«Γιατί να μην πάρει πρωτάθλημα και ο Πανιώνιος;»

«Γιατί να μην πάρει πρωτάθλημα και ο Πανιώνιος;»

bet365

Ο τεράστιος Τεοντόρ Μπαρζόφ μιλάει στο gazzetta.gr για τον αγαπημένο του Πανιώνιο, τα αριστοτεχνικά του φάουλ και τις υπέροχες στιγμές που έζησε στη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότητα του, ήταν οι εκτελέσεις φάουλ, κόρνερ και πέναλτι. Έγραψε την δική του ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα προτού κάνουν την εμφάνιση τους, ο Μίλινκο Πάντιτς, ο Κώστας Φραντζέσκος και ο Βασίλης Τσιάρτας, οι οποίοι μάγευαν με την εξαιρετική τεχνική τους κατάρτιση.

Ο Τεοντόρ Μπαρζόφ (σ.σ.: Τοντόρ σύμφωνα με τους Βούλγαρους) λίγο πριν τα 30 του και αφού είχε πραγματοποιήσει εξαιρετική καριέρα σε Σπάρτακ Πλέβεν (1971-76, 123 συμ./25 γκολ) και Λέφσκι Σόφιας (1976-82, 148 συμ./21 γκολ), κατάφερε να αγωνιστεί για πρώτη φορά εκτός συνόρων με τη φανέλα της πάλαι ποτέ κραταιάς Δόξας Δράμας.

Τσάμπιονς Λιγκ, Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους, ώρα 21:45. Παίξε νόμιμα και με ασφάλεια στις συναλλαγές (21+)!

Ο Μπαρζόφ αν και δεν φημίζονταν για την σιλουέτα του και κατ' έπέκταση για την ταχύτητα του, εντούτοις «ζωγράφιζε» στον αγωνιστικό χώρο.

Επρόκειτο για έναν βιρτουόζο ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν είχε αντίπαλο σε στημένες φάσεις. Η έφεση του να σκοράρει με απευθείας εκτελέσεις φάουλ ήταν παροιμιώδης. Τα «α λα Μπαρζόφ» φάουλ έκαναν θραύση εκείνη την εποχή.

Ο παλαίμαχος Βούλγαρος μέσος ήταν σχεδόν ανίκητος και στις εκτελέσεις πέναλτι. Στην πρώτη του χρονιά με την Δόξα Δράμας είχε ποσοστό ευστοχίας 100%, καθώς σκόραρε και στα 9 πέναλτι που εκτέλεσε. Στη δεύτερη σεζόν βρήκε μόλις μία φορά δίχτυα από τα 11 βήματα, καθώς στη συνέχεια τραυματίστηκε.

Το καλοκαίρι του 1984, ο Τεοντόρ Μπαρζόφ μεταπήδησε στον Πανιώνιο όπου συνέχισε τα κατορθώματα του.

Η Νέα Σμύρνη έπινε νερό στο όνομα του βλέποντας τον βραχύσωμο άσο να σημειώνει θεαματικά γκολ.

Έχοντας εκτοξεύσει το ρεκόρ του στο 12/12 στάθηκε άτυχος στο ματς με τον Ολυμπιακό, όπου η μπάλα πέρασε άουτ! Ήταν μία κακή παρένθεση για τον Μπαρζόφ, ο οποίος ολοκλήρωσε την εν Ελλάδι καριέρα του με το εκπληκτικό 19/20 στα πέναλτι, αλλά και 9 εύστοχες εκτελέσεις φάουλ!

Το καλοκαίρι του 1986 πήρε μεταγραφή για τον Απόλλωνα Λεμεσού για να ολοκληρώσει την καριέρα του δύο χρόνια αργότερα σε ηλικία 35 ετών.

Ο «μάγος» Μπαρζόφ με αφορμή την εκπληκτική φετινή πορεία του Πανιώνιου ξετύλιξε για λογαριασμό του gazzetta.gr το κουβάρι των αναμνήσεων του.

«Πέρασα ωραία και στις τρεις ομάδες που αγωνίστηκα εκτός Βουλγαρίας. Πρώτα στη Δόξα Δράμας, μετά στον Πανιώνιο και έπειτα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Εκείνη την εποχή λόγω των κανονισμών δεν μπορούσαμε να πάρουμε μεταγραφή νωρίτερα και έτσι κατάφερα σε ηλικία 29 ετών το 1982 να παίξω στην Δόξα Δράμας».

Ο Μπαρζόφ παραδόξως με εξαίρεση τον Άρη, όπως παραδέχεται δεν δέχθηκε πρόταση από τις λεγόμενες ισχυρές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ίσως έπαιξε ρόλο και η ηλικία του.

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά δεν είχα πρόταση από τις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Ίσως να ήταν και καλύτερα έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, αφού ο κόσμος με αγάπησε στη Νέα Σμύρνη και δέθηκα με τον Πανιώνιο. Ο Άρης θυμάμαι με ήθελε την εποχή που έπαιζα στη Δόξα Δράμας, αλλά τελικά πήρε τον φίλο μου τον Πανόφ αφού δεν με άφησε η Δόξα».

Ο παλαίμαχος μέσος έγραψε την δική του ιστορία στον Πανιώνιο και αγαπήθηκε όσο λίγοι στη Νέα Σμύρνη.

«Τι να πρωτοθυμηθώ στον Πανιώνιο από τα δύο χρόνια που έπαιξα στη Νέα Σμύρνη; Ωραίες αναμνήσεις έχω, έκανα πολλούς φίλους, αγάπησα την ομάδα. Ήταν πολύ καλά χρόνια. Η ομάδα ήταν φοβερή. Βγαίναμε τρίτοι και τέταρτοι. Θυμάμαι τα σημαντικά ματς που είχαμε δώσει εκείνη την εποχή.

Παίξαμε τρομερή μπάλα. Είχαμε πολλούς καλούς παίκτες. Θυμάμαι τον Μαυρίκη, τον Εμβολιάδη και τον Νόνι Λίμα».

Το καλύτερο γκολ του με τη φανέλα των «κυανέρυθρων» όπως τονίζει στο gazzetta.gr το σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

«Το καλύτερο μου γκολ με τη φανέλα του Πανιωνίου το πέτυχα κόντρα στον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη με προπονητή τον κ. Αλέφαντο. Το ματς είχε λήξε 1-1 και σκόραρα με απευθείας εκτέλεση φάουλ».

Από τους σπεσιαλίστες σε εκτελέσεις στημένων φάσεων αποκαλύπτει πως έφτασε στο επίπεδο να μοιάζουν τα φάουλ κάθε φορά με... μισό γκολ!

«Δεν ξέρω αν υπάρχει μυστικό. Είναι θέμα τεχνικής. Θα πρέπει να σου πω πως μετά από κάθε προπόνηση καθόμουν με τις ώρες και εκτελούσα φάουλ και πέναλτι για να βελτιωθώ»

Ο Μπαρζόφ δεν έκρυψε την χαρά του για την φετινή πορεία του Πανιωνίου έχοντας ενημερωθεί για την δουλειά που γίνεται στην Νέα Σμύρνη.

«Ξέρω πως ο Πανιώνιος πάει για πρωτάθλημα. Μαθαίνω πως διαθέτει τρομερή ομάδα. Αυτό αξίζει ο Πανιώνιος. Γιατί να μην πάει για πρωτάθλημα; Είναι μεγάλη ομάδα και θα πρέπει πάντα να κοιτάζει μπροστά. Ελπίζω να καταφέρει το καλύτερο γιατί γίνεται μεγάλη προσπάθεια».

Ο άλλοτε Βούλγαρος διεθνής αναφέρθηκε και σε μια ιστορία που τον ήθελε να του ζητά η χώρα του να εκτελέσει χρέη κατασκόπου στην Ελλάδα.

«Παρερμηνεύθηκαν τα λεγόμενα μου. Δεν είναι δυνατόν ένας ποδοσφαιριστής να γίνει κατάσκοπος. Αυτά είναι μα...ίες. Απλά αγωνιζόμουν στην Λέφσκι Σόφιας που ήταν η ομάδα της αστυνομίας. Αντιστοίχως η ΤΣΣΚΑ ήταν η ομάδα του στρατού στη Βουλγαρία».

Ο Μπαρζόφ πλέον έχει παραδώσει την σκυτάλη του στους δύο εγγονούς του που αγωνίζονται στην Σλάβια Σόφιας, ενώ ο ίδιος δηλώνει ανοικτός να επιστρέψει έπειτα από πολλά χρόνια στην Αθήνα.

«Τα χρόνια περνούν. Πλέον αγωνίζονται τα εγγονάκια μου στη Σλάβια Σόφιας. Ο μεγάλος τα πηγαίνει πολύ καλά. Ο μικρός παίζει στη Β΄ ομάδα. Του λέω να είναι σωστοί και να έχουν ήθος. Σε λίγους μήνες παίρνω σύνταξη και είμαι ελεύθερος να έρθω στην Ελλάδα για όποιον με ζητήσει».

Δείτε ένα από τα εκπληκτικά γκολ του Μπαρζόφ!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα