Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3

Γιώργος Καραμάνος
Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 2-3

bet365

Εμφάνιση από άλλο γαλαξία του κορυφαίου όλων των εποχών. Ο Αργεντινός έβαλε δύο γκολάρες, διέλυσε τους Μαδριλένους (2-3) και έστειλε την Μπάρτσα στην κορυφή με ιστορικό τελείωμα στο 92'.

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet με επιστροφή στοιχήματος στο Πεσκάρα – Ρόμα, αν ο Τζέκο ανοίξει το σκορ (21+).

Τελευταία δευτερόλεπτα στις καθυστερήσεις. Κουρασμένος ή όχι ήταν ασήμαντο. Είχε φάει άπειρες κλωτσιές, πήγε να χάσει δόντια από αγκωνιά; Ασήμαντο. Ηταν η στιγμή του, η φάση που έπρεπε να υποκλιθεί πρώτα ο ίδιος στον εαυτό του και μετά όλοι οι υπόλοιποι στο μεγαλείο του. Ο Σέρζι Ρομπέρτο πήρε την μπάλα σε θέση δεξιού μπακ, έτρεξε όλο το γήπεδο, έδωσε λίγο πριν την περιοχή στον Ζόρντι Αλμπα, που με τη σειρά του την έστρωσε στον Λιονέλ Μέσι. Και όπως ήρθε από πίσω, την έστειλε φαλτσαριστά στα δίχτυα για 500ή φορά με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και για 23η φορά σε Clasico. ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΡΕ ΜΕΣΙ;

Το πήρε μόνος του ο Αργεντινός. Και πήρε μία ματσάρα τρομερή, ένα Ρεάλ-Μπαρτσελόνα που υπενθύμισε σε όλους τους... ζητιάνους της καλής μπάλας, γιατί αυτό είναι το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός σε συλλογικό επίπεδο. Αυτό το 2-3 στέλνει την ομάδα του στην συγκατοίκηση με τους Μαδριλένους, αλλά και στην κορυφή, καθώς τους τρώνε στην ισοβαθμία. Αλλά αυτή είναι η μισή και λιγότερο σημασία της βραδιάς. Η άλλη έχει να κάνει με το ότι ο Μέσι ήταν στα τάρταρα και στο χορτάρι του «Μπερναμπέου» έβγαλε και πάλι όλο το μεγαλείο του με την μπάλα στα πόδια.

Το παιχνίδι αυτό καθ' αυτό ήταν τρομερό, με άπειρες φάσεις, λάθη διαιτητιτκά, ξύλο, κάρτες, αποβολή και σούπερ επεμβάσεις και κυρίως από τον Κέιλορ Νάβας. Μόλις στο 1' δεν δόθηκε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του Κριστιάνο Ρονάλντο (άφαντος στο ματς) από τον Ουμτιτί. Στο 21' θα μπορούσε να αποβληθεί ο Μαρσέλο για εναέρια αγκωνιά στο πρόσωπο του Μέσι που έβγαλε αίμα από το στόμα. Ενδιάμεσα, είχαν καλά σουτ οι Λουίς Σουάρες και Ρονάλντο. Λιγο αργότερα ήρθε το 1-0. Από σέντρα του Μαρσέλο (28') στο πίσω δοκάρι κοιμήθηκαν όλοι. Ο Σέρχιο Ράμος πετάχτηκε με το δεξί και πλάσαρε στο αριστερό σίδερο, με τον Καζεμίρο να το βάζει σε κενή εστία.

Η απάντηση ήρθε άμεσα από τον Μέσι. Στο 33' κινήθηκε κάθετα, έσκασε τρελή ντρίμπλα στον Καρβαχάλ και πλάσαρε με το αριστερό. Στο 45' ο διαιτητής χαρίστηκε στον Καζεμίρο που πάτησε τον Μέσι ηθελημένα και ενώ είχε ήδη κάρτα. Το β' μέρος άρχισε με τις καλές επεμβάσεις. Τερ Στέγκεν στον Κρόος (48'), Κέιλορ Νάβας σε τετ α τετ με τον Ακάθερ (56') και κεφαλιά του Πικέ (59'). Στο 67 ο Ρονάλντο έχαε απίστευτο για την κλάση του, όταν εξ επαφής σούταρε ψηλά άουτ. Και στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Κέιλορ Νάβας έβγαλε δυνατά του Σουάρες.

Στο 73' η Μπάρτσα που είχε πάρει τα ηνία, πήρε και το προβάδισμα. Ο Ράκιτιτς άδειασε τον Κρόος και έστειλε τρομερό αριστερό φαλτσαριστό στην δεξιά γωνία. Πέντε λεπτά αργότερα η κατάσταση ζόρισε ακόμα περισσότερο για την Ρεάλ, καθώς ο Σέρχιο Ράμος έπεσε αψυχολόγητα με τα δύο πόδια στον Μεσι, με την μπάλα να έχει περάσει και αντίκρισε την 5η κόκκινη κάρτα του σε Clasico. Ο Νάβας κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους (80') σε τετ α τετ με τον Πικέ και στο 85' η Ρεάλ ισοφάρισε. Από αριστερά ο Μαρσέλο έβγαλε τη σέντρα, η άμυνα κοιμήθηκε και πετάχτηκε ο Χάμες Ροδρίγκες για να πλασάρει στην δεύτερη επαφή του με την μπάλα.

Και ενώ όλα ήταν τέλεια για τους Μαδριλένους, που τους βόλευε μία χαρά η ισοπαλία, πήγε ο Μέσι και τους τα διέλυσε όλα. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ρεάλ που χάνει οποιονδήποτε αγώνα στις καθυστερήσεις στην έδρα της! Και τώρα η Μπάρτσα είναι από πάνω, αλλά η Ρεάλ έχει ματς λιγότερο (εκτός με Θέλτα). Και έχουμε πέντε ακόμα αγωνιστικές...

* Μετά τον Γκουαρδιόλα, ο Λουίς Ενρίκε έγινε ο δεύτερος κόουτς της Μπάρτσα που κάνει δύο σερί νίκες στο «Μπερναμπέου»!

* Το ζευγάρι Μέσι-Ινιέστα έχει παίξει μαζί 31 ντέρμπι και είναι ρεκόρ. 30 είχαν οι Μίτσελ-Σαντσίς, Τσάβι-Πουγιόλ!

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κέιλορ Νάβας, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Μαρσέλο, Καζεμίρο (70' Κόβατσιτς), Κρόος, Μόντριτς, Μπέιλ (39' Ασένσιο), Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (82' Χάμες Ροδρίγκες)

Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Πικέ, Ουμτιτί, Σέρζι Ρομπέρτο, Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Μέσι, Λουίς Σουάρες, Αλκάθερ (70' Αντρέ Γκόμες).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα