Γι’ αυτό σιχάθηκε ο κόσμος

Γι’ αυτό σιχάθηκε ο κόσμος

bet365

Με τελευταίο κρούσμα το πρώτο γκολ της Λαμίας απέναντι στον Πανσερραϊκό, ο Βασίλης Βλαχόπουλος εξηγεί γιατί ισοδυναμεί με ουτοπία κάθε σκέψη εξυγίανσης ενός σαθρού και απολύτως εξευτελισμένου χώρου όπως είναι αυτός του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τα απελπιστικά άδεια γήπεδα, η κατακόρυφη πτώση του έντυπου αθλητικού Τύπου, η άρνηση μεγάλων εταιριών να επενδύσουν (χορηγικά) στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είναι σαν μια αλυσίδα που έχασε τη λάμψη της, σκούριασαν οι κρίκοι της και είναι θέμα χρόνου να πεταχτεί στα σκουπίδια. Εκεί βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο. Στα σκουπίδια.

Λένε για εξυγίανση και σε πιάνουν τα γέλια. Μόνο ένας ηλίθιος μπορεί να πιστέψει σε αυτό. Ο μυημένος στους ιδιαίτερους κανόνες του ελληνικού ποδοσφαίρου καταλαβαίνει ότι η εξυγίανση ισοδυναμεί με αλλαγή ηγεσίας. Ό,τι γινόταν τόσα χρόνια για τον έλεγχο των «θεσμών», γίνεται και σήμερα. Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό. Απλά, ο επόμενος καθυστέρησε να καταλάβει τη μεθοδολογία, τον τρόπο.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Και ξέρετε τι συμβαίνει εσωτερικά ενός… βασιλείου όταν αντικρουόμενες δυνάμεις επιδίδονται σε μια μάχη ελέγχου της εξουσίας; Σφαγή γίνεται. Χωρίς έλεος. Γιατί η ματαιοδοξία ισοδυναμεί με καταστροφή. Και η αλήθεια πάντα φαίνεται στα κατώτερα στρώματα. Γιατί όσο χαμηλότερη είναι η κατηγορία, τόσο μικρότερος είναι ο αριθμός των φιλάθλων που ασχολούνται, άρα το περιβάλλον είναι το καταλληλότερο για όργια.

Θυμάμαι ακόμη τους δικούς μου δασκάλους στη δημοσιογραφία να μου λένε… «αυτά που γίνονται στην Α’ Εθνική, είναι πταίσματα μπροστά σ’ αυτά που συμβαίνουν στα ερασιτεχνικά». Ποιος θα ασχοληθεί; Ο αθλητικός ή ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας; Τα θεσμοθετημένα όργανα τα οποία γνωρίζουν τα πάντα; Ο Υφυπουργός Αθλητισμού; Ποιος; Ο κανένας.

Κι έτσι η Football League έγινε ένας τόπος οργίων. Αν είχαν μείνει κάποιες σταγόνες αξιοπιστίας σ’ αυτό το Πρωτάθλημα, πλέον εξατμίστηκαν κι αυτές. Η Football League είναι η ντροπή του ποδοσφαίρου. Παίκτες βάζουν γκολ με τα χέρια, βοηθοί βλέπουν ξεκάθαρες παραβάσεις οφ σάιντ και δεν σηκώνουν το σημαιάκι, διαιτητές αποδεικνύουν την αδυναμία τους δίνοντας με αφέλεια την εσχάτη των ποινών υπέρ της ίδιας ομάδας, ενστάσεις δεν εκδικάζονται… Η χαρά του «κλέφτη».

Κι αφού ολοκληρώνεται ένα έγκλημα, ένας άλλος… Τόμσεν μπορεί να βγει και να το παραδεχθεί, όπως έγινε με την επταετία των μνημονίων και την παραδοχή του λάθους. Αλλά η ζημιά ήδη έχει γίνει και τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Αυτός που πληρώνει τα παραπάνω είναι ο Άρης. Υπό φυσιολογικές συνθήκες οι «κίτρινοι» θα είχαν ήδη κάνει τη μισή δουλειά, αλλά επειδή Football League και λογική είναι δύο έννοιες αντίθετες, παραμένουν σε μειονεκτική θέση. Γιατί στο παιχνίδι της εξουσίας, ο Άρης δείχνει αδύναμος. Χάνει από ορατούς (σ. σ. Λαμία) και αόρατους αντιπάλους. Πέρα από τα λόγια που είναι χάδι στην ταλαιπωρημένη πλάτη, ο Άρης έχει μαχαιρωθεί πισώπλατα.

Κι έτσι ο ιδιοκτήτης του Θόδωρος Καρυπίδης βρίσκεται σε απόγνωση με αυτά που βλέπει. Όπως το σημερινό (22/4) γκολ της Λαμίας με τους πέντε εκτεθειμένους παίκτες και τον επόπτη Ζέρβα να… πετάει χαρταετό παρότι είναι σωστά τοποθετημένος. Τα έβαλε και πάλι με τη Λαμία ο Καρυπίδης. Δεν μπορεί να εξασφαλίσει το αυτονόητο, την ισονομία. Αυτή που λένε ότι έφεραν, όλοι όσοι ισχυρίζονται ότι ήρθε η εξυγίανση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.