Χιμένεθ: «Το πάθος θα δώσει την κούπα»

Χιμένεθ: «Το πάθος θα δώσει την κούπα»

bet365

Αρκετά ήρεμος και σίγουρος στη συνέντευξη Τύπου για τον αυριανό τελικό ο Μανόλο Χιμένεθ, αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να κατακτήσει (και φέτος) το κύπελλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού της Ενωσης.

- Οι ομάδες γνωρίζονται. Πού θα κριθεί ο αυριανός τελικός;

«Πιστεύω ότι σε έναν τελικό δεν υπάρχει επιστροφή. Ολα είναι πολύ σημαντικά, ακόμη και οι πιο μικρές λεπτομέρειες θα μετρήσουν».

- Είστε προπονητής από άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα. Πώς σας φάνηκε η κοινή δήλωση των δύο προέδρων;

«Νομίζω ότι τόσο η ΑΕΚ όσο και ο ΠΑΟΚ αντιπροσωπεύουν το ελληνικό ποδόσφαιρο, αντιπροσωπεύουν τη χώρα της Ελλάδας και οφείλουμε να φροντίσουμε την εικόνα που θα δώσουμε προς τα έξω. Τόσο του παιχνιδιού όσο και της χώρας. Θα πρέπει να είναι μια πάρα πολύ δυνατή μάχη σε αγωνιστικά πλαίσια και πάνω από όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δίνουμε μια εικόνα κυρίως στα παιδιά. Να δοθεί μια καλή μάχη και από εκεί και πέρα, όποιος νικήσει θα είναι χαρούμενος και όποιος χάσει λυπημένος. Τέτοιες κινήσεις, όπως αυτές των δύο προέδρων, είναι πάρα πολύ καλές για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

- Θέλετε να πείτε κάτι στον Κρέσπο, με τον οποίο γνωρίζεστε πολλά χρόνια;

«Απλά πριν λίγους μήνες είχαμε πει ο ένας στον άλλο ότι ίσως βρεθούμε και στον τελικό του κυπέλλου. Είναι ένα παιδί που εκτιμώ πολύ αλλά αύριο θα είμαστε αντίπαλοι».

- Τι θέλετε να δείτε, με τρεις λέξεις, από τους παίκτες σας αύριο; Ο Πέκχαρτ, πρώτος σκόρερ στο κύπελλο, για ποιο λόγο είναι εκτός αποστολής;

«Για την πρώτη ερώτηση, περιμένω να δω εμπιστοσύνη, υπερηφάνεια και πάθος. Για την δεύτερη ερώτηση, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να έχουμε μεγάλους σκόρερ όπως ο Πέκχαρτ και ο Αλμέιδα. Είναι αυτό που λέμε αδικία στο ποδόσφαιρο, όταν πρέπει να επιλέξεις ένα συγκεκριμένο αριθμό ποδοσφαιριστών. Ο Τόμας έχει βοηθήσει πάρα πολύ την ομάδα ώστε να βρίσκεται σήμερα εδώ».

- Το σχόλιο σας για όσα συνέβησαν και πόσο επηρεάστηκε η ομάδα;

«Ως επαγγελματίες δεν θα έπρεπε να μας επηρεάσει τίποτα σε ό,τι αφορά αυτά που δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς. Είναι ξεκάθαρο πως οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει αμφιβολίες δεν βοηθάει ώστε να υπάρχει συγκέντρωση στο παιχνίδι αλλά υπάρχουν οι υπεύθυνοι που πρέπει να αποφασίσουν αν θα γίνει ή όχι το ματς».

- Ποια θα είναι η τελευταία κουβέντα που θα πείτε στους παίκτες σας πριν βγουν στο γήπεδο και τι βλέπετε στα μάτια τους τις τελευταίες τρεις μέρες;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω ποια θα είναι η τελευταία μου λέξη. Δεν συνηθίζω να σκέφτομαι από πριν τι θα πω. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν θα πω αυτό που μου λέει το μυαλό μου αλλά αυτό που μου λέει η καρδιά μου. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν μεγάλο ενθουσιασμό και εγώ είμαι ο υπεύθυνος που -επειδή γνωρίζω ότι όλοι θέλουν να παίξουν- θα πρέπει να "καταστρέψω" το όνειρο κάποιων που δεν θα παίξουν».

- Ενδεχόμενη κατάκτηση του κυπέλλου εξασφαλίζει την παρουσία σας στον πάγκο της ΑΕΚ και για τα επόμενα χρόνια;

«Είναι κάτι που τόσο ο πρόεδρος όσο κι εγώ έχουμε συζητήσει, ότι το πιο σημαντικό αυτή την στιγμή είναι η ομάδα. Αυτό που σκέφτομαι αυτή την στιγμή είναι το πώς θα διεκδικήσω και θα κατακτήσω τους άμεσους στόχους της ομάδας και δεν θέλω να λειτουργήσω εγωιστικά και να σκέφτομαι μόνο τον εαυτό μου αυτή την στιγμή. Η ΑΕΚ πριν χρόνια κέρδισε την καρδιά μου σε ίδιο ή παρόμοιο επίπεδο με την Σεβίλλη».

- Είχατε κατακτήσει το κύπελλο το 2011. Νιώθετε περισσότερη πίεση τώρα; Είναι διαφορετικό;

«Είναι κάτι όμορφο το να διηγείται κανείς, η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος θυμάται το νικητή κάθε διοργάνωσης. Τότε είχαμε αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και μετά το κατακτήσαμε με τον Ατρόμητο, ήταν όμορφο. Τώρα είναι διαφορετικό γιατί είναι διαφορετική η περίοδος και στα ημιτελικά συναντήθηκαν τέσσερις πολύ δυνατές ομάδες. Οι δύο είναι στον τελικό και αύριο πρέπει να αναδειχθεί ο κυπελλούχος».

- Τι ματς θα πρέπει να περιμένουμε αύριο;

«Νομίζω πως πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν συγκεκριμένο προφίλ. Πιστεύω ότι σε τέτοια ματς το πάθος μετράει περισσότερο από το ποδόσφαιρο και πιστεύω ότι η ομάδα που θα ελέγξει αυτό το πάθος και θα καταφέρει να το αξιοποιήσει, θα έχει πλεονέκτημα σε τεχνικό και τακτικό επίπεδο».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα