Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Μπάγερν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

bet365

Η Ρεάλ έφυγε ξανά με νίκη από το Μόναχο, κάνοντας την ανατροπή με δύο γκολ του Ρονάλντο (2-1) και πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης.

Η τελευταία ήττα στην Μπάγερν στο Μόναχο στο Champions League είχε έρθει τον Απρίλιο του 2014. Η Ρεάλ είχε σκορπίσει τότε τους Βαυαρούς με 4-0 και έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια έφυγε ξανά νικήτρια από τη Βαυαρία. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο οδήγησε στον θρίαμβο τους Μαδριλένους, που έχασαν τεράστια ευκαιρία να τελειώσουν από τώρα την πρόκριση, καθώς από τη στιγμή που η Μπάγερν έμεινε με 10 παίκτες (61’ Μαρτίνεθ), ο Νόιερ ήταν ο μοναδικός που διασώθηκε από το ναυάγιό της.

Οι Βαυαροί μπήκαν καλύτερα στο ματς, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 18’ για την Ρεάλ, όταν ο Μπενζεμά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Νόιερ. Το πρώτο γκολ ήρθε από την άλλη πλευρά 7’ αργότερα. Στο 25’ ο Τιάγκο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Βιδάλ με δυνατή κεφαλιά έκανε το 1-0! Όλα πήγαιναν όπως ήθελαν οι παίκτες του Αντσελότι, που είχαν την υπεροχή, την πρωτοβουλία και την ψυχολογία. Δυσκολεύτηκαν, όμως, να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στην εστία του Νάβας, με τους Ρονάλντο (42’) και Κρόος (43’) να πλησιάζουν στην ισοφάριση.

Και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Μπάγερν είχε την μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει τα πάντα. Για ακόμη μία φορά φέτος ο επόπτης γραμμής ήταν εκείνος που έκανε λάθος, υποδεικνύοντας στον διαιτητή Ριτσόλι ότι ο Καρβαχάλ έκανε χέρι στην περιοχή στο σουτ του Ριμπερί. Πέναλτι δεν υπήρχε και η δικαιοσύνη αποδόθηκε, όταν ο Βιδάλ πήρε φόρα και προτίμησε να εκτελέσει με δύναμη, στέλνοντας την μπάλα στην... εξέδρα!

Η Ρεάλ είχε ακόμη μία ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκε. Οι παίκτες του Ζιντάν κυριάρχησαν στο δεύτερο μέρος και μόλις στο 47’ έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Καρβαχάλ έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Ρονάλντο με πλασέ στην κίνηση σκόραρε ύστερα από 659’ στη διοργάνωση για το 1-1! Από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβε δράση ο Νόιερ, καθώς οι συμπαίκτες του έδειχναν ανήμποροι να ισορροπήσουν. Στο 56’ ο κίπερ της Μπάγερν έκανε μεγάλη απόκρουση στην κεφαλιά του Μπέιλ, ενώ η καταστροφή ήρθε στο διάστημα 58-61’, όταν ο Μαρτίνεθ αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και άφησε τους γηπεδούχους με 10 παίκτες!

Κάπου εκεί το γήπεδο έγειρε και η Ρεάλ άρχισε να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη. Μπενζεμά (73’) και Ρονάλντο (75’) έχασαν τεράστιες ευκαιρίες, πριν ο Πορτογάλος κάνει με προβολή το 1-2 στο 77’ έπειτα από σέντρα του Ασένσιο! Αυτό ήταν το τρίτο γκολ του στην Allianz Arena, που δεν έχει δει άλλον αντίπαλο να σκοράρει τόσο συχνά, και το πέμπτο του στα ισάριθμα τελευταία ματς με την Μπάγερν! Ο Μαρσέλο (80’) δεν ήταν εύστοχος, ο Ράμος (91’) που ήταν το έκανε από θέση οφσάιντ και για καλή τύχη της Μπάγερν το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

*Η Ρεάλ έχει καταφέρει να προκριθεί στις 30 από τα 31 περιπτώσεις, που κέρδισε το πρώτο ματς εκτός έδρας. Ο μοναδικός αποκλεισμός ήρθε το 1994 από την Οντένσε.

Μπάγερν (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο (64’ Μπερνάτ), Τιάγκο, Βιδάλ, Ριμπερί (65’ Ντάγκλας Κόστα), Ρόμπεν, Μίλερ (81’ Κομάν)

Ρεάλ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς (90+1’ Μόντριτς), Μπέιλ (59’ Ασένσιο), Ρονάλντο, Μπενζεμά (83’ Χάμες)

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα