Δίωξη κατά Ολυμπιακού για τα επεισόδια με ΑΕΚ

Gazzetta team
Δίωξη κατά Ολυμπιακού για τα επεισόδια με ΑΕΚ

bet365

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη στον Ολυμπιακό για «εκτεταμένα επεισόδια», για τα όσα συνέβησαν στον αγώνα Κυπέλλου με την ΑΕΚ. Καμία ανησυχία στο Λιμάνι για αφαίρεση βαθμών.

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης για κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για «εκτεταμένα επεισόδια» για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο.

Στο Λιμάνι δεν υπάρχει η παραμικρή ανησυχία για αφαίρεση βαθμών, μιας και όπως λέγεται ακόμη και κλήση βάσει του άρθρου 28-29 να γίνει δεν τίθεται θέμα αφαίρεσης βαθμών από τη στιγμή που υπάρχει παρελθόν με πιο.. σοβαρά περιστατικά.

Η ποινή μπορεί να κυμανθεί από πρόστιμο έως τιμωρία της έδρας του Ολυμπιακού για 1-2 αγωνιστικές!

Μπαρτσελόνα - Γιουβέντους με επιστροφή, αν ο Ντιμπάλα σκοράρει το πρώτο γκολ (21+).

Άρα, ύστερα απ' αυτή την εξέλιξη, οι πρωταθλητές Ελλάδας κινδυνεύουν με βαρύ χρηματικό πρόστιμο και τιμωρία της έδρας από μία έως δύο αγωνιστικές.

Βάσει των όσων προβλέπονται, οι «ερυθρόλευκοι» θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο από 40.000 ευρώ-100.000 ευρώ για όσα έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Ενώ, από 50.000 ευρώ-120.000 ευρώ για όσα έγιναν σε κερκίδες ή αποδυτήρια.

Ανάλογα της βαρύτητας των επεισοδίων, ο δικαστικό όργανο είναι αυτό που θα αποφασίσει αν δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές για 1-2 ματς.

Το αν θα κληθεί ο Ολυμπιακός από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ και βάσει των άρθρων 28-29 (εκεί προβλέπεται η αφαίρεση βαθμών) είναι καθαρά στο δικό της χέρι, αλλά και πάλι όπως προαναφέραμε δεν υπάρχει καμία ανησυχία στο Λιμάνι για κάτι τέτοιο.

Συγκεκριμένα, η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

«Ο αναπληρωτής υπεύθυνος άσκησης πειθαρχικής δίωξης κ. Στέφανος-Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης άσκησε δίωξη εις βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, νομίμως εκπροσωπούμενης, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικά από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 2, 6 (περ. α', β', γ'), 35 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ (ημιτελικός αγώνας Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ ΑΕ, 13/4/2017)».

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα