Μήπως έκαναν...λάθος

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Μήπως έκαναν...λάθος

bet365

Ο Τάκης Λεμονής «βελτιώνει» την εικόνα, ο Ολυμπιακός αποκτά νέα... πρόσωπα και πλέον η υπόθεση κύπελλο πλησιάζει με... άλλα δεδομένα. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Και κάπου εδώ στον επίλογο, να που οι Ερυθρόλευκοι πέρα από τον τρόπο να τελειώσουν την «δουλειά» με τον τίτλο, βρίσκουν και νέους ήρωες. Ποδοσφαιριστές που τους περίμεναν από τα τέλη Αυγούστου να βρεθούν στην πρώτη γραμμή, αλλά που η ιστορία τα έφερε κομματάκι διαφορετικά. Περιπτώσεις σαν του Μάριν και Ρομαό που τώρα... δικαιώνονται.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Προφανώς και δεν υπάρχει λόγος να μπει κάποιος στην διαδικασία να συζητήσει όσα προηγήθηκαν. Διότι δεν έχουν πλέον και κανένα σοβαρό υπόβαθρο. Ο Ολυμπιακός του Απρίλη δεν έχει ως κύρια εργασία την έκθεση του απολογισμού. Παίζει για δύο τίτλους. Άρα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Και τι έγινε με τον Μπέντο, και πως σε μια σεζόν που το ρόστερ δεν ήταν στα καλύτερα του, περίσσεψαν κύριοι με αυτό το βιογραφικό.

Σημασία έχει ότι ο Τάκης Λεμονής, φαίνεται να βρίσκει τον τρόπο να τους «ξεκλειδώσει». Και μαζί τους να χαράξει ένα «σχέδιο» με θέα στο νταμπλ. Ο Ολυμπιακός που είδαμε τόσο το Σάββατο με τον Πλατανιά, όσο και χθες με την Κέρκυρα έχει και νέα πρόσωπα, έχει και κάποια νέα δεδομένα στο παιχνίδι του. Μικρές αλλά σημαντικές βελτιώσεις. Είναι σίγουρα πιο φρέσκος σε σχέση με την ομάδα που μπήκε στα...πιτς μετά το ντέρμπι της Λεωφόρου. Έχει καλύτερη ψυχολογία ως σύνολο. Και δείχνει ικανός να συγκεντρώσει δυνάμεις, ώστε την επόμενη Πέμπτη να φανεί ανταγωνιστικός και στην πρόκληση του κυπέλλου.

Αν καταφέρει να «συμμαζέψει» ο κόουτς την κατάσταση και στο ανασταλτικό κομμάτι; Τότε, το πράγμα κυλά με προσδοκία. Αν από τον πολύτιμο Σεμπά και... πίσω δουλέψει σωστά το νέο πλάνο, τότε το δίδυμο Μάριν-Φορτούνης συν τον σέντερ φορ μπορούν να κάνουν τα υπόλοιπα. Ειδικά ο Γερμανός είναι μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση. Και η στατιστική τα «εξηγεί ωραία» κατά τη γνωστή ατάκα.

Ένα γκολ κάθε 32,5 λεπτά. Αυτό συμβαίνει επιθετικά στον Ολυμπιακό της Σούπερ Λιγκ, με τον Μάρκο Μάριν στο γήπεδο. Είκοσι σε 650΄συμμετοχής για την ακρίβεια. Με τον 28άχρονο να έχει σκοράρει 3 από αυτά και να μετρά και 4 ασίστ. Έντεκα οι συμμετοχές του στο σύνολο. Δέκα νίκες και μια ισοπαλία οι Ερυθρόλευκοι. Άρα 31 βαθμοί από τους 60 σε 27 αγωνιστικές.

Και όταν εκείνος δεν είναι μέσα από τις γραμμές; Τα γκολ είναι 29, αλλά σε 1861΄λεπτά. Δηλαδή ένα κάθε 64΄και κάτι με το ποσοστό να πέφτει αυτομάτως στο μισό. Οι Ερυθρόλευκοι σε αυτά τα 16 ματς έχουν ρεκόρ 9ν.-2ισ.-5ητ. Σαφώς το γεγονός ότι δεν έχει παίξει σε κανένα από τα ματς με τους κλασικούς αντιπάλους, έχει τη σημασία του. Προφανώς ο συντελεστής δυσκολίας δεν μπορεί να εκτιμηθεί στην πραγματική του διάσταση.

Τα προβλήματα που εμφάνισε όμως ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα, μέχρι τον Λεμονή δεν είχαν να κάνουν τόσο με τον αντίπαλο, όσο με την δική του λειτουργία. Κάτι που ο πολύπειρος κόουτς το διέγνωσε με σχετική ευκολία και επιχειρεί να παρέμβει σε αυτό, από την πρώτη στιγμή. H επιλογή του Μάριν ως εδώ, σε αυτό το πρώτο δείγμα αποδεικνύεται πραγματικά εύστοχη. Και μένει να δούμε τη συνέχεια.

Λογικά την Κυριακή με τον Λεβαδειακό θα γίνει χρήση του rotation. Παίκτες όπως ο Ελιονούσι, ο Μανθάτης, ο Ρέτσος, ο Σισοκό δεν έχουν παίξει ακόμη... δευτερόλεπτο με τον Λεμονή. Παράλληλα ο Καρντόσο, ο Μάρτινς, ο Ανδρούτσος, ο Τσόρι δεν έχουν φορτωθεί με ιδιαίτερη επιβάρυνση. Άρα υπάρχει η μέθοδος που θα προσφέρει στην «καλή» 11άδα, μια κανονική εβδομάδα προετοιμασίας για το πρώτο ματς με την ΑΕΚ. Γεμίζει ξανά το... φεγγάρι στο μεγάλο λιμάνι. Βελτιώνεται η κατάσταση. Και μήπως τελικά δεν είχαν δίκιο, όσοι έσπευσαν να «δηλώσουν» πως προτιμούν τους Ερυθρόλευκους ως αντίπαλο σε αυτή τη μάχη για την «δεύτερη» κούπα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής