Μίλαν - Έμπολι 1-2

Gazzetta team
Μίλαν - Έμπολι 1-2

bet365

Η Μίλαν υπέστη ήττα-σοκ από την Έμπολι (1-2), χάνοντας έδαφος στη μάχη της Ευρώπης. Ξέσπασε η εντυπωσιακή Λάτσιο (6-2 την Παλέρμο), μεγάλη νίκη για Κροτόνε.

Καθημερινά ειδικά στοιχήματα στη Novibet (21+).

Οι ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της Μίλαν υπέστησαν σημαντικό πλήγμα, καθώς οι ροσονέρι έχασαν από το πουθενά από την Έμπολι εντός έδρας, χάνοντας πολύτιμο έδαφος. Μετά τα πρώτα λεπτά, στα οποία ο Ντοναρούμα χρειάστηκε να επέμβει σε δύο περιπτώσεθς, οι παίκτες του Μοντέλα είχαν τον έλεγχο, όμως οι κλασικές ευκαιρίες έλειπαν.

Έτσι, στο 40’ κόντρα στη ροή του ματς οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα. Κόρνερ του Ελ Καντούρι και ο Μχεντλίτζε με δυνατή κεφαλιά έκανε το 0-1! Η Έμπολι έδωσε χώρο στην επανάληψη και απείλησε στην αντεπίθεση, με τον ρυθμό να ανοίγει, τους γηπεδούχους να πιέζουν και τον Πάσαλιτς να κερδίζει πέναλτι από τον Σκορούπσκι στο 59’. Ο Σούσο, όμως, δεν κατάφερε να νικήσει τον εκπληκτικό Πολωνό από την άσπρη βούλα και για ακόμη μία φορά η Μίλαν τιμωρήθηκε, καθώς στο 67’ ο Τιάμ από κοντά έκανε το 0-2! Ο Λαπαντούλα έδωσε ζωή στους γηπεδούχους με ατομική προσπάθεια και γκολ στο 72’, όμως παρά την πίεση μέχρι το τέλος τίποτα δεν άλλαξε. Τις πιο κλασικές ευκαιρίες, μάλιστα, τις είχαν οι φιλοξενούμενοι στην αντεπίθεση, με το 1-2 να μένει και την Έμπολι να διατηρεί το προβάδισμά της στη μάχη της παραμονής. Αντιθέτως, οι ροσονέρι έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από την Ίντερ λίγες αγωνιστικές πριν το τέλος.

Εντυπωσιακή η Λάτσιο
Η Λάτσιο έκανε απίστευτο πρώτο 45λεπτο, βρέθηκε να προηγείται με 5-0 της Παλέρμο, την οποία στο τέλος κέρδισε πολύ εύκολα με 6-2, για να βρεθεί ξανά στην τέταρτη θέση. Μόλις στο 8’ ο Ιμπόμπιλε άνοιξε το σκορ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Ιταλός πέτυχε και δεύτερο γκολ για το 2-0. Τα πάντα είχαν τελειώσει από το 21’, όταν ο Κεϊτά έκανε το 3-0, ενώ στο 24’ ο νεαρός επιθετικός με πέναλτι νίκησε τον Πόσαβετς, που παραλίγο να το βγάλει, ενώ στο 26’ έκανε και το 5-0 για το πιο γρήγορο χατ τρικ στη Serie A από το 1975 και τον Αναστάζι! Η επίδοσή του, μάλιστα, είναι η κορυφαία σε αυτόν τον αιώνα, ενώ ομάδα που να είχε σκοράρει τόσο γρήγορα πέντε τέρματα είχαμε να δούμε από το 1938 και την Γιουβέντους (στο ματς με την Φιορεντίνα)! Φυσικά, κριτική για το ματς δεν μπορεί να γίνει, με τους Σικελούς να προσπαθούν να συμμαζέψουν τα πράγματα με το ξεκίνημα της επανάληψης απέναντι στους χαλαρούς λατσιάλι. Ο Ρισπόλι μείωσε σε 5-1 στο 46’, ενώ στο 52’ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Στρακόσα για το 5-2. Η αντεπίθεση δεν είχε συνέχεια, με τον Κρέκο να κάνει το τελικό 6-2 στο 90’.

Σούπερ διπλό η Τορίνο
Η Κιέβο είναι στα χειρότερά της. Υποδέχτηκε την Τορίνο έχοντας τέσσερις σερί ήττες και γνώρισε και την πέμπτη. Μέχρι το 50' το ματς ήταν 0-0 και στο φινάλε οι φιλοξενούμενοι αποχωρούσαν με το υπέρ τους 1-3. Ωραίο πλασέ του Λιάγιτς (52'), βολίδα του Τζαπακόστα (56') και πολύ όμορφο αριστερό του Φαλκέ (75') έκαναν την διαφορά για την Γκρανάτα, με τον Πελισιέ (65') να μειώνει στο ενδιάμεσο.

Χαλαρά η Ουντινέζε
Το Ουντινέζε-Κάλιαρι βαθμολογικά ουσιαστικά δεν είχε κάποιο ενδιαφέρον. Το πήρε η γηπεδούχος 2-1 και ανέβηκε στη μέση της βαθμολογίας, με τους ηττημένους να είναι ακριβώς από κάτω. Η βολίδα του Πέριτσα (70') και το πλασέ του Αντζελα (73') έδωσαν προβάδισμα νίκης στην Ουντινέζε, που έχασε και πέναλτι. Ο Μποριέλο με κεφαλιά (86') μείωσε για τους φιλοξενούμενους, σκοράροντας το 16ο φετινό του σε μία εξαιρετική σεζόν για τον ίδιο.

Μαγεία ο Σικ, για το θαύμα η Κροτόνε
Πόσες και πόσες φορές έχετε λιώσει αυτό το μαγικό που σκάρωσε μία φορά και ένα καιρό ο Ντένις Μπέργκαμπ στον Νίκο Νταμπίζα; Επειτα από πάρα πολλά χρόνια μας το θύμισε ο Πάτρικ Σικ στο 21'. Για όσους δεν τον ξέρετε, είναι ο νεότερος που φτάνει φέτος τα 10 γκολ στην Serie A και αυτό με τη φανέλα της Σαμπντόρια. Τώρα σε ποιον αμυντικό της Κροτόνε σκάει αυτή τη μαγεία δεν το εντοπίσαμε, αλλά δεν έχει σημασία το θύμα, αλλά ο θύτης που άγγιξε την τελειότητα και σκόραρε στην εξέλιξη. Ωστόσο, η Κροτόνε έκανε την ανατροπή απρόσμενα. Το 1-2 ήρθε από τους Φαλτσινέλι (67'), Νουάνκο (80'), αλλά δυστυχώς για εκείνη, έκανε τρελό διπλό και η Εμπολι στην Μίλαν και η μεταξύ τους διαφορά και από την παραμονή, παρέμεινε στους πέντε βαθμούς.

 

SERIE A Τελευταία Νέα