Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 2-1

Gazzetta team
Ντόρτμουντ - Χόφενχαϊμ 2-1

bet365

Η Ντόρτμουντ κέρδισε τη Χόφενχαϊμ και έκανε άλμα για την τρίτη θέση. Μεγάλη νίκη η Βόλφσμπουργκ, υποβιβάστηκε η Ντάρμσταντ, έχασαν την ευκαιρία Ίνγκολσταντ και Άουγκσμπουργκ.

Ο Μάρκο Ρόις τον ονόμασε «απόλυτο τελικό» και έπειτα βάλθηκε να τον... κλέψει. Ο Γερμανός επιθετικός έβαλε το πρώτο γκολ στο 2-1 της Ντόρτμουντ επί της Χόφενχαϊμ, αλλά αυτό του το πλασέ (4') ήταν από θέση οφσάιντ. Λίγο αργότερα (12') κατέβασε την μπάλα με το χέρι και σέντραρε. Αυτή χτύπησε σε χέρι αντιπάλου και δόθηκε πέναλτι, ενώ η φάση θα έπρεπε να έχει σταματήσει ένα κλικ πιο πίσω. Ο Ομπαμεγιάνγκ ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το έστειλε άουτ (έχει χάσει τα τρία από τα τέσσερα τελευταία του). Η Χόφενχαϊμ στη συνέχεια ήταν φλύαρη, μα δεν απείλησε, για να δεχτεί και το δεύτερο στο 83'. Ο Ρόις έκανε τη σέντρα, ο Γκερέιρο πετάχτηκε στο πίσω δοκάρι και σημάδεψε το σίδερο, με τον Ομπαμεγιάνγκ να σκοράρει το 28ο φετινό του στην επαναφορά (έπιασε τον Λεβαντόφσκι στην κορυφή των σκόρερ). Στο 86' σε τράβηγμα εντός περιοχής οι φιλοξενούμενοι πήραν πέναλτι. Ο Κράμαριτς ευστόχησε, μα η Ντόρτμουντ ήταν που πήρε τον... τελικό που οδηγεί απ' ευθείας στους ομίλους, προσπερνώντας την αντίπαλο της.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Δεν έκανε το θαύμα η Ντάρμσταντ
Ο Φρινγκς ταξίδεψε στο Μόναχο με την ομάδα του να προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες και να προσπαθεί να κάνει το ακατόρθωτο. Οι Βαυαροί ήταν αδιάφοροι, προηγήθηκαν από νωρίς, έχασαν ευκαιρίες και στο τέλος έπρεπε ο Τομ Στάρκε, που βρέθηκε στην εστία μετά τους τραυματισμούς των Νόιερ και Ούλραϊχ, να αποκρούσει το πέναλτι του Αλτίντοπ και να στείλει τους Lilien στη δεύτερη κατηγορία έπειτα από δύο σεζόν στην Bundesliga.

Ο Μπερνάτ άνοιξε το σκορ στο 18’ με πολύ ωραίο τελείωμα, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να τελειώσουν το ματς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ελπίδες, είχαν κάποιες καλές στιγμές και με κάποιον τρόπο έμειναν ζωντανοί μέχρι το τέλος. Και στο 86’ είχαν πρώτης τάξεως ευκαιρία να φέρουν το ματς στα ίσα, όμως ο Στάρκε νίκησε τον Αλτίντοπ από την άσπρη βούλα, για να κρατήσει το 1-0 μέχρι το τέλος.

Ξύπνησαν και... δάγκωσαν οι Λύκοι
«Θα ανασυνταχθούμε και θα τα δώσουμε όλα στα τρία τελευταία παιχνίδια», είπε ο κόουτς Γιόνκερ. «Θα μείνουμε στην κατηγορία», προεξόφλησε ο νέος κάπτεν της ομάδας Μάριο Γκόμες και ξαφνικά η Βόλφσμπουργκ αναστήθηκε. Ο αρχηγός βρήκε και δίχτυα (63'), με τον Ντιντάβι να έχει ανοίξει το σκορ από το 48'. Ετσι οι Λύκοι πέρασαν με 0-2 από την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και ανέβηκαν στο +3 από τα Play off και μάλιστα έχοντας από κάτω δύο ανταγωνίστριες. Για την Αϊντραχτ ουσιαστικά η ήττα σημαίνει ότι δεν προλαβαίνει μέσω πρωταθλήματος να βγει στην Ευρώπη και θα μπορέσει μόνο εάν νικήσει την Ντόρτμουντ στον τελικό του Κυπέλλου.

Χ-αμένη ευκαιρία για Ίνγκολσταντ και Άουγκσμπουργκ
Η Ίνγκολσταντ κατάφερε να προηγηθεί στο 73’ με τον Κίτελ, όμως η Λεβερκούζεν έφυγε με τον βαθμό από την Βαυαρία, με τον πιτσιρικά Χάβερτς να κάνει το τελικό 1-1 στο 78’, με την Μπάγερ να παραμένει στη μάχη της παραμονής. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, όμως στο τέλος έμειναν ευχαριστημένοι και με τον βαθμό.

Η Άουγκσμπουργκ κρατούσε τη νίκη επί της Γκλάντμπαχ μέχρι την τελευταία φάση, όμως τα πουλάρια κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Χαν στο 4’ των καθυστερήσεων σε αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμιά τους. Ο Φινμπόγκασον είχε ανοίξει το σκορ στο 57’, όμως δεν το τέρμα του δεν έφτανε. Η Γκλάντμπαχ παραμένει μία ανάσα από την Ευρώπη, ενώ οι Βαυαροί δεν κατάφεραν να κάνουν αποφασιστικό βήμα παραμονής.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα