Άραβες και Εβραίοι: Το ποδόσφαιρο ενώνει! (gTV)

Θάνος Σαρρής
Άραβες και Εβραίοι: Το ποδόσφαιρο ενώνει! (gTV)

bet365

Το gTV σας ταξιδεύει στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη και μέσω του φωτογράφου Γκαντ Σάλνερ και του πρότζεκτ «Kaduregel Shefel» παρουσιάζει το πως το «περιφερειακό» ποδόσφαιρο ενώνει τους λαούς!

Μετά το Λονδίνο, το Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες το Kaduregel Shefel προσγειώθηκε και στην Αθήνα. Για μια εβδομάδα στο White Rabit στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενήθηκ από το περιοδικό HUMBA ε η φωτογραφική έκθεση των ανθρώπων που αποφάσισαν να ανακαλύψουν την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου σε μια χώρα με πολλές ιδιαιτερότητες, το Ισραήλ. Μέσα από τις φωτογραφίες τους και τα βίντεο που προβλήθηκαν μας έβαλαν σε μια διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα, η οποία βοηθά στην αρμονική συμβίωση διαφορετικών πολιτισμών.

Ο Γκαντ Σάλνερ και ο Βαντίμ Τρασόβ επισκέφτηκαν περίπου 40 πόλεις και χωριά από τον αραβικό βορά μέχρι τον εβραϊκό νότο και ξεκίνησαν να γνωρίζουν από κοντά το ποδόσφαιρο και τον ρόλο που διαδραματίζει στις τοπικές κοινωνίες. Σύντομα, ανακάλυψαν ότι ο ρόλος του είναι πολύ πιο σημαντικός από ότι πίστευαν. Τα βιώματά τους πολλά. Από έναν Εβραιο-Ρουμάνο τερματοφύλακα που οδήγησε ένα χωριό Βεδουΐνων στην άνοδο, μέχρι έναν Εβραίο αρχηγό ομάδας σε αραβικό ντέρμπι και οπαδούς από την Παλαιστίνη που αναρτούσαν πανό στα εβραϊκά, κατάλαβαν ότι μια μπάλα μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο τρόπο για την αρμονική συνύπαρξη των δύο λαών.

Η κάμερα του gTV μέσω της διήγησης του Γκαντ Σάλνερ και των όσων κατέγραψε ο φακός του σας βάζει στην άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου!

 

Τελευταία Νέα