Τα θαύματα των εφτά ημερών και του ενός μήνα!

Τα θαύματα των εφτά ημερών και του ενός μήνα!

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αντιπαραθέτει μέσα από το blog του στο gazzetta διαφορετικά γεγονότα για την ίδια διοργάνωση, που παραπέμπουν σε…θαύμα!

Να λοιπόν που γίνονται και…θαύματα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα εν έτει 2017.

Διότι, μόνο ως…θαύμα μπορούμε να δούμε όλο αυτό που γίνεται με τον φετινό τελικό του Κυπέλλου, σε σχέση με αυτό που δεν είχε γίνει ακριβώς ένα χρόνο στον προηγούμενο τελικό του Κυπέλλου. Τον περσινό ντε, μεταξύ Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Μιλάμε για εκ διαμέτρου αντίθετες καταστάσεις, που δεν ξέρω αν οφείλονται μόνο και μόνο στο ότι πέρσι είχε φτάσει ο Ολυμπιακός στον τελικό, ενώ φέτος όχι-αλλά σε τι άλλο μπορεί να οφείλονται;…

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5% στο ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (21+).

Γιατί όλοι θυμόμαστε το περσινό…παγκόσμιο ρεκόρ διεξαγωγής του τελικού στις 17 Μαίου, ενώ το πρωτάθλημα είχε τελειώσει στις 17 Απριλίου!!! Πέρασε δηλαδή, επειδή κάποιοι το ήθελαν έτσι, ένας ολόκληρος μήνας αγωνιστικής απραξίας για την ομάδα του Ολυμπιακού!!! Με συνέπεια να εμφανιστεί στον τελικό μία ομάδα που ήταν για…μπάνια στον Αστέρα Βουλιαγμένης απέναντι σε μία ομάδα που έδινε κανονικά παιχνίδια σε αυτό το μήνα (δύο Κυπέλλου κι ένα πλέϊ οφς). Προσέξτε επιπλέον ότι το ματς ήταν στο πιο ασφαλές γήπεδο της χώρας (μαζί με το Καραϊσκάκη) και δη κεκλεισμένων των θυρών!!! Κι όμως καθυστέρησε να διεξαχθεί ένα ολόκληρο μήνα…

Φέτος, όμως, που φιναλίστ δεν είναι ο Ολυμπιακός, τον οποίο φρόντισαν να πετάξουν έξω από τον προηγούμενο γύρο με μία σειρά διαιτητικών αποφάσεων, βλέπουμε τον τελικό του Κυπέλλου να γίνεται κανονικά στην ώρα του, στο Βόλο, παρότι ο ίδιος ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης στον αθλητισμό, ο αρμόδιος Υφυπουργός, ήθελε την αναβολή του για ξεκάθαρους λόγους ασφάλειας. Και διαβάζουμε σήμερα και την έκθεση του υπεύθυνου ασφαλείας της ΕΠΟ, να εξηγεί ότι για εφτά λόγους, το ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ έπρεπε να γίνει στο ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι το Πανθεσσαλικό είναι ακατάλληλο.

Γι΄ αυτό και έχουμε…θαύμα! Πέρσι ο τελικός να γίνεται ένα μήνα μετά το πρωτάθλημα, παρότι παίχτηκε στο ΟΑΚΑ και χωρίς κόσμο, ενώ φέτος ο τελικός γίνεται μία εβδομάδα μετά το πρωτάθλημα, παρότι παίζεται στο Βόλο και με κόσμο. Με τη μοναδική διαφορά, κλειδί όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, να είναι ότι πέρσι ήταν ο Ολυμπιακός στον τελικό και φέτος όχι.

Θα μου πείτε, μα είναι ωραίο να μη γίνεται ο τελικός στην ώρα του; Ασφαλώς κι όχι. Και καλώς γίνεται σήμερα ο τελικός, εφόσον φυσικά αποδειχθεί απόψε στο παιχνίδι, ότι όλα έχουν ετοιμαστεί όπως πρέπει. Όμως, δεν είναι καλό να γίνεται ένας τελικός στην ώρα του όταν δεν παίζει ο Ολυμπιακός, ενώ όταν παίζει ο Ολυμπιακός, με το έτσι θέλω, να ταλαιπωρούν την ομάδα του επί ένα ολόκληρο μήνα.

Και να ξέρετε κάτι: εκείνο που είχε γίνει πέρσι στον τελικό, δεν ζημίωσε τον Ολυμπιακό μόνο αναφορικά με τον τελικό αυτόν καθ΄ εαυτόν, ότι εμφανίστηκε δηλαδή απροετοίμαστος, με τους παίκτες μαυρισμένους από τα μπάνια κι έχασε από την ΑΕΚ. Πάνω απ΄ όλα εκείνη η απίστευτη αργοπορία τον τσάκισε τον Ολυμπιακό ενόψει της επόμενης σεζόν, δηλαδή της φετινής.

Γιατί πολύ απλά ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την προετοιμασία του στις 20 Ιουνίου, λόγω προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ και μία σειρά παικτών του δεν πήρε την άδεια που έπρεπε να πάρει για να ξεκουραστούν, αφού είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές ομάδες τους ως την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου...

Κι όλο αυτό το πράγμα «βγήκε» μέσα στη φετινή σεζόν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.