Εξαιρετικός τελικός, εξαιρετικό τελετουργικό!

Εξαιρετικός τελικός, εξαιρετικό τελετουργικό!

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης καταθέτει τις σκέψεις του για τον τελικό του Κυπέλλου και για όσα προηγήθηκαν...

Σκόρπιες σκέψεις:

-Ο τελικός έπρεπε πάση θυσία να διεξαχθεί! Μετά από όλα αυτά τα τραγικά που συνέβησαν και από καθαρά θέμα τύχης (ευτυχώς!!!) δεν θρηνήσαμε θύματα, καλό είναι να αναρωτηθούμε γιατί αυτό το ρίσκο με τις ανθρώπινες ζωές;

-Με τσιρότα στα εισιτήρια με γάζες και χαντσαπλάστ, χωρίς ονόματα και κάτι απίθανα ΑΜΚΑ ο τελικός έπρεπε να γίνει!

Χωρίς ταυτοποίηση στοιχείων χωρίς να τηρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την είσοδο των φιλάθλων οπαδών στο γήπεδο! Με εισιτήριο ότι να΄ναι σιγά να μην τα έσπαγαν!

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής με άνωθεν κυβερνητική εντολή (σύμφωνα με τα ρεπορτάζ) η ΕΠΟ έκανε στην κυριολεξία τα αδύνατα –δυνατά ώστε ο τελικός να διεξαχθεί!

Η προηγούμενη ΕΠΟ ήταν βρώμικη και ανίκανη! Συμφωνώ και επαυξάνω!

Η τωρινή –πως την λένε – προσωρινή διοικούσα (χαμηλοβλεπούσα) επιτροπή της ΕΠΟ η οποία όχι μόνο συναίνεσε αλλά και διευκόλυνε καταστάσεις γι’ αυτό το δράμα τι είναι; Ικανή , ικανότατη ώστε να χειριστεί μείζονα ζητήματα όπως αυτό της κάθαρσης του ποδοσφαίρου;

Ο χλωμός – αμήχανος –αόρατος υπουργός Βασιλειάδης όχι μόνο έπρεπε να παραιτηθεί αλλά είχε και χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό , να αποκαλύψει από ποιόν ή από ποια κυβερνητικά στελέχη δεχόταν τις πιέσεις!

Τα νοσοκομεία στον Βόλο γέμισαν τραυματίες ! Δεν ξέρω τι έκανε η άλλη μεγάλη μορφή του ποδοσφαίρου μας ο Μπέος ο οποίος δεσμεύθηκε για την ύπαρξη χημικών τουαλετών , αλλά μήπως θα πρέπει τώρα να δεσμευθεί και για ασθενοφόρα , γιατί πολλοί απ΄’αυτούς δεν είναι σε θέση να γυρίσουν σπίτια τους!

Το ξύλο έπεφτε ράι θρου ακόμα και στα επίσημα αλλά η προσωρινή ΕΠΟ εκεί το βιολί της , σαν να μην συμβαίνει τίποτα ακόμα όταν το παιχνίδι ξεκίνησε η ένταση συνέχισε να υπάρχει στα πέριξ και οι περήφανοι οπαδοί σουλατσάριζαν ανενόχλητοι πίσω από τα γκολπόστ! The show must go on!

Εξαιρετικό το τελετουργικό εφάμιλλο αυτών που βλέπουμε και καμαρώνουμε σε τελικούς του εξωτερικού! Αν πρόσεχαν οι τελετάρχες κάποιες λεπτομέρειες θα ξεπερνούσαμε τις ξενέρωτες τελετές της αλλοδαπής!

Ο επόπτης –βοηθός όπως θεσμικά τον ονοματίζουν δεν είδε πεντακάθαρο οφσάιντ και ζήτησε να παραιτηθεί!( Στο καλό και ας μην μας γράφει…)

Από τι να παραιτηθεί; Από την προσπάθεια να κατανοήσει την σωστή εφαρμογή των κανονισμών;

Αναρωτιέμαι πραγματικά γιατί ήταν ό ίδιος ό οποίος παρατήρησε στο ακυρωθέν γκολ της ΑΕΚ , ότι το χέρι και ο ώμος του Χριστοδουλόπουλου δεν καλυπτόταν από τον αμυντικό του αντιπάλου!!!

Παρατήρησε με ακρίβεια χιλιοστού αυτό για το οποίο χρειάζεσαι μικροσκόπιο και έχασε το οφθαλμοφανές και μάλιστα στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού , όπου κάθε λάθος ενδεχομένως να κρίνει το αποτέλεσμα!

Το έχω ξαναγράψει: Οι άριστες διαιτησίες εκθέτουν κάποιους ανεπανόρθωτα!!!

Την αγκωνιά αποβολή του Μάτος πάντως δεν την είδε γιατί ήταν από την απέναντι μεριά!

Όπως δεν είδαν και οι φίλοι της ΑΕΚ τον Αραούχο να δηλώνει παρών! Χωρίς τις επινοήσεις και τις εμπνεύσεις του η Ένωση φάνηκε ανήμπορη επιθετικά και λίγη!

Ελπίζω μετά κι από αυτή την φαρσοκωμωδία την οποία καθ’ημάς ονομάζουμε τελικό Κυπέλλου να κατάλαβαν τουλάχιστον οι νοήμονες ανεξάρτητα από τις οπαδικές τους προτιμήσεις ότι το ποδόσφαιρο μας δεν νοσεί απλά αλλά βρίσκεται εδώ και χρόνια διασωληνωμένο!

Πως το πρόβλημα δεν είναι ο βρώμικος Ολυμπιακός ή ο εκάστοτε βρώμικος αλλά το γεγονός ότι η βρωμιά πλέον έχει θεσμικό ρόλο και χαρακτήρα!

Πως δεν ήταν βρώμικη ανίκανη μόνο η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη αλλά ότι έχουμε περικυκλωθεί από βρώμικες ή και ανίκανες ΕΠΟ , προσωρινές ή μόνιμες που περιμένουν την σειρά τους!

Πως δεν είναι μόνο η Παράγκα η νούμερο ένα , δυο , έχω χάσει την σειρά , αλλά το καθεστώς και τα θεσμικά πρόσωπα που καλλιεργούν και επιτρέπουν την άνθηση και την αναπαραγωγή τους!

Εδώ και χρόνια μας έκαναν να νοιώθουμε απέχθεια για το ίδιο το ποδόσφαιρο! Το επόμενο βήμα είναι να μας κάνουν να νοιώθουμε απέχθεια για τις ίδιες τις ομάδες μας!

Να ντρέπεται ο κόσμος να πει τι υποστηρίζει και να απολογείται!!!

Τέλος συγχαρητήρια στους οπαδούς και φιλάθλους κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας οι οποίοι αποχώρησαν από το γήπεδο αρνούμενοι να συμμετάσχουν σ’ αυτό το πάρτι καφρίλας!

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ήταν φίλοι της ΑΕΚ. Μικρή σημασία έχει τι ομάδα υποστήριζαν!

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι οι οποίοι αρνούνται να δεχθούν ότι η ανθρώπινη ζωή έχει φτηνύνει μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα κάποιων , ότι η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι μέγεθος που δεν επιτρέπει συμβιβασμούς και υποχωρήσεις! Και πάλι συγχαρητήρια!!!

Υπάρχει ελπίδα!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!