Ιντερ - Σαμπντόρια 1-2

Ιντερ - Σαμπντόρια 1-2

bet365

Η Ιντερ προηγήθηκε αλλά η Σαμπντόρια το γύρισε (1-2) στο Meazza και την άφησε στο -3 από την Ευρώπη και στο -9 από το Champions League.

Η ισοπαλία της Νάπολι έδινε την δυνατοτητα στους Νερατζούρι να πλησιάσουν στο -6 από την 3η θέση, περιμένοντας το κυριακάτικο ματς των Παρτενοπέι με την Λάτσιο στο Olimpico. Τώρα μάλλον θα αδιαφορήσουν αφού η ευκαιρία χάθηκε... Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι προηγήθηκε με τον Ντ' Αμπρόζιο (13ο γκολ από Ιταλό φέτος, ένα περισσότερα από όσα συνολικά τις τρεις προηγούμενες σεζόν) αλλά οι Σικ-Κουαλιαρέλα το ανέτρεψαν και έδωσαν στους Μπλουτσερκιάτι την 2η φετινή νίκη στο Μιλάνο, κάτι που είχε να κάνει από την σεζόν 1996-97!

Το ματς θα μπορούσε να αρχίσει με γκολ για την Ιντερ νωρίς και συγκεκριμένα στο 9', αν ο Μπανέγα νικούσε τον Βιβιάνο με πλασέ από καλή θέση ή αν ο Καντρέβα δεν αστοχούσε στην επαναφορά. Η διπλή ευκαιρία όμως χάθηκε, όπως χάθηκε και ο Σάλα στο 16' για την Σαμπντόρια, με τον Μπερεζίνσκι να μπαίνει στη θέση του. Οι Γενοβέζοι θα μπορούσαν να προηγηθούν στο 25' με την σουτάρα του Κουαλιαρέλα αλλά πήγε στο κάθετο δοκάρι και δύο λεπτά μετά ο Ικάρντι αστόχησε με κεφαλιά. Το 1-0 για τους Νερατζούρι ήρθε τελικά στο 35' με το πλασέ του Ντ' Αμπρόζιο που κόντραρε στον Μπερεζίνσκι (οφσάιντ ο Καντρέβα στην αρχή της φάσης), για να κλείσει το πρώτο μέρος με τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους: Δεύτερο δοκάρι σε διαγώνιο σουτ του Μπρούνο Φερνάντες στο 45' και στην επαναφορά ο Σικ κατάφερε να σουτάρει άουτ!

Στην ανάπαυλα βγήκε ο Γκαλιαρντίνι, λόγω ενός χτυπήματος από το πρώτο μέρος, για να μπει ο Κοντογκμπιά και στο 50' η Σαμπντόρια ισοφάρισε με την κοντινή προβολή του Σικ (μπορεί να ήταν οφσάιντ) μετά την κεφαλιά του Σιλβέστρε (1-1). Αυτό το γκολ προκάλεσε εκνευρισμό στην Ιντερ, η οποία έχασε ένα 10λεπτο, και στο 62' οι δύο ομάδες πλησίασαν το γκολ με διαφορά ελάχιστων δευτερολέπτων αλλά οι Πέρισιτς και Κουαλιαρέλα δεν νίκησαν τους Βιβιάνο και Χαντάνοβιτς. Στο 69' ο Εντερ πήγε για το 2-1 αλλά ο πορτιέρε των Γενοβέζων τον σταμάτησε και στο 72' ο Ικάρντι έχασε σε άδειο τέρμα αυτό που δεν χάνεται, μετά το πάρε-βάλε του Καντρέβα!

Οι Μιλανέζοι έψαχναν αγχωμένοι το δεύτερο γκολ και τελικά το ματς που είχε ούτως ή άλλως στραβώσει, χάθηκε οριστικά στο 85'. Το χέρι του Μπρόζοβιτς στο φάουλ του Αλβαρες έστειλε τον Κουαλιαρέλα στο πέναλτι και από εκεί έκανε το 1-2, δίνοντας μια μεγάλη, για το γόητρο, νίκη στην ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο.

Ιντερ (Στέφανο Πιόλι): Χαντάνοβιτς, Ντ' Αμπρόζιο, Μεδέλ, Μιράντα, Ανσάλντι, Γκαλιαρντίνι (46' Κοντογκμπιά), Μπρόζοβιτς, Καντρέβα, Μπανέγα (66' Εντερ), Πέρισιτς (78' Ζοάο Μάριο), Ικάρντι.

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζαμπάολο): Βιβιάνο, Σάλα (16' Μπερεζίνσκι), Σιλβέστρε, Σκρίνιαρ, Ντοντό (70' Ρετζίνι), Λινέτι, Τορέιρα, Μπαρέτο, Φερνάντες (61' Αλβαρες), Σικ, Κουαλιαρέλα.

 

SERIE A Τελευταία Νέα