Όλα εδώ πληρώνονται...

Όλα εδώ πληρώνονται...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Όλα εδώ πληρώνονται...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την κακή ΑΕΚ που ξεχρέωσε σημαντικό γραμμάτιο, το μεγαλείο του κόσμου της και την ρεβάνς με τον Ολυμπιακό!

Καλή εβδομάδα να έχουμε στη διάρκεια της οποίας έρχονται οι επαναληπτικοί αγώνες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ να υποδέχεται τον Ολυμπιακό και την επόμενη μέρα στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ τον Παναθηναϊκό. Αν μη τι άλλο είναι μια εβδομάδα με τεράστιο αγωνιστικό ενδιαφέρον... Κάτι βέβαια που σημείωναν και κατέγραφαν όλοι, ανεξάρτητα από την οπαδική προτίμηση του κάθε ένα, όταν έγινε γνωστή η κλήρωση και η παρουσία των συγκεκριμένων τεσσάρων ομάδων για τα ημιτελικά του θεσμού...

Θα ασχοληθούμε παρακάτω με το ματς απέναντι στον Ολυμπιακό. Τώρα οφείλουμε να εστιάσουμε στην αναμέτρηση που προηγήθηκε στην Λιβαδειά με αντίπαλο την τοπική ομάδα. Ένα ματς με ελάχιστο ουσιαστικό αγωνιστικό κίνητρο για την ΑΕΚ κάτι που φάνηκε στη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά και με αρκετές αλλαγές που πρέπει να έδειξαν πράγματα στον Μανόλο Χιμένεθ. Γενικά πρέπει να ξεκινήσουμε σημειώνοντας πως είναι λογικό να υπάρχει μια μέτρια έως κακή εικόνα λόγω των πολλών αλλαγών.

Ο Σεβιγιάνος τεχνικός χρησιμοποίησε τέσσερις στην επίθεση που δεν έχουν παίξει όλοι μαζί ποτέ στην ίδια 11άδα (Μπακασέτας, Αραβίδης, Βάργκας και Πέκχαρτ). Είναι πολύ λογικό λοιπόν να μην υπάρχει συνοχή, να απουσιάσουν οι αυτοματισμοί και η σωστή επιθετική ανάπτυξη και συνεργασία και ως εκ τούτου μια μέτρια έως κακή εικόνα. Είναι αλήθεια ότι η εικόνα της ΑΕΚ στην Λιβαδειά δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Εξηγείται όμως. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Αφού δικαιολογημένα υπήρχε η σκέψη (και) στην ρεβάνς με την ομάδα του Φαλήρου.

Όσο και να προσπαθήσεις σαν προπονητής να... αλλάξεις το τσιπάκι και να βγάλεις από το μυαλό αυτό το ματς σαν ποδοσφαιριστής όταν όλοι και όλα γύρω σου αφορούν σε καθημερινή βάση μόνο τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Κι όμως η ΑΕΚ έκανε αυτό που έπρεπε και απαιτούσε ο κόσμος της (για τον οποίο θα γράψουμε παρακάτω). Με δυο τέρματα, ένα που σημείωσε ο Αραούχο (πόσα έχει ήδη; 9 σε 13 συμμετοχές...) από εξαιρετική ασίστ του Χριστοδουλόπουλου και ένα που ήρθε από δημιουργία του Αργεντινού φορ και το... τελείωσε ο Μουλόπουλος.

Το γραμμάτιο ξεχρεώθηκε και με το παραπάνω... Η ΑΕΚ κέρδισε και τελείωσε τον Λεβαδειακό. Αγωνιστικά τον έριξε. Και για να είμαστε (και να είστε) τίμιοι πρόκειται για μια είδηση που δεν ευχαρίστησε μόνο τους συμπαθείς φίλους του Ηρακλή, αλλά και εκείνους του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και πολλών άλλων συλλόγων! Ήταν και ένας τρόπος να ευχαριστήσουν αυτά τα παιδιά που με απαγορευτικά, χωρίς καν κερκίδα να τους φιλοξενήσει, με την αστυνομία να μη τους επιτρέπει την πρόσβαση στο γήπεδο, κατάφεραν και πήγαν στον... δικό τους λόφο για να μην είναι μόνη της!

Τι να πει κανείς γι' αυτόν τον κόσμο; Τι να γράψεις και να φτάνει για να αναδείξει το μεγαλείο του; Όπως πέρυσι έτσι και φέτος απέναντι σε μία ομάδα η διοίκηση της οποίας έχει φερθεί σχεδόν... πολεμικά απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ, που με τη βοήθεια της Πολιτείας τους έχει φερθεί απαράδεκτα, που ακόμη και τα φώτα έκλεισαν σε ματς με τις εξέδρες γεμάτες και τον κόσμο να μην μπορεί να αποχωρήσει με ασφάλεια από το γήπεδο λόγω του σκότους... Κι όμως πήγαν στην Λιβαδειά, επισκέφτηκαν τον λόφο που τους... φιλοξένησε και πέρυσι, πήγαν γλυκά στο σπίτι και στους ανθρώπους που τους είχαν υποδεχτεί για να δουν από κει έστω το παιχνίδι. Το μόνο άσχημο του ταξιδιού τους, το γεγονός ότι η γλυκιά γιαγιά που τους είχε φιλοξενήσει πέρυσι δεν ήταν φέτος στη ζωή να την ευχαριστήσουν κι εκείνη...

Έστω και αργά η ΑΕΚ τους έδωσε τη χαρά που ήθελαν. Έκανε το διπλό, έριξε τον Λεβαδειακό και τους έφτιαξε την επιστροφή στην Αθήνα. Λογικά δεν θα χρειαστεί να αγχωθούν από του χρόνου αν θα πάνε Λιβαδειά και από πού θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, όπως ακριβώς δηλαδή ήθελαν.

Τώρα πρέπει να εστιάσουμε στην ρεβάνς. Ο Χιμένεθ έχοντας περάσει ξανά από Ελλάδα ήξερε πως η προετοιμασία για τον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό έπρεπε να ξεκινήσει από τα αποδυτήρια του γηπέδου στην Λιβαδειά. Γι' αυτό το χθεσινό βράδυ (23/04) με την επιστροφή στην Αθήνα όλοι οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ έμειναν στο ξενοδοχείο στην Αττική οδό. Δείπνησαν μαζί και κοιμήθηκαν εκεί για να κάνουν προπόνηση και έπειτα να μείνουν ελεύθεροι και να πάνε στο σπίτι τους για μια βραδιά (την αποψινή, την Τρίτη το βράδυ ξανά ξενοδοχείο).

Νομίζω ότι σε επίπεδο ψυχολογίας, αγωνιστικής νοοτροπίας και προετοιμασίας έξω από το χορτάρι, η ΑΕΚ θα είναι στο 101% έτοιμη για το συγκεκριμένο ματς. Για το αγωνιστικό θα το δούμε στην πράξη. Αλλά σε όλα τα άλλα επίπεδα ο Μανόλο Χιμένεθ, οι συνεργάτες του και οι υπόλοιποι του ποδοσφαιρικού τμήματος θα ΄χουν προετοιμάσει άριστα τους ποδοσφαιριστές της Ένωσης για την ρεβάνς της Τετάρτης. Το πρώτο ματς έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στην ΑΕΚ που απλά πρέπει να κάνει το καθήκον της, να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και να διεκδικήσει το δεύτερο σερί της τρόπαιο...

Υγ: Ξέρω ότι όσοι είδατε το ματς στην Λιβαδειά έχετε να γράψετε έναν... κακό λόγο για όσους αγωνίστηκαν στην Λιβαδειά πλην των αλλαγών. Δεν θα είναι σωστό όμως να κρίνουμε τον οποιονδήποτε από αυτό το παιχνίδι. Ειδικά στα παιδιά που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση. Θα σταθώ μόνο σ' αυτούς που πήγαν καλά και ειδικά στον Γαλανόπουλο που δείχνει έτοιμος για να κουβαλήσει και το βάρος βασικού στην 11άδα της ΑΕΚ ειδικά έπειτα από τη δεύτερη προετοιμασία που θα κάνει με την πρώτη ομάδα.

Υγ2: Πάλι δεν πήρε πέναλτι η ΑΕΚ. Επειδή δεν τα γράφουμε όπως τα κάνουν άλλοι δεν σημαίνει πως δεν γίνονται... εγκλήματα. Ο Μεντί τραβάει και βγάζει σχεδόν όλη τη φανέλα του Πέκχαρτ σε στατική φάση, τον γκρεμίζει και όμως ούτε τώρα πήρε πέναλτι η ΑΕΚ!

Υγ3: Άντε να ανοίξουν οι κάμερες να δούμε το... μοναστήρι «Καραϊσκάκης». Πάντως τουλάχιστον αυτοί που ασχολούνται στα ΜΜΕ με τον ΠΑΟΚ μαζεύτηκαν και σταμάτησαν να λένε για την ΑΕΚ και να ρωτάνε «γιατί δεν παίρνει θέση η ΑΕΚ;». Είναι δύσκολο αλλά μάλλον κατάφεραν να καταλάβουν το αυτονόητο... Τους καταλαβαίνω, η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας και ειδικά όταν σου λένε (όπως θέλουν και ενώ έχεις μεσάνυχτα) τι ισχύει για να γράψουν (τυχαία ΟΛΟΙ μαζί) την ίδια βλακεία... Αυτά που κράζετε σε άλλους κάνετε, έτσι για να μη ξεχνιέστε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...