Επίσημο: Πωλήθηκε η Μίλαν

Επίσημο: Πωλήθηκε η Μίλαν

Επίσημο: Πωλήθηκε η Μίλαν

bet365

Οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και η Μίλαν ζει μία από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της καθώς ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι πούλησε το κλαμπ ύστερα από 31 χρόνια.

Ομάδα Κινέζων επιχειρηματιών, με επικεφαλής τον Yonghong Li, προσπαθούσαν εδώ και μήνες να αποκτήσουν τους Rossoneri, όμως υπήρξαν πολλές αναβολές της ημερομηνίας. Τελικά το περιβόητο closing ολοκληρώθηκε αφού η Sino-Euro Sports έγινε Rossoneri Sport Luxembourg και έλαβε τα χρήματα που απαιτούνταν. «Ευχαριστώ τον Μπερλουσκόνι και την Fininvest για την πίστη και τους τιφόζι για την υπομονή. Από σήμερα φτιάχουμε το μέλλον. Η Μίλαν είναι μια ομάδα παγκόσμιας φήμης και με τη μεγαλύτερη ιστορία. Θα προσπαθήσουμε βήμα βήμα να επαναφέρουμε την ομάδα στην κορυφή» ήταν η δήλωση του Yonghong Li».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται. «Σήμερα η Fininvest ολοκλήρωσε την πώληση όλων των μετοχών που ανήκαν στην Μίλαν, δηλαδή το 99.93% στην Rossoneri Sport Investment Lux. Το closing ήταν το τελευταίο βήμα της συμφωνίας η οποία υπογράφηκε την 5η Αυγούστου του 2016 και ανανεώθηκε στις 24 Μαρτίου από το CEO της Fininvest, Ντανίλο Πελεγκρίνο, και τον Νταβίτ Χαν Λι, τον εκπρόσωπο της Rossoneri Sport Investment Lux. Οι όροι της συμφωνίας είναι οι ίδιοι με τον Αύγουστο καθώς η Μίλαν αξιολογήθηκε στα 740 εκατ. ευρώ, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα χρέη, που υπολογίστηκαν σε 220 εκατ. ευρώ από τις 30 Ιουνίου του 2016. Επίσης υπήρξαν 90 εκατ. που δόθηκαν την 1η Ιουλίου για τα τρέχοντας έξοδα της Μίλαν. Οι αγοραστές επιβεβαίωσαν την πρόθεση να προχωρήσουν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και θα βάλουν ρευστό για να δυναμώσει η οικονομική βάση του συλλόγου. Αύριο, Παρασκευή 14 Απριλίου, το meeting των μετόχων τα νέα στελέχη της εταιρείας».

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος αποχωρεί έχοντας κατακτήσει 29 τίτλους, δήλωσε. «Φεύγω σήμερα, ύστερα από περισσότερα από 30 χρόνια την ιδιοκτησία και την προεδρία της Μίλαν. Το κάνω με πόνο και συναίσθημα αλλά γνωρίζοντας ότι στο μοντέρνο ποδόσφαιρο για να ανταγωνιστείς στο υψηλότερο επίπεδο χρειάζονται επένδύσεις και πόροι τους οποίους μια μόνο οικογένεια δεν μπορεί να προσφέρει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα συναισήματα που η Μίλαν έδωσε σε όλους μας. Θα παραμείνω πάντα ο μεγαλύτερος οπαδός της Μίλαν, της ομάδας που ο πατέρας μου μου έμαθε να αγαπώ από παιδί. Ηταν ένα όνειρο που πετύχαμε μαζί». Ο Καβαλιέρε θα είναι επίτιμος πρόεδρος από εδώ και στο εξής.

Live Streaming στα κορυφαία πρωταθλήματα & Cash out για τον έλεγχο κάθε στοιχήματος (21+)!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο, Μπερλουσκόνι, και τον Γκαλιάνι, μου έδωσαν τη δυνατότητα να είμαι κομμάτι της ιστορίας της Μίλαν» είπε ο προπονητής της Μίλαν, Βιντσέντζο Μοντέλα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα