Τζένοα - Ιντερ 1-0

Gazzetta team
Τζένοα - Ιντερ 1-0

bet365

Η Ιντερ έχασε και από την Τζένοα στο Marassi (1-0) και με 5 ήττες στα 6 τελευταία ματς μένει εκτός Ευρώπης. Εριξε 7άρα η Λάτσιο, υποβιβάστηκε η Παλέρμο.

Σε ελεύθερη πτώση συνεχίζει να βρίσκεται η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, η οποία έχασε από την Τζένοα και έμεινε με μόλις 2 βαθμούς και χωρίς νίκη στις τελευταίες 7 αναμετρήσεις. Οι Nerazzurri βρίσκονται πλέον στο -3 με αγώνα περισσότερο από την 6η, Μίλαν, και ισοβαθμούν με την Φιορεντίνα. Από την άλλη, οι Rossoblu, που ήταν κλεισμένοι στο ξενοδοχείο εδώ και μια βδομάδα από τη διοίκηση, πήραν τεράστια νίκη και εξασφάλισαν σε μεγάλο βαθμό την παραμονή στην Serie A. Χωρίς νίκη στο Marassi από το 2011 οι Μιλανέζοι.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

Μόλις στο 6' ο Μεδέλ κλώτσησε από πίσω τον Σιμεόνε αλλά το πέναλτι δεν δόθηκε, με τον γιο του Τσόλο να τραυματίζεται στη συνέχεια για να μπει ο Πάντεφ. Ο Σκοπιανός ανάγκασε τον Χαντάνοβιτς σε μεγάλη απόκρουση από κοντά και στην απέναντι πλευρά ο keeper της Τζένοα, Λαμάνα, έκανε διπλή εκπληκτική επέμβαση σε προσπάθειες των Εντερ και Καντρέβα. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 70' όταν το πολύ δυνατό σουτ του Μιγκέλ Βελόζο εκτός περιοχής πήγε να σπάσει το οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με βολέ ο Πάντεφ νίκησε τον Χαντάνοβιτς και δεν πανηγύρισε, ως πρώην άσος της Ιντερ (1-0). Η εικόνα του αγώνα έδειχνε ότι η Τζένοα είναι πιο πιθανό να βάλει δεύτερο γκολ όμως το μετά το γυριστό του Πέρισιτς ο Μπουρδίσο έκανε χέρι. Ο Καντρέβα έστησε την μπάλα στη βούλα αλλά νικήθηκε από τον Λαμάνα, ο οποίος έχει αποκρούσει τα 4 από τα 6 πέναλτι που έχει αντιμετωπίσει στην Serie A, και το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Πετάει η Λάτσιο!
Πριν δύο εβδομάδες οι Λατσιάλι υποδέχθηκαν την Παλέρμο και της έριχναν πέντε γκολ από το ημίχρονο, για να σταματήσουν τελικά στο 6-2. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι είπε να κάνει το ίδιο και στην Σαμπντόρια, την οποία διέλυε με 5-1 στο τέλος του πρώτου μέρους, για να επικρατήσει τελικά με 7-3. Πρωταγωνιστές για τους Ρωμαίους ήταν για ακόμη μία φορά οι Κεϊτά και Ιμόμπιλε, με τον πρώτο να ανοίγει το σκορ στο 2' και τον δεύτερο να βάζει doppietta, με την Λάτσιο να γίνεται η πρώτη ομάδα της φετινής Serie A που έχει βάλει δύο φορές πέντε γκολ στο πρώτο 45λεπτο ενώ η τελευταία φορά που είχε πετύχει επτά γκολ ήταν το 1995 με αντίπαλο την Φιορεντίνα. Είναι αυτονόητο ότι η ομάδα του Ιντσάγκι εδραιώνεται στην 4η θέση αφού είναι στο +5 από την Αταλάντα πλέον, περιμένοντας να δει αν θα αποκτήσει κάποιες, έστω για το τυπικό, ελπίδες και για την 3η.

Ελπίζει με Μπερναρντέσκι
Οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της αλλά τουλάχιστον υπάρχουν και αυτό είναι το σημαντικό για την Φιορεντίνα αυτή την στιγμή. Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα προηγήθηκε στο MAPEI αλλά είδε την Σασουόλο να ανατρέπει την κατάσταση και στο τέλος έμεινε και ικανοποιημένη με την ισοπαλία (2-2) χάρη στο γκολ του Μπερναρντέσκι. Με αυτό τον βαθμό οι Βιόλα έπιασαν την Ιντερ στη βαθμολογία αλλά παραμένουν πίσω από την 6η Μίλαν, η οποία μοιάζει φαβορί για να πάρει το τελευταίο εισιτήριο για το Europa League. Η Φιορεντίνα, για να περάσουμε στο αγωνιστικό, έχασε πέναλτι με τον Κάλινιτς στο 33' αλλά στο 37' ο Κιέζα βρήκε στόχο μετά την ωραία πάσα του Μπόρχα Βαλέρμο (0-1). Στο 72' ο Ροντρίγκες ανέτρεψε τον Μπεράρντι και αποβλήθηκε, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι για το 1-1 του Πολιτάνο, για να έρθει το 2-1 με την κεφαλιά του Ιεμέλο μετά το κόρνερ του Πολιτάνο. Παρ' όλα αυτά, όπως προαναφέραμε, η τελευταία λέξη ήταν του Μπερναρντέσκι, ο οποίος στο 94' με πολύ ωραίο σουτ έκανε το 2-2.

Πιο κοντά στην παραμονή
Ακόμη ένα βήμα για να εξασφαλίσει ότι θα είναι και την επόμενη σεζόν στη Serie A έκανε η Εμπολι. Οι Τοσκανοί υποδέχθηκαν την αδιάφορη Μπολόνια και τη νίκησαν με 3-1, αποτέλεσμα που της επιτρέπει να παραμείνουν στο +4 από την Κροτόνε, η οποία δεν τα παρατάει στη μάχη της παραμονής. Το ματς στο Carlo Castellani άρχισε ιδανικά για την Εμπολι αφού στο 5' ο Κρότσε έκανε από κοντά το 1-0, για να ισοφαρίσει η Μπολόνια στο 11' με το δυνατό σουτ του Βέρντι που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σκορούπσκι (1-1). Οι γηπεδούχοι, πάντως, δεν πτοήθηκαν και στο 38' πήραν ξανά το προβάδισμα με σουτάρα του Πασκουάλ (2-1), για να διαμορφωθεί το τελικό 3-1 στο ξεκίνημα της επανάληψης (46') με το κοντινό σουτ του Κόστα, μετά από σύγχυση στην άμυνα των Ροσομπλού.

Ενας ακόμα βαθμός για Αταλάντα
Η Αταλάντα δεν κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας την Ουντινέζε αν και προηγήθηκε, όμως έβαλε έναν ακόμα βαθμό στο σακούλι της και έχει απόσταση ασφαλείας για τις θέσεις της Ευρώπης. Το κλαμπ του Μπέργκαμο πήρε το προβάδισμα λίγο πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια όταν ύστερα από φάουλ του Παπού Γκόμες, ο Μπράιαν Κριστάντε έκανε ψηλοκρεμαστή κεφαλιά που πέρασε απ' όλους για το 0-1. Η Ουντινέζε ισοφάρισε στο ξεκίνημα της επανάληψης και το 53' όταν ο Στίπε Πέριτσα νίκησε με διπλή προσπάθεια του Μπερίσα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Υποβιβάστηκε η Παλέρμο
Η Παλέρμο είχε πάρει... αναβολή την προηγούμενη αγωνιστική με τη νίκη 2-0 κόντρα στην Φιορεντίνα, όμως τώρα, παρά το εκτός έδρας 1-1 με την Κιέβο, βρέθηκε και μαθηματικά στην Serie B. Στο 67' ο Μπρούνο Ενρίκε ανέτρεψε τον Ινγκλέζε και ο Σέρτζιο Πελισιέ έκανε το 1-0 από την βούλα, όμως στο 88' ο κεντρικός αμυντικός των Rosanero, Εντουάρντο Γκολντανίγκα, ισοφάρισε για το τελικό 1-1 ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Αλεσάντρο Ντιαμάντι.

Μάχη μέχρι το τέλος η εκπληκτική Κροτόνε
Στις τελευταίες αγωνιστικές η Κροτόνε κάνει κανονικά και με τον νόμο πρωταθλητισμό. Οι νεοφώτιστοι, που βρίσκονται και παλεύουν να βγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού επικράτησαν εκτός έδρας της Πεσκάρα (0-1) και παραμένουν στο -4 από την Εμπολι που είναι η άμεση αντίπαλός τους. Οι Pitagoricci έφτασαν την τρελό συγκομιδή τους σε 14 βαθμούς στα τελευταία 6 ματς, έχοντας σε αυτά αγωνιστεί εκτός με Τορίνο, Σαμπντόρια, Μίλαν και έχοντας νικήσει εντός την Ιντερ. Το γκολ που χάρισε το διπλό σε βάρος της ουραγού, Πεσκάρα, πέτυχε στο 71' ο Αλεκσάνταρ Τόνεβ.

 

SERIE A Τελευταία Νέα