Κράτησε την κορυφή για την... πάρτη του!

Νίκος Μαρούδας
Κράτησε την κορυφή για την... πάρτη του!

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης αν και δυσκολεύτηκε, τελικά πήρε ακόμα ένα τρίποντο απέναντι στον Κισσαμικό και κράτησε την κορυφή μόνο για εκείνον! Σημαντικές νίκες για Πανελευσινιακό, Αχαρναϊκό, Αιγινιακό, νέο τρίποντο για τα Τρίκαλα!

Απόλλων Σμύρνης – Κισσαμικός 1-0

Δυσκολεύτηκε, αλλά νίκησε! Ο Απόλλων Σμύρνης ξεπέρασε το εμπόδιο του Κισσαμικού, νίκησε 1-0 και έμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Football League.

Το παιχνίδι άρχισε με τους γηπεδούχους να θέλουν από νωρίς να γίνουν το αφεντικό. Έτσι, στο 11' ο Σιατραβάνης με μακρινό σουτ έψαξε το 1-0, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι! Η πίεση της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» συνεχίστηκε, ωστόσο η ομάδα του Κισσαμικού ήταν αυτή που έφτασε πιο κοντά στο γκολ. Συγκεκριμένα, στο 32', ο Μίλιτς εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Τιάγκο Σίλβα, αλλά ο Χιώτης κράτησε το μηδέν! Στο 43', οι γηπεδούχοι είχαν νέο δοκάρι μετά από ωραία ενέργεια του Πάνου, ο οποίος με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Live Στοίχημα σε NBA & Bundesliga με Live Stream στη Novibet (21+).

Η πίεση του Απόλλωνα όλο και μεγάλωνε όσο περνούσαν τα λεπτά και το σκορ έμενε στο 0-0. Οι γηπεδούχοι, είχαν όρεξη και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν φάσεις από τα πλάγια. Στο 51' υπήρξαν και παράπονα για πέναλτι στον Πετρόπουλο που δεν έδωσε ο διαιτητής, ενώ το τελευταίο εικοσάλεπτο οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Έτσι, στο 75' ήρθε και η λύτρωση! Ο Διαμαντόπουλος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ και έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Κισσαμικού και έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να παραμείνει μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ακης Μάντζιος): Χιώτης, Πάνος, Χιντζίδης, Μπαρτολίνι, Δεληζήσης, Ντάσιος, Μπαρμπόσα (61' Διαμαντόπουλος), Κονέ, Πετρόπουλος, Τζάνης (46' Αλμπάνης), Σιατραβάνης (83' Ομπόντο)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Γκούμας, Τσοντάκης, Μίλιτς, Νικόλτσης (70' Μπούλα Κίκε), Γιαλούσης, Μάντζης (63' Στογιάνοφ), Μπουγαϊδης, Ψιάνος, Τιάγκο Σίλβα (35' Σελινιωτάκης), Τσερκέζος

Τρίκαλα – Σπάρτη 1-0

Σχετικά άνετη νίκη για τα Τρίκαλα που από νωρίς έκαναν το 1-0 και εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Μελίσσα, κρατώντας το σκορ και τη νίκη μέχρι το τέλος.

Οι γηπεδούχοι, έδειξαν από νωρίς πως σε ακόμα ένα παιχνίδι θέλουν να κυριαρχίσουν και έτσι στο 18' βρήκαν τον δρόμο για τα δίχτυα. Συγκεκριμένα, ο Γιαννιτσάνης πέρασε στον Κουσκουνά ο οποίος με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Στο 40', ο πρώτος κέρδισε την αποβολή του Μελίσσα, όταν βρέθηκε απέναντι στον αντίπαλο κίπερ ο οποίος τον ανέτρεψε έξω από την περιοχή και είδε την κόκκινη κάρτα.

Με την Σπάρτη να παίζει πλέον σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο, τα Τρίκαλα είχαν εύκολο απόγευμα. Στο 53' έφτασαν κοντά και στο 2-0, αλλά το σουτ του Λαμπάκη σταμάτησε στο δοκάρι. Στη συνέχεια όπως είναι λογικό ο ρυθμός έπεσε, με τον Μπαϊκαρά στο 65' να μην μπορεί να κερδίσει σε τετ α τετ τον Κραβαρίτη. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στην αναμέτρηση, με τα Τρίκαλα να πανηγυρίζουν ακόμα ένα τρίποντο και να δείχνουν πως βρίσκονται σε πολύ καλή περίοδο.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Περικλής Αμανατίδης): Αποστολίδης, Λαμπάκης, Γκόλιας, Λεάντρο, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Μπαϊκαρά (72’ Ρομπέρ), Μουμίν, Κουσκουνάς, Μπαλμπόα (67’ Στεφάνοβιτς), Γιαννιτσάνης (88' Σανδραβέλης).

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Καρτσαμπάς, Οικονομόπουλος (42’ Κραβαρίτης), Κατσίκης, Κοτσαρίδης, Γιαννίτσης, Αναστασόπουλος, Σιώπης, Μπουντόπουλος (35’ Λώττας), Φράγκος, Ηλιόπουλος (68’ Ροβίθης).

Πανελευσινιακός – Αναγέννηση Καρδίτσας 1-0

Νίκη ελπίδας για τον Πανελευσινιακό, με τους σταχυοφόρους να επικρατούν της Αναγέννησης Καρδίτσας με 1-0 να φτάνουν τους 17 βαθμούς και να ελπίζουν ακόμα περισσότερο στην σωτηρία. Το γκολ που έκρινε την συνάντηση πέτυχε ο Τσούπρος με κεφαλιά στο 8' με την ομάδα της Ελευσίνας να το κρατάει και να παίρνει το πολύτιμο τρίποντο. Από την άλλη οι Καρδιτσιώτες παρά την ήττα δεν φαίνεται να κινδυνεύουν, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως έχουν σωθεί και μαθηματικά.
Πανελευσνιακός (Βαζάκας): Μακρυωνίτης, Κωνσταντινίδης (75′ Νίασον), Αρναούτογλου, Τσούπρος, Κολόκας, Ζέλιος (47′ Σιλιγαρδάκης), Γραικός, Κρισμάρεβιτς, Σταματάκης, Πρίντεμπς, Αγγελούδης (46′ Κορομηλάς).
Αναγέννηση Καρδίτσας (Μάγγος): Κουτσόπουλος, Τσόπελας, Τζάνης, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Καραγιάννης (58′ Μπλέντι), Ντεμπελέ (67′ Υφαντής), Μπιτέλης, Τσιλούλης (75′ Ντάνκουα), Τζέκος, Ντιατά.

Αχαρναϊκός – Πανσερραϊκός 2-1

Άλμα σωτηρίας για τον Αχαρναϊκό με την ομάδα του Μενιδίου να επικρατεί με 2-1 του Πανσερραϊκού εντός έδρας, να φτάνει τους 29 και να αυξάνει στους 8 την διαφορά από την Καλλιθέα που έχει 21. Ο αγώνας είχε τρία γκολ και δύο δοκάρια, με την πρώτη μεγάλη ευκαιρία να την χάνουν οι γηπεδούχοι στο 8' με το δοκάρι να σταματάει το φάουλ του Παπατόλιου. Στο 29' ο Πλαβούκος κατάφερε να ανοίξει το σκορ με σουτ και στο τελευταίο δεκάλεπτο είχαμε πολλές συγκινήσεις.

Αρχικά οι γηπεδούχοι έκαναν το 2-0 με σουτ του Τζέφερσον στο 81'. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν και στο 88' είδαν το σουτ του Ιωαννίδη να σταματάει στο δοκάρι του Ψύχου. Τρία λεπτά αργότερα μείωσαν με τον Ρούτση με κεφαλιά, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάτι περισσότερο.

Αχαρναϊκός (Μαραντάς): Ψύχος, Κυριαζόπουλος (68′ λ.τρ. Τζέφερσον), Σταμούλης, Τσουβαλτσίδης, Σωτηράκος, Μεγαλοοικονόμου, Πλαβούκος, Αναστασίου, Παπατόλιος, Λύρας (31′ λ.τρ. Ντάγκρας), Ζαχαρός (86′ Χαραλαμπόπουλος)

Πανσερραϊκός (Διλμπέρης): Ρίστιτς, Τσελεπίδης (73′ Ντοράγκι), Ιωαννίδης, Καψάλης, Βοσκόπουλος, Σιάκκας, Γαβριηλίδης (78′ Τσούτσης), Τσιμίκας, Ρούτσης, Πόζογλου (60′ Κάκκο), Γκούρτσας

Καλλονή – Αιγινιακός 1-3

Μεγάλη νίκη για τον Αιγινιακό μέσα στην Μυτιλήνη με την ομάδα του Βλάχου να επικρατεί με 3-1 και να φτάνει τους 24 βαθμούς, αφήνοντας τους νησιώτες στους 19. Ο αγώνας σε μεγάλο βαθμό κρίθηκε μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν εντυπωσιακά στο ματς και κατάφεραν να προηγηθούν με τον Ζγκούρη μόλις στο 1', ενώ στο 4' ο Τσολακίδης έκανε το 0-2.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και μείωσαν με τον Ζουλιώτη στο 10', ενώ ο Λίταινας είχε στο 16' δοκάρι για την Καλλονή. Με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες, φτάσαμε στο 87', με τον Μπουρντουζάν να διαμορφώνει το τελικό 1-3 και να δίνει μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Καλλονή (Γαβαλάς): Παπαδόπουλος (11′ λ.τρ. Μανιάτης), Σάββα, Ευαγγελιδάκης, Ζουλιώτης, Γιουκαρής, Λίταινας (70′ Αποστόλου), Σβόγιτς, Λαμπράκης, Σισέ, Σοφιάνης (60′ Αγριμάκης)

Αιγινιακός (Βλάχος): Τόλιος, Παπουτσογιαννόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Πασαλίδης, Λιόλιος, Πατράλης, Ζούρκος (77′ Γκατσολάρι), Μουκίδης, Τσολακίδης (30′ Φασίδης), Ζγκούρη (90′ Σκραπάρας), Μπουρντουζαν

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα