Φαίνεται ποιος δεν θέλει την αλήθεια…

Φαίνεται ποιος δεν θέλει την αλήθεια…

Φαίνεται ποιος δεν θέλει την αλήθεια…

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αναλύει όσα έγιναν χθες στην υπόθεση επεισοδίων του Καραϊσκάκη και κάνει εκτιμήσεις για τη συνέχεια.

Να ξεκινήσουμε με μερικά απλά συμπεράσματα και ερωτήματα που θα μας βάλουν και στο βασικό θέμα… (Παρακαλώ όλους να διαβάσουν προσεκτικά όσα γράφω και μετά να σχολιάσουν…).
 
Στον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ έγιναν επεισόδια. Η πλευρά του Ολυμπιακού αναφέρει ότι τα ΜΑΤ (χωρίς λόγο ή μετά από εντολή της κυβέρνησης) χτύπησαν ανθρώπους του μόχθου. Η αστυνομία αναφέρει ότι προσπάθησε να αποτρέψει επίθεση οπαδών προς τα μέλη της αποστολής της ΑΕΚ και όχι μόνο.

Μπουντεσλίγκα, Κολωνία - Χοφενχαϊμ, ώρα 21:30. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!
 
Τώρα λοιπόν όλοι αναζητούμε την αλήθεια. Έτσι δεν είναι; Αυτός δεν είναι ο σκοπός και της διαδικασίας που σήμερα ξεκινάει στην πειθαρχική της ΕΠΟ.
 
Χθες το πρωί έγραφα: «Ο ΠΑΟΚ λοιπόν μπορεί  να ζητήσει από την ΑΕΚ να πάρει θέση. Να ζητήσει ο ΠΑΟΚ από τους δικαστές (έχει αυτό το δικαίωμα) να καλέσουν τους παράγοντες και τους εκπροσώπους της ΠΑΕ ΑΕΚ, για να ακουστεί η δική τους μαρτυρία. Δεν είναι δυνατόν για όσα έγιναν σε αυτό το ματς που έπαιζε η ΑΕΚ, να «μιλάνε» όλοι οι άλλοι εκτός από τους Ενωσίτες».
 
Λίγο μετά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε τα αυτονόητα… Ζήτησε την παρουσία εκπροσώπων της ΠΑΕ ΑΕΚ, να καταθέσουν για όσα έγιναν. Ζήτησε επίσης να ανοίξουν οι κάμερες και να χρησιμοποιηθεί το περιεχόμενο εκείνης της βραδιάς.  
 
Αυτές οι κινήσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι προς την ίδια κατεύθυνση; Προς την εξεύρεση της αλήθειας για ότι έγινε εκείνο το βράδυ, μέσα από την ανάδειξη και άλλων στοιχείων;
 
Αυτό ΚΑΙ ΜΟΝΟ θέλει ο ΠΑΟΚ. Και το έχουν πει οι άνθρωποί του: «Να μην αποκρυφτεί κανένα στοιχείο…». Και αυτό κάνουν…
 
Και ενώ ήμασταν βέβαιοι ότι και η ΠΑΕ Ολυμπιακός το ίδιο ΑΚΡΙΒΩΣ θα ήθελε (να αποδειχθεί δηλαδή η αλήθεια για τα επεισόδια) χθες γνωστοποίησε με non paper ότι… ο ΠΑΟΚ είναι εκπρόθεσμος και δεν πρέπει να παραβρεθεί, δεν πρέπει να γίνει δεκτή καμία δική του παρέμβαση. Και όλα αυτά για ΤΥΠΙΚΟΥΣ λόγους!  
 
Ο Ολυμπιακός λοιπόν, ΔΕΝ θέλει την παρουσία του ΠΑΟΚ, ο οποίος επιθυμεί να βοηθήσει για την εξεύρεση της αλήθειας, με αυτονόητες ενέργειες. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός όμως έθεσε ένα τυπικό και εντελώς ανόητο θέμα, το οποίο αποδεικνύει ότι φυσικά… άλλους στόχους έχει.
 
Γιατί όλα αυτά;
 
Ο ΠΑΟΚ είχε δικαίωμα να δηλώσει ότι επιθυμεί να παρέμβει και να παραστεί, 24 ώρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσης (ορίστηκε 16:00 απόγευμα Πέμπτης).  
 
Η πειθαρχική της ΕΠΟ γνωστοποίησε σε όλους την κλήση του Ολυμπιακού, στις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης! Ακριβώς δηλαδή 24 ώρες πριν τη διαδικασία!
 
Πώς λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα ήταν εμπρόθεσμος, αφού δεν είχε κανένα απολύτως περιθώριο; Έπρεπε να μαντέψει τι θα γίνει και να προλάβει να ζητήσει παρέμβαση, πριν η πειθαρχική ανακοινώσει την ώρα της διαδικασίας;
 
Χθες οι δικαστές της πειθαρχικής δέχθηκαν το αυτονόητο αίτημα του ΠΑΟΚ για αναβολή, έτσι ώστε να μην προκύπτει το ανόητο ζήτημα του εκπρόθεσμου αιτήματος.  
 
Ο Ολυμπιακός τα ήξερε όλα αυτά! Παρολ’ αυτά ο Ολυμπιακός ενημέρωνε πως ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει και δεν έχει δικαίωμα να ζητάει παρέμβαση, γιατί… ήταν εκτός χρόνου!!
 
Γιατί η ΠΑΕ Ολυμπιακός δεν θέλει την παρουσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα επικαλείται και ανόητα επιχειρήματα;
 
Θέλει και ρώτημα;
 
Ο Ολυμπιακός δεν θέλει να βγουν άλλα στοιχεία για εκείνη τη βραδιά…
 
Ο Ολυμπιακός δεν θέλει την πλήρη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Σκοτάδι θέλουν…
 
Όσα λιγότερα τόσο καλύτερα… Και όμως! Υπό κανονικές συνθήκες και εφόσον έχουν όλο το δίκιο με το μέρος τους, αυτοί θα έπρεπε να ζητάνε τι ακριβώς κατέγραψαν οι κάμερες! Έτσι δεν είναι; Διαφωνεί κανείς;
 
Όλα όσα έγιναν χθες λοιπόν αποδεικνύουν ποιος φοβάται την ΑΛΗΘΕΙΑ.
 
Είναι ο ίδιος που φοβάται την αλήθεια και για τον αγώνα Ολυμπιακός-Πλατανιάς. (Για τον οποίο προφανώς ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας θα καλέσει σήμερα τον Καρυπίδη για εξηγήσεις μετά όσα δήλωσε χθες).
 
Για να το κλείσουμε…    
 
Εγώ δεν ξέρω αν θα τιμωρηθεί με μείον έξι ο Ολυμπιακός. (Για να γίνει αυτό, πρέπει και άλλοι εκτός του ΠΑΟΚ να επιθυμούν την αλήθεια για ότι έγινε εκείνο το βράδυ).
 
Δεν ξέρω τι θα γίνει σήμερα, τι άλλο θα αποκαλυφθεί, πώς θα κρίνουν οι δικαστές, δεν ξέρω φυσικά και τι θα γίνει στους αγώνες που ακολουθούν και θα διαμορφώσουν την βαθμολογία. Ούτε μαντεύω, ούτε δημιουργώ προσδικίες, ούτε προκαλώ, ούτε λαϊκίζω με σχόλια του στυλ… «θα είναι σκάνδαλο αν γίνει αυτό ή αν γίνει το άλλο».  
 
Το μόνο που ξέρω είναι ότι… η ατιμωρησία αυτών που έχουν κάνει τα ΠΑΝΤΑ και βρώμισαν το Ελληνικό ποδόσφαιρο όσο δεν πάει, φθάνει στο τέλος…
 
Οι υποθέσεις που εκκρεμούν εις βάρος των ίδιων και των ίδιων είναι (πλέον) αμέτρητες. 

 Δεν γλιτώνουν!  Έχουν μπλέξει τόσο άσχημα και έχουν ξεφτιλίσει τόσο πολύ και σε τόσες πολλές υποθέσεις την έννοια… νομιμότητα, που όταν αρχίσουν οι «καμπάνες» θα… χάσουν την μπάλα.

Best of internet