Από την Κέρκυρα, ως το... νταμπλ

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Από την Κέρκυρα, ως το... νταμπλ

bet365

Γιατί το αυριανό ματς στο Νησί των Φαιάκων ανοίγει μια ώρα αρχύτερα την «αυλαία» του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Κυλάει, όπως ακριβώς το περίμεναν οι υποψιασμένοι. Εκείνοι που γνώριζαν τι εστί Τάκης Λεμονής και κυρίως πόσο «ταιριάζει», με την περίσταση. Με αυτή την ειδική κατάσταση των πέντε-έξι τελευταίων εβδομάδων της σεζόν, που το έφερε η μοίρα να κρίνει δύο τίτλους.

«Ατάκες» που τραβάνε πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας. Αποδοχή από το κοινό. Ποδοσφαιριστές σαν τον Μάριν που πετυχαίνουν γκολ και τρέχουν να το πανηγυρίσουν με τον προπονητή. Μια γενικότερη αίσθηση συσπείρωσης. Και ο αέρας που ήδη άλλαξε στον Ρέντη. Δεν τα λες και λίγα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα.

Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Η Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Αμέτρητα τα Ερυθρόλευκα χιλιόμετρα στο κοντέρ του κόουτς. Άμεση η εναρμόνιση με τις ανάγκες. Και μια παρέμβαση γενικής φύσεως, πάνω από τακτικές και προπονητικά προγράμματα. Αυτή είναι η αξία του να έχεις στο τιμόνι σου, κάποιον που να γνωρίζει τόσο καλά το κλαμπ και ταυτόχρονα που να μπορεί να αντέξει την πίεση.

Βεβαίως όπως ο ίδιος παραδέχθηκε προ ημερών, στο τέλος τα αποτελέσματα είναι ο μοναδικός κριτής. Βουνό το δίκιο του. Κανείς δεν θα θυμηθεί τις καλές προθέσεις, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης για την τρίτη θητεία του. Αλλά και αυτό θέμα εμπειρίας είναι. Δεν πρέπει να το σκέφτεσαι. Είτε αναλάβεις μια ομάδα τον Ιούνη, είτε τον Απρίλη ο παρανομαστής πάντα ίδιος. Οι νίκες και μόνο αυτές.

Η πρώτη ήρθε το Σάββατο με τον Πλατανιά, και μάλιστα με ανατροπή. Αν αύριο προκύψει και η δεύτερη στην Κέρκυρα, πιθανότατα ο Ολυμπιακός «καθαρίζει» όσο γρήγορα θέλει με την υπόθεση «πρωτάθλημα». Και αυτομάτως προχωρά στο επόμενο. Πολύ μεγάλη η σημασία της αναμέτρησης που έρχεται. Η έκβαση της, ουσιαστικά αποφασίζει και τις ημέρες που οι Ερυθρόλευκοι έχουν στη διάθεση τους, για να προετοιμαστούν εν όψει του πρώτου ημιτελικού με την ΑΕΚ.

Νίκη στην Κέρκυρα σημαίνει πιθανότατα χρήση του rotation την Κυριακή στη Λιβαδειά, και όλοι ξεκούραστοι για το ματς της Μεγάλης Πέμπτης, στο Φάληρο. Λένε οι προπονητές, ότι οι ποδοσφαιριστές μπορούν μια χαρά να παίξουν δύο σερί ματς σε απόσταση τριών-τεσσάρων ημερών. Η κούραση «βγαίνει» πάντα στο επόμενο. Εκεί λοιπόν είναι που επιβάλλεται να μπορείς να προσφέρεις ανάσες. Αν ο Ολυμπιακός κάνει τη δουλειά αύριο, τότε, κερδίζει και το δικαίωμα της «διαχείρισης» δυνάμεων. Αν όχι, το πράγμα μπλέκει. Και ο χρόνος περιορίζεται.

Ο Λεμονής ήδη έδειξε τους πρώτους 14. Αυτούς που χρησιμοποίησε το Σάββατο. Συν τους Σεμπά, Ρέτσο και Ελιονούσι ο αριθμός ανεβαίνει στο 17. Και ο κύκλος του rotation ανοίγει με Σισοκό, Μανθάτη, Παρέδες. Στόχος, να μην περάσει κανείς τα 180΄ συμμετοχής στο τρίγωνο Πλατανιάς- Κέρκυρα - Λεβαδειακός. Στόχος όμως και να έχουν παίξει όλοι, για να υπάρχει ο απαραίτητος αγωνιστικός ρυθμός. Η εφαρμογή της «δεν περισσεύει κανείς» ατάκας, που επαναλαμβάνεται σε κάθε ευκαιρία...

Αυτό που η κυπελλούχος ΑΕΚ δεν μπορεί να ακολουθήσει, έτσι όπως έχει «μπλέξει» με την υπόθεση της 5ης θέσης στο πρωτάθλημα και της εξασφάλισης ενός εισιτηρίου για τα πλέι-οφ. Πόσο μάλλον αν την Πέμπτη, δεν περάσει από τα Χανιά. Μια μικρή λεπτομέρεια, που αυτή τη στιγμή δεν λέει πολλά αλλά που σε καμιά δεκαριά ημέρες μπορεί να παίξει τον ρόλο της, όταν θα συζητάμε το αποτέλεσμα του πρώτου ημιτελικού.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής