ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (vids)

bet365

Μια... σβηστή πρόκριση, η ΑΕΚ την έκανε θρίλερ! Το δώρο του Μάνταλου έβαλε τον ακίνδυνο Ολυμπιακό στο ματς αλλά το 0-1 δεν του έφτασε (στο 90' δοκάρι ο Καρντόσο), με την Ένωση να βρίσκεται στον τελικό. Κόκκινες στο φινάλε για Ανέστη και Ντα Κόστα. Έπαιξε και γκολκίπερ ο Αλμέιδα!!!

Το προηγούμενο ντέρμπι που έγινε στο ΟΑΚΑ, το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα, ήταν το καλύτερο της φετινής σεζόν. Αυτό το ντέρμπι, η ρεβάνς του κυπέλλου ανάμεσα στην Ενωση και τον Ολυμπιακό, ήταν το χειρότερο... Κιτρινόμαυροι και Ερυθρόλευκοι έπαιζαν ξύλο και έκαναν λάθη από την αρχή αλλά τουλάχιστον το φινάλε είχε ενδιαφέρον. Το γκολ του Ρομαό στο 82' για το 0-1 έδωσε ελπίδες στους Πειραιώτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να κάνουν... τρελή κηδεία στο 90' αλλά ο Καρντόσο βρήκε δοκάρι. Κι αφού βρήκε δοκάρι, η ΑΕΚ βρήκε αυτό που έψαχνε. Την πρόκριση, δηλαδή, στον τελικό, χάρη στη νίκη (1-2) στο Καραϊσκάκη, αποκτώντας το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον περσινό τίτλο.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Το ματς άρχισε με το σουτ του Φορτούνη για τον Ολυμπιακό και με κάποιες θεαματικές ενέργειες του Αραούχο, χωρίς κάτι ουσιαστικό όμως, για την ΑΕΚ. Γενικά το πρώτο 15λεπτο ήταν καλό, με αρκετή ένταση, πάθος και ρυθμό από τις δύο ομάδες, οι οποίες όμως στη συνέχεια το χάλασαν... Τόσο οι μεν όσο και οι δε είχαν στο μυαλό τους το να κάνουν κάποιο... καλό μαρκάρισμα και να διαμαρτυρηθούν στον διαιτητή, με συνέπεια να μην παίζεται ποδόσφαιρο.

Οταν παιζόταν, ανά διαστήματα και για ένα-δύο λεπτά δηλαδή, η Ενωση προσπαθούσε κυρίως από την δεξιά πλευρά να κάνει κάτι καλό δημιουργικά ενώ οι Ερυθρόλευκοι έπαιρναν ανασταλτική βοήθεια από την τριάδα του κέντρου αλλά καμία δημιουργική. Ετσι, το ματς συνεχιζόταν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, μέχρι τουλάχιστον το 28', όταν οι Κιτρινόμαυροι είχαν μια καλή στιγμή με το σουτ του Χριστοδουλόπουλου που απέκρουσε ο Καπίνο.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 33' με το πλασέ του Μαρίν, από το ύψος της περιοχής, που έφυγε λίγο άουτ και στη συνέχεια επανήλθαν τα φάουλ, οι διαμαρτυρίες, τα νεύρα. Οχι μόνο από τους παίκτες αλλά και από τους πάγκους, οι οποίοι ήταν ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για... ντου. Πατίτο και Ανσαριφάρντ προσπάθησαν να κερδίσουν πέναλτι αλλά κανείς λογικός δεν θα έδινε κάτι στις πτώσεις τους και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το λάθος του Καπίνο -που το διόρθωσε όμως- στο σουτ του Γκάλο και με το ωραίο μονοκόμματο του Καμπιάσο που απέκρουσε ο Ανέστης.

Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν πιο ήρεμα, αφού οι παίκτες των δύο ομάδων αποφάσισαν να σταματήσουν όσα... τραγελαφικά έκαναν στο πρώτο 45λεπτο, αλλά από ποδόσφαιρο τα ίδια... Τα λάθη ήταν συνεχόμενα, ξεκάθαρο πλάνο δεν έδειχνε να έχει κανείς από τους δύο και αποφάσισαν να επέμβουν οι προπονητές μήπως και βελτιωθούν τα πράγματα. Ο Τάκης Λεμονής έβαλε τους Καρντόσο και Ανδρούτσο αντί των Ανσαριφάρντ και Καμπιάσο, ο Μανόλο Χιμένεθ απάντησε με την είσοδο του Γαλανόπουλου αντί του Πατίτο -με τον Μάνταλο να πάει αριστερό εξτρέμ- και το κακό παιχνίδι συνεχίστηκε...

Το γεγονός, άλλωστε, ότι η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήταν το πολύ καλό φάουλ του Μάνταλου, το οποίο απέκρουσε ακόμη καλύτερα ο Καπίνο, στο 70', τα λέει όλα. Ο Χιμένεθ έριξε στο ματς και τον Αλμέιδα αντί του Χριστοδουλόπουλου, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή αλλά δεν ήξερε τι να κάνει με αυτή και τελικά του βρήκαν την λύση οι... Μάνταλος-Γιόχανσον.

Η λάθος πάσα του πρώτου και το γλίστρημα του Σουηδού έδωσαν τη δυνατότητα στον Καρντόσο να βγάλει τετ α τετ τον Ρομαό, αυτός έκανε το 0-1 και τα τελευταία λεπτά απέκτησαν ενδιαφέρον. Βοηθούσε για αυτό, άλλωστε, και η κακή απόδοση της ΑΕΚ, η οποία δεν μπήκε στη διαδικασία να ελέγξει, να παγώσει το ματς παρά μόνο να κάνει συνεχή λάθη.

Και είναι τυχερή που δεν τα πλήρωσε αυτά τα λάθη στο 90', όταν η κεφαλιά του Καρντόσο πήγε στο δοκάρι! Και αφού δεν έγινε εκεί το 0-2, για εκατοστά δεν έγινε στο επόμενο λεπτό το 1-1 στο τετ α τετ του Αλμέιδα, σε ένα φινάλε πολύ πιο ζωντανό από ό,τι ήταν όλο το υπόλοιπο ματς. Φινάλε που είχε μέχρι και αποβολή του Ανέστη στο 95' για καθυστέρηση, με την ΑΕΚ να ολοκληρώνει το ματς έχοντας για τερματοφύλακα τον Αλμέιδα και με τον Ολυμπιακό να μένει κι αυτός με 10' στο... 99' λόγω της κόκκινης στον Ντα Κόστα για χτύπημα στον Σιμόες.

Man of the match: Ο Ρομαό, απλά και μόνο για το γκολ. Αν έληγε 0-0, δεν θα έμπαινε κανείς σε αυτή την κατηγορία.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μάνταλος. Καμία βοήθεια δημιουργικά στην ΑΕΚ και έχει ευθύνη, όπως και ο Γιόχανσον, για τη φάση του 0-1.

Στο ύψος του: Οι δύο τερματοφύλακες αντέδρασαν όσες, λίγες, φορές χρειάστηκε να επέμβουν. Στο γκολ του Ολυμπιακού, άλλωστε, ο Ανέστης δεν έχει καμία ευθύνη. Το χάλασε, πάντως, με την αποβολή του στο 95'...

Η γκάφα: Στο γκολ του Ολυμπιακού ο Μάνταλος κάνει λάθος πάσα και ο Γιόχανσον γλιστράει...

Το στραγάλι: Οι ποδοσφαιριστές δεν βοήθησαν καθόλου τον Σιδηρόπουλο, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει εντός ελέγχου το ματς. Ισως γι' αυτό, σωστά, δεν απέβαλε στο πρώτο 45λεπτο τον Βράνιες ή τον Ρομαό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ολυμπιακός τη νίκη, η ΑΕΚ την πρόκριση. Χαρούμενοι, βέβαια, έφυγαν οι Κιτρινόμαυροι από το ΟΑΚΑ αφού σφράγισαν το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου και στο τέλος της ημέρας αυτό είναι που μένει. Κατά τα άλλα, όσοι περίμεναν να δουν καλό ποδόσφαιρο, ας πρόσεχαν...

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Πατίτο (62' Γαλανόπουλος), Χριστοδουλόπουλος (78' Αλμέιδα), Μάνταλος (91' Βάργκας), Αραούχο.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε Λα Μπέγια, Ρομαό, Μάρτινς, Καμπιάσο (61' Ανδρούτσος), Φορτούνης, Μαρίν (82' Ελιουνούσι), Ανσαριφάρντ (58' Καρντόσο).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα