«Φάκελος» δανεικοί

Γιώργος Ντυμένος
«Φάκελος» δανεικοί

bet365

Ας δούμε τα πρώτα δεδομένα γύρω από το μέλλoν των παικτών της κατηγορίας που ανήκουν στους «μεγάλους», αλλά φέτος έπαιζαν σε άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Αρκετοί «πρωταγωνιστές» της φετινής Σούπερ Λιγκ αγωνίστηκαν φέτος στις ομάδες τους ως δανεικοί από τους θεωρητικά «μεγάλους» και ενόψει της νέας σεζόν το μέλλον τους φαντάζει ως «ερωτηματικό». Από την στιγμή μάλιστα που αρκετοί τα πήγαν πολύ καλά, αλλά αυτό δεν «μεταφράζεται» και σε σίγουρη παραμονή τους στους συλλόγους που αγωνίστηκαν φέτος. Ας δούμε τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις και τα πρώτα ενδεχόμενα που υπάρχουν στις περιπτώσεις τους, ενόψει της επόμενης χρονιάς. Με την υποσημείωση πως αναφερόμαστε μόνο σε όσους δανεισμούς εκπνέουν στο φινάλε της τρέχουσας περιόδου, γιατί υπάρχουν και ορισμένοι (π.χ. ο Λάμπρου στον Πανιώνιο ή ο Κάργας στον Πλατανιά), που η σχετική συμφωνία αφορά και την επόμενη χρονιά.
ΠΡΑΞΙΤΕΛΗΣ ΒΟΥΡΟΣ
Αποκτήθηκε τον Γενάρη από τον Λεβαδειακό και ο 22χρονος αμυντικός του Ολυμπιακού μέτρησε 9 εμφανίσεις, τόσο ως στόπερ όσο και σαν δεξιός μπακ. Οι εμφανίσεις του κινήθηκαν στη μετριότητα, εμφανώς επηρεασμένος από όλη την εικόνα της ομάδας. Ακόμη και αν τελικά οι «πράσινοι» μείνουν στην κατηγορία, φαντάζει δύσκολο να συνεχίσει στην Λιβαδειά.
ΚΑΖΙΜ ΛΑΤΣΙ
Επέστρεψε στην Ελλάδα τον χειμώνα, καθώς τερμάτισε τον δανεισμό του στον ΑΠΟΕΛ και συνέχισε στον Λεβαδειακό. Ο 22χρονος μέσος του Ολυμπιακού έκανε μεν 10 εμφανίσεις, όμως μόνο οι 2 ήταν ως βασικός και συνολικά αγωνίστηκε σε 404 λεπτά. Σχετικά λίγο. Δεν αναμένεται να συνεχίσει στον Λεβαδειακό, ανεξάρτητα της κατηγορίας που θα αγωνίζεται η ομάδα.
ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ
Εκ των κορυφαίων φέτος του Πανιωνίου, συγκαταλέγεται στις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν. Ο νεαρός πορτιέρο θα επιστρέψει στον Ολυμπιακό όπου ανήκει, ενώ οι «κυανέρυθροι» από τον Οκτώβριο είχαν προσπαθήσει να τον αποκτήσουν με μόνιμη μεταγραφή, καθώς τον υπολόγιζαν και για του χρόνου. Ομως ο 25χρονος γκολκίπερ υπολογίζεται στους «ερυθρόλευκους».
ΜΠΕΝ
Η περίπτωσή του είναι «γρίφος», καθώς στον Πανιώνιο θέλουν να τον κρατήσουν και την επόμενη σεζόν, όμως ο 27χρονος προέρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Τόσο ως εξτρέμ όσο και σαν «φουνταριστός», μέτρησε ως τώρα 29 εμφανίσεις, 9 γκολ και 3 ασίστ, κάτι που ενδέχεται να φέρει στον Πειραιά πρόταση από το εξωτερικό για λογαριασμό του. Σε πρώτη φάση αναμένεται να επιστρέψει στον Ολυμπιακό και το θέμα του ίσως... τραβήξει.
ΜΑΡΚ ΑΣΙΓΚΜΠΑ
Στην πρώτη του σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Ο 27χρονος Γκανέζος αμυντικός συγκαταλέγεται στους λίγους «διασωθέντες» της Βέροιας και παρότι δεν αναμένεται να βρει χώρο στον Ολυμπιακό όπου ανήκει, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία. Από τον Γενάρη υπάρχουν αρκετοί «μνηστήρες».
ΑΝΤΑΜ ΤΖΑΝΕΤΟΠΟΥΛΟΣ
Μετακινήθηκε στον Γηραιό από την ΑΕΚ με σκοπό να παίξει στον άξονα, όμως έβγαλε το δεύτερο μισό της σεζόν ως κεντρικός αμυντικός. Είχε 16 εμφανίσεις, ορισμένες ήταν πολύ καλές και έτσι σε πρώτη φάση θα επιστρέψει στην Ενωση, καθώς ο Ηρακλής δύσκολα θα... σώσει την παρτίδα στο μέτωπο των αδειοδοτήσεων.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΩΝΗΣ
Ξεκίνησε τη σεζόν ως δανεικός στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Γενάρη μετακινήθηκε στον Ηρακλή. Ο 23χρονος «αναστήθηκε» στον Γηραιό και ήταν εκ των πρωταγωνιστών του στην υπόθεση παραμονή. Επαιξε 14 ματς, σημείωσε 3 γκολ και επειδή η επόμενη ημέρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι δύσκολη, επί του παρόντος θα επιστρέψει στους «πράσινους» και... βλέπουμε.
ΖΑΪΡΟ
Επαιξε τόσο στην επίθεση όσο και στα άκρα με την φανέλα του ΠΑΣ και σε 25 εμφανίσεις του μέτρησε 3 γκολ και 4 ασίστ. Ο Βραζιλιάνος τα πήγε αρκετά καλά και στα Γιάννινα θα ήθελαν να τον κρατήσουν και του χρόνου. Αλλά τα πάντα ακόμη είναι «θολά» αναφορικά με το μέλλον του 25χρονου.
ΝΙΚΟΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ
Επέστρεψε τον Γενάρη ως δανεικός στον ΠΑΣ, από τον οποίο είχε μετακινηθεί στον ΠΑΟΚ πριν από 2 χρόνια. Επαιξε λίγο (7 συμμετοχές μόλις 2 βασικός) και όλα δείχνουν πως σε πρώτη φάση δεν θα γίνει κίνηση παραμονής του 26χρονου μέσου στους Ζωσιμάδες.
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα