«Ράγισαν» καρδιές στο Σαπεκοένσε-Νασιονάλ (vids&pics)

Φώτης Καρακούσης
«Ράγισαν» καρδιές στο Σαπεκοένσε-Νασιονάλ (vids&pics)

bet365

Σε ένα ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα η Σπακοένσε λίγους μήνες μετά την τραγωδία υποδέχθηκε την Ατλέτικο Νασιονάλ επικρατώντας με 2-1, σε ένα ματς που πάνω από όλα κέρδισε το ποδόσφαιρο.

Θεωρούνταν και όχι άδικα το παιχνίδι που περίμεναν όσο κανένα οι απαντού φίλαθλοι του ποδοσφαίρου σε όλον τον πλανήτη. Όχι δεν μιλάμε για τον τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, όχι δεν μιλάμε για τον τελικό Τσάμπιονς Λιγκ ή Γιουρόπα, όχι δεν μιλάμε για τελικό Euro. Μιλάμε για ένα ματς του Κόπα Σουνταμερικάνα, που ωστόσο έχει επάνω του όλα τα βλέμματα. Μα όλα όμως.

Ο λόγος ξεκάθαρος, καθώς αντιμέτωποι βρίσκονται οι Σαπεκοένσε και η Ατλέτικο Νασιονάλ. Λίγους μήνες μετά την αεροπορική τραγωδία, η Βραζιλιάνικη ομάδα υποδέχεται του Κολομβιανούς, αυτούς δηλαδή που ήταν να αντιμετωπίσουν στον τελικό του περσινού συγκεκριμένου θεσμού.

Δύο ομάδες που μετά την απόφαση της Ατλέτικο να δώσει το τρόπαιο στην Σαπεκοένσε έχουν απίστευτους δεσμούς φιλίας. Αυτό άλλωστε φάνηκε και κατά την άφιξη της αποστολής, με τους φίλους των... πράσινων να αποθεώνουν τους Κολομβιανούς στο αεροδρόμιο, στο ξενοδοχείο, αλλά και σήμερα στο γήπεδο. Ένα γήπεδο κατάμεστο με το ποδόσφαιρο να είναι ο μεγάλος νικητής. Την μεγαλύτερη αποθέωση γνώρισαν και οι δύο ομάδες στο γήπεδο, όπου πραγματικά η συγκίνηση ήταν μεγάλη. Ειδικά όταν τα φώτα έσβησαν και στα μάτριξ παίχτηκε ένα βίντεο με τους ποδοσφαιριστές που χάθηκαν τόσο άδικα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας στο Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη (21+).

Κανείς δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυα, ειδικά όταν στον αγωνιστικό χώρο και στην σέντρα πήγαν όσοι κατάφεραν να σωθούν από την αεροπορική τραγωδία, μαζί με τους παίκτες της Νασιονάλ. Απίστευτες σκηνές για μια ομάδα που έχει γίνει σύμβολο για όλον τον κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο, ειδικά για τον τρόπο που κατάφερε να αντιμετωπίσει μια τόσο μεγάλη τραγωδία.

Στο αγωνιστικό μέρος οι Βραζιλιάνοι επικράτησαν με 2-1, αλλά πραγματικά αυτό είναι το τελευταίο για μια αναμέτρηση στην οποία έβλεπες τους γηπεδούχους να κρατάνε σημαίες της Κολομβίας και να αποθεώνουν συνεχώς τους αντιπάλους. Για την ιστορία πάντως οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Ρεϊνάλντο στο 24' με εκτέλεση πέναλτι. Οι Κολλλμβιανοι ισοφάρισαν με τον Μακνίλι στο 59', ενώ στο 74' μέσα σε αποθέωση ο Οτάβιο Λουίς έκανε το 2-1.

 

Τελευταία Νέα