(Ξανά)Ζω μεγάλες στιγμές!

(Ξανά)Ζω μεγάλες στιγμές!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
(Ξανά)Ζω μεγάλες στιγμές!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την 4η νίκη στα τελευταία πέντε ματς της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού και διασκεδάζει με την... αγανάκτηση.

Είναι η πρώτη φορά έπειτα από μία ακόμη νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού που ειλικρινά ξέρω απόλυτα τι θέλω να γράψω, ωστόσο, μου πήρε πολύ για να αποφασίσω το πώς θα ξεκινήσω. Κι αυτό διότι ήταν τόσο πολύ διασκεδαστική αυτή τη φορά η επικράτηση επί των «ερυθρόλευκων» που αναμφισβήτητα δεν ξέρω από που να αρχίσω... Έχουν γίνει απίστευτα πράγματα μετά τη νίκη της Ένωσης που προσφέρουν μόνο γέλιο και χαρά στον ΑΕΚτσή. Και αναφέρομαι τόσο στα εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και κυρίως εκτός αυτού και στα αποδυτήρια...

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή για να μη... χάσουμε την μπάλα όπως συμβαίνει στην ομάδα του Φαλήρου. Η ΑΕΚ είχε στόχο τη νίκη στο ντέρμπι Κυπέλλου μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού για να αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα στην υπόθεση διατήρησης του τίτλου – Κυπέλλου. Το πέτυχε όπως ακριβώς το περίμενα και το είχα γράψει: κοινώς δύσκολα και με τον γηπεδούχο να βγάζει αντίδραση αν και σε προχωρημένη αγωνιστική... σήψη και καλό πρόσωπο για ένα διάστημα του αγώνα, από το 15' έως το 35'... Έπειτα έγινε αυτό που σημείωνα από την ημέρα της κλήρωσης, το φαβορί κέρδισε, βασικά τα φαβορί κέρδισαν στα πρώτα ματς, οι καλύτερες (τούτη την περίοδο) ομάδες, για να είμαστε δίκαιοι.

Η έναρξη της αναμέτρησης ήταν ιδανική για την ΑΕΚ. Και έως το 15' αν είχαν λίγο καλύτερη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια οι «κιτρινόμαυροι» θα το είχαν κάνει 0-2 για πλάκα, ωστόσο μία η πάσα του Αραούχο στον Μάνταλο ήταν ελάχιστα πιο δυνατή από όσο έπρεπε στο 10' για να τη σπρώξει στα δίχτυα, τη στιγμή που στο ίδιο λεπτό ο Αργεντινός φορ έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ όπου νικήθηκε από τον Καπίνο. Έπειτα ο Ολυμπιακός αντέδρασε. Έπαιξε καλύτερο ποδόσφαιρο και έφτασε εκτός από το γκολ σε δυο περιπτώσεις (με τον Μάριν και τον Φορτούνη) κοντά στην ανατροπή... Δεν το κατάφερε και στο 35' φάνηκε ότι το ματς τελείωσε...

Στο δεύτερο 45λεπτο η ΑΕΚ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και αν ήταν λίγο πιο σοβαροί οι ποδοσφαιριστές της στην τελική πάσα – προσπάθεια θα είχαν σημειώσει τουλάχιστον δυο γκολ ακόμη, είτε με τον Γιόχανσον, είτε με τον Μάνταλο, είτε είτε με τον Αραούχο... Η απόδοση ποδοσφαιρικής δικαιοσύνης ήρθε με το γκολ του Πατίτο και η Ένωση έκανε αυτό που σαν μεγάλο φαβορί όφειλε, πήγε και κέρδισε στο Φάληρο και έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου. Εγώ βέβαια επιμένω ότι η ΑΕΚ έχασε την ευκαιρία να τελειώνει μια και καλή με την υπόθεση πρόκριση με μια εύκολη νίκη, αλλά ας μη... μιζεριάζουμε έπειτα από νίκη!

Η νίκη ήρθε γιατί πλέον στο «κιτρινόμαυρο στρατόπεδο» υπάρχουν μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και σε καλύτερη ηλικία απ' ότι στον αντίπαλο. Διότι Τσιγκρίνσκι δεν διαθέτει ο Ολυμπιακός (ούτε καν Βράνιες), επειδή στην επίθεση υπάρχει ένας Αραούχο που όμοιός του δεν βρίσκεται στους «ερυθρόλευκους», γιατί στον άξονα της μεσαίας γραμμής υφίσταται η κλάση και η ποιότητα του διεθνούς Σουηδού Γιόχανσον (μακράν ο καλύτερος στα χαφ της ΑΕΚ στο Φάληρο, καλός ήταν και ο Σιμόες) και φυσικά ο Μάνταλος. Ο αρχηγός της Ένωσης σε αντίθεση με τον αντίστοιχο του Ολυμπιακού, δεν χάνεται στα μεγάλα ματς, είναι πάντα εκεί και τα κρίνει...

Στην πραγματικότητα βέβαια για το ματς στο Φάληρο αν εξαιρέσουμε τους Πατίτο και Χριστοδουλόπουλο δεν υπήρχε ποδοσφαιριστής που να ήταν έστω μέτριος. Όλοι οι υπόλοιποι πήγαν πολύ καλά εκτός από τους ακραίους της ΑΕΚ. Αλλά αν πάλι ήταν σούπερ και αυτοί οι δυο, προφανώς και το ματς θα είχε... ξεφύγει όπως και το σκορ υπέρ της Ένωσης.

Για την Ένωση αυτή ήταν η 4η νίκη στα τελευταία πέντε ματς με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Έχει ήδη δημιουργηθεί μια καλή και (θα μπορούσε να χαρακτηριστεί) πελατειακή σχέση. Σύμπτωση δεν μπορεί να είναι όταν επαναλαμβάνεται συνεχώς. Απλά είναι το λογικό και επόμενο να συμβαίνει. Κι αν έρθουν φυσιολογικά τα πράγματα στην ρεβάνες στις 26 Απριλίου στο ΟΑΚΑ η Ένωση θα πετύχει την 5η νίκη σε σύνολο έξι αγώνων με αντίπαλο την ομάδα του Φαλήρου. Μια εξέλιξη που εμείς σημειώναμε ότι θα γίνει αφού η διαφορά στην επένδυση και στο ρόστερ είναι πλέον ξεκάθαρη!

Το καλύτερο όμως, το πλέον διασκεδαστικό από το ματς, δεν έγινε στον αγωνιστικό χώρο που αναμενόμενα επικράτησε η ΑΕΚ. Ήταν όσα ακολούθησαν και ειδικά οι δηλώσεις του Τάκη Λεμονή με τη λήξη του αγώνα. Αυτή η αγανάκτηση, αυτά τα λόγια, είναι ότι βάλσαμο για τα αυτιά όλων μας και προκάλεσαν άφθονο και δικαιολογημένο γέλιο σε όλους. Αγανακτισμένοι από την διαιτησία στον Ολυμπιακό. Αυτό θα πει: εντάξει το τερμάτισαν!!! Φτάσαμε 40 χρονών για να το ζήσουμε αυτό φίλοι μου, κι όμως το ζήσαμε και θα 'χουμε να το λέμε και να το διηγούμαστε... Παίδες όπως λέει και το κομμάτι του Ρόκκου: (ξανα)ζω μεγάλες στιγμές, μαζί τις ζούμε!

Έπειτα ήρθε η επίσημη καταγγελία και αποδοχή του Ολυμπιακού για τα περί ζούγκλας που συνέβησαν στο «Καραϊσκάκη». Εμείς τα λέμε χρόνια. Πρόσφατα έγινε και καταγγελία από την ομάδα του Πλατανιά και τώρα ομολογούν μόνοι τους... Δεν θα γράψω κι άλλα για όσα έγιναν στα αποδυτήρια του γηπέδου που έχει παραχωρήσει το κράτος και η ΕΟΕ (καταστρέφοντας συλλόγους και ένα γήπεδο) στην ομάδα του Φαλήρου. Απλά θα περιμένω την παραδειγματική τιμωρία και την αφαίρεση βαθμών από τον Ολυμπιακό έπειτα από όσα αναφέρει η έκθεση του διαιτητή, του παρατηρητή και της αστυνομίας. Όπως προβλέπεται δηλαδή!

Κι αφού γίνεται λόγος στο φύλλο αγώνα για απώθηση, εξύβριση, απειλή, προπηλακισμό και παρεμπόδιση διαιτητών και παρατηρητών, αλλά και αφού ο πρώτος παρατηρητής του αγώνα αναφέρει στην έκθεσή του ότι στο ημίχρονο της αναμέτρησης υπήρξε απώθηση, εξύβριση και απειλή κατά του δεύτερου παρατηρητή, κ. Λασκαράκη, το μόνο που περιμένουμε είναι την παραδειγματική τιμωρία αυτού του συλλόγου και του γηπέδου τους.

Από κει και πέρα απομένει να μάθουμε τι σημειώνεται και στην έκθεση της αστυνομίας και της ΔΕΑΒ, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη να περιμένει όλα τα έγγραφα για να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να προκύψουν πιθανές ευθύνες και κυρώσεις όπως προβλέπεται και έχει γίνει στο παρελθόν. Όλα να γίνουν σωστά και τίμια όπως αναφέρεται στους κανονισμούς για να μην υπάρχουν αδικημένες ομάδες.

Είχαν δίκιο οι φίλοι του Ολυμπιακού: «Τελικά ήρθατε»! Και μόνο εμείς, το γνώριζαν από πάντα, ότι μόνο εμείς μπορούμε να τους οδηγήσουμε ξανά στο περιθώριο...

Υγ: Αποδείχτηκε λανθασμένη η απόφαση του Μανόλο Χιμένεθ να αφήσει εκτός αποστολής τον Βάργκας. Αλλά είχε διαβάσει τόσο καλά το ματς που θα ήταν άδικο να σταθούμε σε αυτό και στο γεγονός ότι κακώς επέλεξε τους Λάζαρο – Πατίτο. Επαναλαμβάνω επειδή δεν υπάρχει κάτι δεδομένο για την επόμενη μέρα στο θέμα προπονητή της ΑΕΚ, καλό θα ήταν προτού τα ματς με τον Ολυμπιακό (το σημείωνα καιρό τώρα), να ανανεωθεί η συνεργασία με τον Ισπανό κόουτς που είναι ικανός και κανονικός προπονητής! Θα είναι κρίμα κι άδικο για την ομάδα και τον ίδιο να μην υπάρξει ευκαιρία για συνεργασία...

Υγ2: Τα σημείωνα από την ημέρα της κλήρωσης. Η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός είναι οι δυο ομάδες φαβορί να ανταμώσουν στον τελικό σε βάρος του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρα σε αγωνιστικό επίπεδο φαινόταν πως πρόκειται για τη... νύχτα με τη μέρα. Κι αυτό επιβεβαιώθηκε από τα πρώτα δυο παιχνίδια. Οι καλύτερες ομάδες επικράτησαν! Γράψατε οι οπαδοί των άλλων ομάδων τόσα σχόλια με εμπάθεια και... κράζατε επειδή σημείωνα το αυτονόητο.

Υγ3: Σε ότι αφορά τη διαιτησία είναι ξεκάθαρο και μόνο κάφρος δεν μπορεί να το διαπιστώσει ότι ο Παπαπέτρου δεν έπαιξε για να σπρώξει κανέναν. Αν ήθελε να το κάνει για την ΑΕΚ, να την... σπρώξει με σφυρίγματα, θα είχε βγάλει καρτούλα στο 5' στον Μποτία για την αγκωνιά στο πρόσωπο του Μάνταλου, κίτρινη στον Φιγκέιρας είτε στο 8' είτε στο 15΄, θα είχε αποβάλλει από το 37' τον Ρομαό για αυτό που έκανε στον Μάνταλο (που τον γράπωσε απ' τον λαιμό). Πολύ απλά και εύκολα. Σε ότι αφορά τον Σεμπά αντιλαμβάνομαι ότι δεν το είδαν και οι έξι διαιτητές της αναμέτρησης. Αλλά θα έρθει η τιμωρία όπως με τον Πατίτο οπότε όλα καλά... Σχετικά με το γκολ του Πατίτο μοιάζει στο 20ο ριπλέι να έχει ακουμπήσει η μπάλα και στο χέρι (όπως του Χάρα πάλι για το Κύπελλο), όπως έλεγαν οι φίλοι του Ολυμπιακού τότε: είναι τουλάχιστον αστείο να μιλάμε για χέρι σε φάση που εμείς θέλουμε τουλάχιστον πέντε ριπλέι και ακόμη δεν έχουμε καταλάβει αν το έβαλε κανονικά, ή με το χέρι. Ακριβώς αυτό, τίποτα παραπάνω για το γκολ του Πατίτο, τα δικά σας λόγια αρκούν...

Υγ4: Υπάρχει και ρεβάνς και δεν πρέπει να υπάρξει καμία έπαρση. Αγωνιστικά η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη και θα πρέπει να πετύχει την 5η της νίκη στα τελευταία έξι ματς επί του Ολυμπιακού. Αποκαθίσταται η τάξη σιγά, σιγά, χρόνο με τον χρόνο... Επανερχόμαστε στην κανονικότητα κύριοι. Η ΑΕΚ στην ρεβάνς πρέπει να ικανοποιήσει το κοινό της με νίκη πρώτα και έπειτα με τη συνολική απόδοσή της. Η φανέλα είναι βαριά αλλά δεν κερδίζει από μόνη της, σοβαρότητα και συγκέντρωση για μια ακόμη νίκη στους... αγανακτισμένους!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...