«Με κράτησαν στο αεροδρόμιο επειδή δήλωσα 'Μακεδόνας'»

«Με κράτησαν στο αεροδρόμιο επειδή δήλωσα 'Μακεδόνας'»

bet365

Ο Ντάρκο Πάντσεφ με αφορμή την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο για λογαριασμό της Βαρντάρ θυμάται στο gazzetta.gr το ματς της ζωής του κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τα δύο γκολ στο ΟΑΚΑ με τον Ερυθρό Αστέρα και η επιμονή του να αυτοαποκαλείται ως «Μακεδόνας».

O Ντάρκο Πάντσεφ ανέλαβε πριν 10 μέρες για τρίτη φορά το πόστο του αθλητικού διευθυντή στη Βαρντάρ Σκοπίων έχοντας ως στόχο να οδηγήσει τον σύλλογο της πατρίδας του σε ευρωπαϊκές διακρίσεις, αφού μέχρι στιγμής τα χρήματα του Ρώσου επενδυτή Σεργκέι Σαμσονένκο δεν έχουν πίάσει τόπο.

Ο κορυφαίος Σκοπιανός ποδοσφαιριστής όλων των εποχών έγραψε ιστορία με τα χρώματα του Ερυθρού Αστέρα σκοράροντας με ρυθμό πολυβόλου. Το παιχνίδι μάλιστα που σημάδεψε την καριέρα του ήταν εκείνο με τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα για λόγους που δεν σχετίζονταν αποκλειστικά με το ποδόσφαιρο.

Παίξε νόμιμα στοίχημα από υπολογιστή ή κινητό με μεγάλες αποδόσεις (21+).

Το 1992 το «Μακεδονικό» βρίσκεται σε έξαρση. Στις 4 Μαρτίου ο Παναθηναϊκός υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Πρωταθλητή Ευρώπης, Ερυθρό Αστέρα.

Το γήπεδο «κοχλάζει», ενώ 80.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού έχουν δημιουργήσει μία εκπληκτική ατμόσφαιρα έχοντας έναν λόγο παραπάνω να υποστηρίξουν με πάθος την ομάδα τους.

Παραμονές της αναμέτρησης, ο μεγάλος σταρ του Ερυθρού Αστέρα, Ντάρκο Πάντσεφ δηλώνει «Μακεδόνας» στο αεροδρόμιο με συνέπεια να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο.

Οι ελληνικές αρχές δεν επιτρέπουν στον Σκοπιανό γκολτζή την είσοδο στη χώρα και ακολούθησε μπαράζ διαβουλεύσεων μέχρι να βρεθεί λύση.

Ο άλλοτε άσος της Ίντερ παρά την πολύωρη κράτηση στο αεροδρόμιο όχι μόνο δεν πτοήθηκε, αλλά κατάφερε να εξελιχθεί στον μεγάλο πρωταγωνιστή του αγώνα σκοράροντας και τα δύο γκολ του παιχνιδιού με θεαματικό τρόπο.

Ο Ερυθρός Αστέρας επικράτησε με 2-0 εξανεμίζοντας ουσιαστικά τις ελπίδες του Παναθηναϊκού για πρόκριση στον όμιλο στον οποίο μετείχαν επίσης Άντερλεχτ και Σαμπντόρια.

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τον Ντάρκο Πάντσεφ 25 χρόνια μετά το ματς για το οποίο ο Σκοπιανός στράικερ χαρακτηρίστηκε ως εθνικός ήρωας από τους συμπατριώτες του.

«Θυμάμαι πως επειδή ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης και υπήρχαν πολλοί δημοσιογράφοι στο αεροδρόμιο.

Κληθήκαμε κατά την άφιξη μας να υπογράψουμε κάποιες φόρμες στο αεροδρόμιο και εγώ έγραψα πως είμαι από την 'Μακεδονία' γιατί έτσι αισθανόμουν.

Στην Ελλάδα το εξέλαβαν αυτό ως πρόκληση με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εμπόδια και να μην μπορώ να εισέλθω στη χώρα.

Τελικά το πρόβλημα ξεπεράστηκε. Άλλωστε είναι ρητές οι εντολές της UEFA σε ότι αφορά την εμπλοκή της πολιτικής στο ποδόσφαιρο και δεν γινόταν να μην με αφήσουν.

Το γεγονός πως υπήρχαν 80.000 θεατές οι οποίοι με αποδοκίμαζαν έχοντας στραφεί εναντίον μου λειτούργησε θετικά. Ήταν κάτι που μου έδωσε μεγαλύτερο κίνητρο πετυχαίνοντας και τα δύο γκολ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως την προηγούμενη χρονιά ο Πάντσφ αναδείχθηκε δεύτερος κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, ενώ κέρδισε και το χρυσό παπούτσι. Στην τετραετία (1988/1992) που αγωνίστηκε στον Ερυθρό Αστέρα πέτυχε 84 γκολ σε 91 ματς, ενώ σε ηλικία 27 ετών μεταπήδηση στην Ίντερ έναντι 8 εκατ. ευρώ δίχως να καταφέρει να διακριθεί στους «νερατζούρι».

Επιπρόσθετα, το τέταρτο μας του ομίλου δεν διεξήχθη στο «Μαρακανά» του Βελιγραδίου όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά στη Σόφια λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στη Σερβία.

Ο Παναθηναϊκός στέκεται καλά στον αγωνιστικό χώρο, χάνει ευκαιρίες, αλλά τελικά λυγίζει με αμφισβητούμενο πέναλτι.

Η φάση του αγώνα ωστόσο εκτυλίσσεται στο 83΄ όταν ο Γιάννης Καλιτζάκης κλώτσησε εκτός φάσης τον Πάντσεφ με συνέπεια να αποβληθεί.

Δείτε τα γκολ του Ντάρκο Πάντσεφ στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό.

 

Τελευταία Νέα