Άλλος θα... βάλει;

Άλλος θα... βάλει;

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Άλλος θα... βάλει;

bet365

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδειξε τον δρόμο, και το ρεπορτάζ αναφέρει πως ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διαθέσει ένα σημαντικό μπάτζετ για τις καλοκαιρινές του αναζητήσεις. Ανταγωνιστής θα προκύψει;

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Πεσκάρα - Ρόμα (21+).

Είχε να μιλήσει καιρό, δημόσια. Το έκανε τη βραδιά που ισοφάρισε το μεγαλύτερο ρεκόρ του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η επιλογή του λοιπόν, έφερε στο φως μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση η οποία, επί της ουσίας, ανοίγει αυτομάτως την κουβέντα για τα «επόμενα».

Ναι, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν αρκέσθηκε στα δεδομένα. Δεν έμεινε στο 7ο που από μόνο του, είναι σημάδι στην ιστορία. Έκανε φυσικά έναν σύντομο απολογισμό. Αλλά πέρασε και στο δια ταύτα, με όσα δήλωσε έξω από το «Καραϊσκάκης». Και «εδώ θα είμαι, δεν πάω πουθενά» εξήγησε, και για πρώτη φορά άφησε να εννοηθεί πως ο οργανισμός που διοικεί, όχι μόνο έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει την επόμενη «ομάδα» του, αλλά βρίσκεται ήδη σε τροχιά πρώτων ανακοινώσεων.

Είναι ακόμη το κύπελλο μια ανοιχτή υπόθεση. Αλλιώς; Η «θα μάθετε τις επόμενες 15 μέρες ότι ο Ολυμπιακός θα δυναμώσει και θα ενισχυθεί πολύ περισσότερο και γρήγορα γιατί ξεκινάμε και γρήγορα την επόμενη σεζόν» ατάκα του προέδρου, μπορεί να δίνονταν με μικρότερο χρονικό περιθώριο. Μπορεί ήδη να είχαν διαρρεύσει υποθέσεις που κρατιούνται στο... συρτάρι για λόγους ευνόητους.

Φαίνεται πως έγιναν μάθημα στους Ερυθρόλευκους, πολλά και διάφορα φετινά. Οποιαδήποτε άλλη ελληνική ομάδα, είχε την φετινή διαδρομή, θα άνοιγε... σαμπάνιες. Με πρωτάθλημα, «16» στο Γιουρόπα Λιγκ και μίνιμουμ ημιτελικούς κυπέλλου. Πόσο μάλλον αν συνυπολογίσει κανείς τα έσοδα από τις πωλήσεις, την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών κλπ. Οι άλλοι όμως είναι οι... άλλοι. Δεν είναι Ολυμπιακός των 7 σερί, ούτε το κλαμπ που έφτασε ακόμη και στο 21 της ευρωπαϊκής κατάταξης. Για τους Πειραιώτες η σεζόν κρίνεται αυστηρά. Χαρακτηρίζεται από λάθη, που απαγορεύεται να επαναληφθούν.

Για παράδειγμα οι 5 προπονητές. Ή το γεγονός ότι το περασμένο καλοκαίρι αποφασίστηκε πρώτα η πρόκριση επί της Μπεέρ Σεβά, και έπειτα οι μεταγραφές.

Επιλογές που δεν στοίχισαν μόνο στα ταμεία του συλλόγου, ή στο γόητρο μιας ακόμη παρουσίας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιλογές που έφεραν ασυνήθιστες αναταράξεις. Αυτά είναι πράγματα που οι Ερυθρόλευκοι δεν θέλουν να τα ξαναβρούν μπροστά τους. Και είναι στο χέρι τους, να μην επαναληφθούν. Δεν είναι κακό να παραδέχεσαι λάθη. Αντίθετα καμιά φορά, είναι η πιο ασφαλής αφετηρία για μια επιτυχία.

Αυτά στα θέματα... εσωτερικού. Και όσο για τον ανταγωνισμό; Εκεί το πράγμα γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον. Διότι πρόθεση του Ολυμπιακού είναι να βάλει ζεστό χρήμα στο τραπέζι. Το μπάτζετ των μεταγραφών λέγεται πως θα είναι 15 εκατ ευρώ. Ποσό που μια ενδεχόμενη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, μπορεί τον Αύγουστο, να ανέβει ακόμη ψηλότερα.

Θα βάλει άλλος... 15; Αυτό το καλοκαίρι η δικαιολογία των «εξασφαλισμένων» εσόδων για τους Ερυθρόλευκους δεν υπάρχει. Δεν πήραν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Όπως δεν υπάρχει πλέον κάποιος που να μιλά για «κόκκινη» ΕΠΟ, ή για την διαιτησία. Βρισκόμαστε σε νέα εποχή. Ο πρωταθλητής λοιπόν, η ομάδα με την καλύτερη επίθεση, την καλύτερη άμυνα, και την σχετικά άνετη κατάκτηση του τίτλου αν υπολογίσουμε ότι τον τίτλο τον είχε σε... έλεγχο καθ όλη τη διαδρομή, βάζει αυτό το ποσό. Άλλος θα ακολουθήσει;

Αν ναι, τότε το επόμενο πρωτάθλημα θα είναι σίγουρα καλύτερο από το φετινό, το οποίο δεν είχε σοβαρό ανταγωνισμό. Αν όχι; Τότε ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει για μια ακόμη σεζόν με σοβαρό πλεονέκτημα για το 8ο. Για αυτό που δεν κατάφερε ποτέ κανείς. Δεν είναι φυσικά μόνο λεφτά, το ποδόσφαιρο. Δεν είναι και φυσιολογικό όμως να πιστεύει κάποιος σε «ανατροπή» αν δεν είναι διατεθειμένος να συμμετάσχει και σε αυτό το... παιχνίδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής