H μάχη της παραμονής

Γιώργος Ντυμένος
H μάχη της παραμονής

bet365

Επίσημα πέντε ομάδες κινδυνεύουν με υποβιβασμό και λίγο πριν την 29η αγωνιστική ας δούμε τα αποτελέσματα που χρειάζονται ώστε να μείνουν στην κατηγορία – Υπό προϋποθέσεις ενδέχεται ο Λεβαδειακός να υποβιβαστεί από σήμερα

Απομένουν μόνο δύο αγωνιστικές για το φινάλε της σεζόν και εκκρεμεί να δούμε ποια ομάδα θα ακολουθήσει την Βέροια στην Football League. Τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς μετά είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα δεδομένα, ανάλογα με τις αποφάσεις που θα υπάρξουν στο «μέτωπο» των αδειοδοτήσεων. Μαθηματικά πέντε ομάδες βρίσκονται στον… χορό των «μελλοθανάτων» καθώς η Κέρκυρα μετά τις τέσσερις σερί ήττες που γνώρισε δεν εξασφαλίστηκε και έτσι «επίσημα» δεν είναι σωμένη. Επειδή οι ομάδες είναι πάρα πολλές, επί του παρόντος είναι άτοπο να ασχοληθούμε με πιθανές ισοβαθμίες, καθώς υπάρχουν δεκάδες ενδεχόμενα και θα κουράσουν. Ας δούμε όμως τι χρειάζονται σήμερα οι εμπλεκόμενοι, είτε για να «καθαρίσουν» την υπόθεση παραμονή χωρίς υπολογισμούς για ενδεχόμενες ισοβαθμίες, είτε για να μείνουν «ζωντανοί». Γιατί υπάρχει και το ενδεχόμενο στις 9 το βράδυ ο Λεβαδειακός να απολέσει τις μαθηματικές του ελπίδες.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

ΚΕΡΚΥΡΑ: Μένει μαθηματικά στην κατηγορία αν δεν κερδίσει ο Λεβαδειακός ή χάσει μία ομάδα εκ των Ηρακλή, Λάρισας. Υποβιβάζεται σε πολύ λίγα «σενάρια (π.χ. τριπλή ισοβαθμία στους 29 με Λεβαδειακό, Ηρακλή ή μονή με τους Βοιωτούς αν έχει την χειρότερη επίθεση).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αν κερδίσει στην Βέροια θα σωθεί μαθηματικά, ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί σε περίπτωση μη νίκης του Λεβαδειακού, ανεξάρτητα από το δικό του αποτέλεσμα. Και αυτό γιατί υπερτερεί τόσο σε μονή ισοβαθμία στους 27 με τους Βοιωτούς, ενώ είναι πρώτος σε ενδεχόμενη τριπλή στους 27 με τον Λεβαδειακό και την ΑΕΛ (η επιμέρους βαθμολογία είναι Αστέρας 8, Λάρισα 5, Λεβαδειακός 2). Με τον Ηρακλή δεν μπορεί να βρεθεί μαζί στους 27, καθώς παίζουν μεταξύ τους στο φινάλε του πρωταθλήματος.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Θα μείνει στη κατηγορία αν νικήσει τον Παναιτωλικό και παράλληλα ο Λεβαδειακός δεν κερδίσει την ΑΕΚ.

ΛΑΡΙΣΑ: Θα μείνει στη κατηγορία αν επικρατήσει της Ξάνθης και δεν κερδίσει ο Λεβαδειακός την ΑΕΚ ή αν δεν χάσει από την Ξάνθη και ο Λεβαδειακός ηττηθεί από την ΑΕΚ. Και αυτό γιατί υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία στους 26 με τους Βοιωτούς, ενώ έρχεται πρώτη σε ενδεχόμενη τριπλή στους ίδιους βαθμούς με τον Λεβαδειακό και τον Ηρακλή.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Αν έρθει ισοπαλία και παράλληλα κερδίσουν Ηρακλής, Λάρισα θα υποβιβαστεί, καθώς υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία του με τον Αστέρα στους 27. Κάτι ανάλογο θα συμβεί σε περίπτωση που ηττηθεί και παράλληλα κερδίσει ο Ηρακλής και δεν χάσει η Λάρισα (υστερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους «βυσσινί» στους 26). Επειδή υστερεί και σε τριπλή ισοβαθμία στους 26 με τον Γηραιό και τους «βυσσινί » (η επιμέρους βαθμολογία θα είναι Λάρισα 6, Ηρακλής 5, Λεβαδειακός 4), ουσιαστικά «κυνηγά» τον Ηρακλή, με τον οποίο «έχει» την ισοβαθμία. Ή να βάλει… από κάτω κάποια άλλη ομάδα. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως οι Βοιωτοί βρίσκονται στην πιο δύσκολη θέση και σήμερα έχουν άμεση ανάγκη από τη νίκη.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ (29)

Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (27)
Βέροια*
Ηρακλής

ΗΡΑΚΛΗΣ (25)
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης*

ΛΑΡΙΣΑ (25)
Ξάνθη
Παναθηναϊκός*

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (23)
ΑΕΚ
Πανιώνιος*

Οπου * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα