». Ο Μάτος με δεδομένη την ελευθερία και επί της ουσίας την... εντολή «βάρα ελεύθερα με τον αγκώνα κάθε ματς, δεν θα αποβληθείς» από τους διαιτητές, έριξε αγκωνιά στον Πατίτο και έπρεπε να αποβληθεί. Ο Κομίνης αλλάζοντας τους κανονισμούς δεν του έδειξε κόκκινη.

Δεν του αρκούσε αυτό του ρέφερι όμως. Δεν έφτασε η αλλαγή κανονισμών, έπρεπε να υπάρξει βιασμός τους για να ΜΗΝ δείξει καν κίτρινη κάρτα (καλύτερα να μη σφύριζε φάουλ για να μην εκτεθεί, αλλά θέλει και λίγο μυαλό να διαθέτει κανείς)! Μια κίτρινη έστω που τι θα σήμαινε; Ότι είτε στο 9' στο σκληρό φάουλ (που πάλι υπέδειξε) του Μάτος ο Κομίνης όφειλε να του δείξει τη δεύτερη κίτρινη (και δεν το έκανε και ας είχε προηγηθεί η αγκωνιά δυο μόλις λεπτά πριν) είτε στο 70φεύγα που τελικά είδε την πρώτη κίτρινη κι αφού είχε κλωτσήσει ότι υπήρχε στο χορτάρι θα είχε αποβληθεί. Πολλά λεπτά πριν την επίτευξη της μούφας γκολ που τους έδωσε το ψεύτικο – κάλπικο!

Και τι οργάνωσαν για να πολεμήσουν το καταφανέστατο οφσάιντ όλοι μαζί αυτοί που κάποιοι στο χώρο μου δεν ντρέπονται να αναφέρουν ως συνάδελφους (καμία σχέση δεν έχουμε με τέτοιους) είτε στην Θεσσαλονίκη είτε εδώ δίπλα και ανάμεσά μας (οι... μαχητές της αλήθειας ντε εδώ και καιρό); Ότι στη φάση του γκολ – οφσάιντ – σκάνδαλου προηγείται πέναλτι του Σιμόες στον Κρέσπο. Βιάζουν την αλήθεια αφού φαίνεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι ο Ισπανός στόπερ κρατάει με το χέρι τον Σιμόες στο έδαφος και τον γονατίζει, προτού ο Πορτογάλος έπειτα όντως τον γκρεμίσει. Επιθετικό φάουλ και τέλος η φάση! Τόσο απλά...

Για τον βοηθό δεν έχω να πω κάτι (εννοείται δεν θα αναφέρω καν το όνομά του). Η απόφασή του να ΜΗΝ δει τα δυο μέτρα οφσάιντ του Ενρίκε καταδεικνύει δόλο από τη θέση που είναι (φαίνεται πεντακάθαρα) και από την υπόδειξή του στο πρώτο 45λεπτο στην πλέον οριακή φάση με πρωταγωνιστή τον Χριστοδουλόπουλο που σκόραρε και όμως σήκωσε το σημαιάκι του. Έκρινε ότι έπρεπε με ένα οφσάιντ να δώσει έναν τίτλο! Τα συγνώμη κατόπιν τα 'χουν πει πολλοί, πάρα πολλοί.

Υγ: Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Ίβιτς προφανώς απαγορεύεται να κάνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι της Αθήνας και της ΑΕΚ. Αυτοί που αποκαλούν κάποιοι «συνάδελφους» (δεν έχουμε τίποτα κοινό και με δαύτους) απαντούσαν προκλητικά σε όσα ρωτούσαν οι ρεπόρτερ από την πρωτεύουσα τον Ίβιτς. Προσοχή δεν απαντούσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, αλλά αυτοί στη θέση του. Μιλάμε για γελοία πράγματα... Εκτός αν ήταν εργαζόμενοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και υπάλληλοί της. Δεν μου είπαν ότι οι συγκεκριμένοι που το έκαναν εργάζονται στη συγκεκριμένη εταιρία, ότι πληρώνονται από την ΠΑΕ κοινώς!

Υγ2: Τον Βλάνταν Ίβιτς τον έχω εκθειάσει αρκετές φορές σαν προπονητή. Έστω για το μισό της σεζόν που έπαιζε καλό ποδόσφαιρο η ομάδα του, τελικά στο δεύτερο μισό αποδείχτηκε ότι δεν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του αλλά της ικανότητας συγκεκριμένων παικτών, εκείνος δεν το 'χει όπως αποδεικνύει η διάρκεια. Τον έχω κάκιστα όμως εκθειάσει και σαν άνθρωπο. Φαίνεται όμως πως ο χαρακτήρας του διαμορφώνεται ανάλογα με το που ζει και τα όσα του επιβάλλουν να κάνει και να λέει. Μπράβο σε όλο το λαό του ΠΑΟΚ κ. Ίβιτς; Είναι δυνατόν; Το ποδόσφαιρό μας και η ίδια η χώρα μας πρέπει να... ξερνάει τέτοια σκεπτικά και τέτοιες λογικές! Δεν μπορεί να έχουν θέση σε αυτό (σ.σ.: στο ποδόσφαιρο) τύποι που λένε μπράβο στα επεισόδια και σε όσους (από την πλευρά του ΠΑΟΚ) συμμετείχαν σε αυτά, διότι αυτό σημαίνει το «μπράβο και συγχαρητήρια σε όλο το λαό του ΠΑΟΚ». Δεν θα σχολιάσω καν το ύφος του στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου και το σκωπτικό – απαξιωτικό ύφος όταν δεν του άρεσαν οι ερωτήσεις, ή αφορούν αντιδράσεις άλλων ομάδων για τον ψεύτικο τίτλο που του έδωσαν, αυτές οι κινήσεις του τον εκφράζουν προφανώς σαν άνθρωπο, δεν το περίμεναν αλλά αυτό μας δείχνει... Το πιο γελοίο ήταν ότι δεν ήξερε τάχα μου να πει για τη διαιτησία και το σκάνδαλο γκολ που έδωσε το ψεύτικο κύπελλο, ποιός; Ο άνθρωπος που με τη λήξη κάθε ματς μας λέει για τους διαιτητές της Αθήνας, για τις φάσεις που υποτίθεται έχει αδικηθεί η ομάδα του και άλλες τέτοιες (άσε μην το γράψω). Αυτά και τόσα άλλα σε συμπεριφορές αποδεικνύουν πόσο λάθος έκανα.

Υγ3: Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ (όλοι τέτοιοι ήταν στον τελικό με τη στήριξη του κ. Σαββίδη παντοιοτρόπως) δεν τους απασχολεί η ισονομία αλλά να κερδίζουν όπως έλεγαν ότι έχαναν, με διαιτητικές αποφάσεις, αποδεικνύεται από το τέλος κάθε ματς που έχουν κλέψει αγωνιστικά τον εκάστοτε αντίπαλο. Από εποχές Κοσκωτά είχα να ακούσω οπαδούς σε επιτυχία ομάδα τους να φωνάζουν ρυθμικά το όνομα του αφεντικού τους! Όχι τον προπονητή, όχι το όνομα ενός πρωταγωνιστή από την ομάδα τους, ενός ποδοσφαιριστή ρε παιδί μου, αλλά του αφεντικού τους. Αυτό δείχνει ότι δεν διαφέρουν σε ΤΙΠΟΤΑ από αυτούς που για τους ίδιους λόγους έκραζαν. Γι' αυτό και δεν θα αλλάξει ποτέ το στάτους τους... Όσο για την περατζάδα του κ. Σαββίδη και τις χαιρετούρες του σαν πρωθυπουργός της χώρας πριν και μετά το ματς (και ενώ έχει προηγηθεί όλα αυτά στο Πανθεσσαλικό) που μου ζητήσατε να σχολιάσω, θαρρώ ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της, τι να σχολιάσω; Εγώ το διασκέδασα πάντως...

Υγ4: Να μας πουν και για τους... φουσκωτούς διαπιστευμένους εκεί στην ΕΠΟ που έπαιζαν ξύλο με καρτελάκια με τον κόσμο της ΑΕΚ στα επίσημα. Βίντεο και φωτογραφίες υπάρχουν άρα θα υπάρξουν και συλλήψεις και θα μάθουμε ποιοι είναι και τι ρόλο βαράνε; Τι όχι; Φαντάζομαι τα έχουν αναφέρει και οι... μαχητές της αλήθειας και της ενημέρωσης ενάντια σ' αυτούς που βιάζουν το ποδόσφαιρό μας και την ελευθεροτυπία, τι όχι; Τι θα πει ούτε λέξη δεν βάλανε; Καμία απολύτως έκπληξη φίλοι μου, καμία και το έχω γράψει και στο παρελθόν! Χαίρομαι που το καταλάβατε ΟΛΟΙ πλέον!

Υγ5: Νίκη στην Τούμπα με μούφα γκολ φέτος στο πρωτάθλημα. Νίκη στην Τούμπα πέρυσι με Σιδηρόπουλο που η ΑΕΚ αναγνώρισε ανθρώπινο λάθος (εγώ έκραζα τότε τον... κορυφαίο και την ΑΕΚ βέβαια). Νίκη στον τελικό με οφσάιντ δυο μέτρα και μην έχοντας δει κόκκινη ο Μάτος που ούτως ή άλλως έπρεπε να ΜΗΝ παίζει καν στο ματς... Πού θα πάει θα μπορέσετε μια φορά να κάνετε και κανονική νίκη. Πάντως στο 50 – 50 φέτος μία φορά τρίμπαλο, για πλάκα στο ΟΑΚΑ...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...