Πεσκάρα - Γιουβέντους 0-2

Πεσκάρα - Γιουβέντους 0-2

bet365

Με doppietta Ιγουαΐν οι Μπιανκονέρι πέρασαν από την Πεσκάρα (0-2) την ώρα που η Ρόμα κολλούσε με την Αταλάντα (1-1) και πήγαν στο +8. Ισόπαλο το Τζένοα-Λάτσιο (2-2).

Με τρελή ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Μπαρτσελόνα και με κάποιες αλλαγές στη σύνθεση της, η Γιουβέντους παρατάχθηκε στο Adriatico με στόχο τη νίκη που θα την έφερνε ακόμη πιο κοντά στο 6ο σερί scudetto. Μια νίκη που κατακτήθηκε από το πρώτο μέρος, χάρη στα δύο γκολ του Ιγουαΐν που έφτασε στα 29 συνολικά ως τώρα.

Η Πεσκάρα έβγαλε ενθουσιασμό στο πρώτο 10λεπτο αλλά στη συνέχεια οι Μπιανκονέρι πήραν τον έλεγχο και στο 23' πήραν και το προβάδισμα με τον Ιγουαΐν, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα στην κενή εστία μετά το γύρισμα του Κουαδράδο. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι είχε το απόλυτο κουμάντο και στο 43' ο Αργεντίνος φορ με κοντινή προβολή, μετά την κεφαλιά-πάσα του Μάντζουκιτς, έγραψε το 0-2. Το ματς βασικά είχε τελειώσει αφού το δεύτερο 45λεπτο αναμενόταν ήρεμο και τέτοιο ήταν, όχι όμως και για τον Ντιμπάλα. Στο 54', χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος, ο Μουντάρι έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον αστράγαλο του Αργεντίνου, ο οποίος αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Στουράρο και τις επόμενες ώρες θα φανεί αν βγήκε για προληπτικούς λόγους ή αν ο Γκανέζος, στον οποίο χαρίστηκε και η δεύτερη κίτρινη κάρτα, του έκανε ζημιά...

Τέλος στα όνειρα της Ρόμα
Στο ματς που ο Λουτσιάνο Σπαλέτι συμπλήρωσε 400 ματς ως προπονητής στην Serie A, η Ρόμα αποχαιρέτισε τις όποιες ελπίδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς αναδείχθηκε, για πρώτη φορά φέτος, ισόπαλη με 1-1 με την Αταλάντα. Αήττητοι από τους Τζαλορόσι οι Μπεργκαμάσκι από τον Απρίλιο του 2014. Η Αταλάντα ήταν εκείνη που έχασε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, όταν το σουτ του Χάτεμπουρ κόντραρε και πέρασε έξω μετά την πάσα του Κούρτιτς στην κόντρα, όμως αυτό δεν αφύπνισε την Ρόμα. Στο 22’ ο Κόντι πέρασε τον Ρούντιγκερ από τα αριστερά και γύρισε για τον Κούρτιτς που με δυνατό σουτ έκανε το 0-1.

Οι Giallorossi δεν κατάφεραν να κάνουν πολλά πράγματα στο πρώτο μέρος πέρα από την κεφαλιά του Ντε Ρόσι στον Γκολίνι λίγο πριν το φινάλε των πρώτων 45’. Στο ημίχρονο ο Σπαλέτι έβγαλε τον Μανωλά και έβαλε τον Πέρες και η Ρόμα βγήκε καλύτερα. Στο 50’ ο Τζέκο τελείωσε τη φάση από κοντά μετά την κεφαλιά-πάσα του Σαλάχ από την μπαλιά του Μάριο Ρουί για το 1-1, το οποίο όμως δεν έμελλε να αλλάξει. Οι γηπεδούχοι πίεσαν και μετέφεραν το ματς στο μισό γήπεδο, στο ο Ντε Ρόσι πήγε να βάλει τρελό γκολ αλλά βρήκε το δοκάρι ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και στο 64’ ο Ναϊνγκολάν με τρομερό σουτ μέσα από την περιοχή παραλίγο να σπάσει το οριζόντιο δοκάρι.

Το έσωσε στο 91' η Λάτσιο
Το Τζένοα-Λάτσιο ήταν σημαντικό για την έξοδο στην Ευρώπη, την οποία διεκδικούν οι Λατσιάλι, με το τελικό αποτέλεσμα να μην κάνει κανέναν... πιο σοφό. Οι Ροσομπλού μπήκαν καλύτερα και στο 10' άνοιξαν το σκορ με την κεφαλιά του Σιμεόνε (1-0), βάζοντας δύσκολα στους Ρωμαίους. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι ισορρόπησε την κατάσταση, έχασε ευκαιρίες και τελικά ισοφάρισε στο 45' με τον Μπίλια. Ο Αργεντίνος νικήθηκε από τον Λαμάνα στην εκτέλεση του πέναλτι αλλά στην επαναφορά διόρθωσε το λάθος του και ισοφάρισε (1-1). Η Λάτσιο ζήτησε και δεύτερο πέναλτι στο 58' για ανατροπή του Κεϊτά απο τον Λασάλτ αλλά ο διαιτητής δεν πήγε στη βούλα και απέβαλε τον Ιντσάγκι για τις διαμαρτυρίες του, με την Τζένοα να παίρνει ξανά προβάδισμα στο 78' με την κεφαλιά του Πάντεφ (2-1). Παρ' όλα αυτά, οι Λατσιάλι δεν τα παράτησαν, πίεσαν και ισοφάρισαν στο 91' με ωραίο σουτ του Λουίς Αλμπέρτο (2-2) ενώ στη συνέχεια είχαν ευκαιρία με Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς για να πάρουν ακόμη και τη νίκη. Δεν τα κατάφεραν αλλά παρέμειναν στην 4η θέση.

Νίκη-παραμονή στο 93' η Εμπολι
Οι λίγες πιθανότητες της Φιορεντίνα για έξοδο στην Ευρώπη, ουσιαστικά εξαλείφθηκαν μετά την εντός έδρας ήττα από την Εμπολι. Η οποία Εμπολι, με την σειρά της, έκανε τεράστιο βήμα για την εξασφάλιση της παραμονής αφού πήγε στο +5 από την Κροτόνε, έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε. Το ματς στο Artemio Franchi είχε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες στο πρώτο 15λεπτο, με το γκολ να έρχεται στο 37' για την Εμπολι με το πλασέ του Ελ Καντούρι μετά την -όχι και τόσο καλή- απομάκρυνση του Ταταρουσάνου σε σέντρα του Τιάμ (0-1). Στο δεύτερο μέρος οι Βιόλα πίεσαν και τελικά η ισοφάριση ήρθε στο 64' με τον Τέγιο από κοντά μετά την πάσα του Μπόρχα Βαλέρο (1-1). Η ομάδα του Πάουλο Σόουζα είχε χρόνο στη διάθεση της για το δεύτερο γκολ αλλά στο 74' ο Ιλιτσιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και τελικά η νίκη πήγε στην Εμπολι, η οποία πήρε πέναλτι στις καθυστερήσεις και το εκτέλεσε ο -πρώην αρχηγός της Φιορεντίνα-Πασκουάλ για το 1-2!

Νέο θετικό αποτέλεσμα για Κροτόνε
Υστερα από τις νίκες σε βάρος της Κιέβο (1-2) και της Ιντερ (2-1) η Κροτόνε πήρε ένα ακόμα σημαντικό αποτέλεσμα, αν και η νίκη της Εμπολι εκτός με την Φιορεντίνα (1-2), δεν την βοηθά. Οι νεοφώτιστοι, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από το πέναλτι στο 66’ από τον Αντρέα Μπελότι, που έφτασε τα 25 γκολ στη φετινή Serie A, ισοφάρισαν στο 81’ με τον Νουάνκο και με το 1-1 διατήρησαν κάποιες ελπίδες για το φινάλε του πρωταθλήματος.

Ούτε τώρα η Παλέρμο
Η Παλέρμο έχει αποδεχθεί ότι από τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται στην Serie B, ύστερα και από τη νέα αποτυχία εντός έδρας. Οι Σικελοί έπαιζαν κόντρα στην Μπολόνια στο Renzo Barbera, όμως ούτε με τον Ντιέγο Μπορτολούτσι στον πάγκο είδαν άσπρη μέρα. Παίζοντας από το 25’ με αριθμητικό πλεονεκτημα λόγω της αποβολής του Πούλγκαρ, η Παλέρμο δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Μπολόνια που πήρε το 0-0.

Show για Κάλιαρι
Με τις δύο ομάδες να μην έχουν κανένα βαθμολογικό πρόβλημα, το Κάλιαρι-Κιέβο προσφερόταν για θέαμα. Αυτό, τελικά, το πρόσφεραν μόνο οι γηπεδούχοι, οι οποίοι επικράτησαν πολύ εύκολα με 4-0. Οι Σάρδοι άνοιξαν το σκορ στο 11' με τον Μποριέλο, ο οποίος ήταν στη σωστή θέση μετά την απόκρουση του Σεκουλίν σε σουτ του Ταχτσίδη, για να γίνει το 2-0 στο 15' με ωραία προσπάθεια και σουτ του Σάου. Οι Βερονέζοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν δοκάρι με τον Μετζιορίνι, αλλά η Κάλιαρι πήρε ξανά τον έλεγχο και στο 40' ο Ζοάο Πέδρο έγραψε εύκολα το 3-0 μετά την απομάκρυνση του Σεκουλίν σε σέντρα του Ιονίτα. Το τελικό 4-0 γράφτηκε από τον ίδιο παίκτη στο 90', με τους Ροσομπλού να περνάνε ένα ευχάριστο απόγευμα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα