Ο πιο ηλίθιος τρόπος και ο πιο έξυπνος παίκτης

Μιχάλης Λεάνης Μιχάλης Λεάνης
Ο πιο ηλίθιος τρόπος και ο πιο έξυπνος παίκτης

bet365

Ο Μιχάλης Λεάνης παρακολούθησε το ντέρμπι και blogάρει για τον Ουζουνίδη και τον Χιμένεθ, τον Μπεργκ, αλλά και την ΑΕΚ που «πέταξε» ένα ολόκληρο ημίχρονο!

Τι να πεις στον κόουτς Ουζουνίδη όταν δηλώνει: « Κερδίσαμε με τον πιο ηλίθιο τρόπο» Άδικο έχει; Του λες συγχαρητήρια δυο φορές μάλιστα. Μια για την νίκη και μια για την δήλωση!

Τι να πείς επίσης του Χιμένεθ όταν υποστηρίζει πως ανεξάρτητα από τις διορθωτικές κινήσεις στην έναρξη του δευτέρου μέρους από μεριάς του , η ομάδα του δεν είχε την σωστή αγωνιστική συμπεριφορά στο πρώτο μισό του ντέρμπι! Μήπως δεν το είδαμε;

Απλά ο Παναθηναϊκός δεν πλήρωσε… την ηλιθιότητα να δώσει χώρους στον αντίπαλο , γιατί η εξυπνάδα του Μπέργκ δεν το επέτρεψε! Ο Σουηδός με την οξυδέρκεια και την αντίληψη που τον διακρίνει διάβασε την φάση στο …τελείωμα , σωστά!

Παρατήρησε ότι η πλειοψηφία των παικτών της ΑΕΚ είχαν μετοικήσει στο επάνω-μισό του γηπέδου, σκάναρε τα κενά και έτσι ,με χαρακτηριστικές κινήσεις, ζήτησε από τους συμπαίκτες του να ανοίξουν το παιχνίδι στα άκρα.

Βρήκε έτσι τον διάδρομο ορθάνοιχτο μπροστά του , βγήκε πίσω από τις πλάτες και υποδέχθηκε την σέντρα του Λουντ! Για την κλάση του Μπέργκ να τελειώσει την φάση με επιτυχία, μόνος στα αντίπαλα καρέ, είναι υπόθεση ρουτίνας!

Όπως υπόθεση ρουτίνας θα πρέπει να θεωρείται για τον Παναθηναϊκό –αν θέλει να μεγαλώσει αγωνιστικά- η διαχείριση ακόμα και ενός ντέρμπι , όταν προηγείται στο ημίχρονο με δυο γκολ διαφορά , έχοντας μάλιστα κυριαρχήσει απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο! Δεν θα είναι κάθε μέρα του οσίου Μπέργκ!

Όπως δεν θα καταφέρνει κάθε φορά η ΑΕΚ όποιος άγιος και να γιορτάζει να φέρνει ένα ντέρμπι στα ίσια κουβαλώντας στην πλάτη της δυο τέρματα από το πρώτο μέρος. Ένα πρώτο μέρος σκέτη απογοήτευση! Μια Ένωση χωρίς ψυχή χωρίς πάθος , χωρίς δύναμη! Οι παίκτες της δεν κέρδισαν μια μονομαχία, δεν πήραν ούτε μια κόντρα!

Της έλειπαν επίσης το καθαρό μυαλό και οι επινοήσεις από τα βαριά της χαρτιά! Η είσοδος του Πέκχαρτ και του Χριστοδουλόπουλου μπορεί να βελτίωσαν αισθητά την εικόνα της , αλλά η θέληση των παικτών της για ανατροπή , δεν συγκρίνεται με αυτή των πρώτων 45 λεπτών! Θέληση που έμελε να μην εξαργυρωθεί. Αλλά ο πάθημα καλό είναι να γίνει μάθημα.

Όταν οι δυνάμεις σε εγκαταλείπουν από την υπερπροσπάθεια και τα πνευμόνια αδειάζουν, κοιτάς το χρονόμετρο και… τρέχεις μόνο για να αποταμιεύσεις την ισοπαλία! Επίσης απαγορεύεται στο μέλλον να πετάς σε αγώνα ντέρμπι ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο στον κάδο των αχρήστων!

Όπως και ένα… δεύτερο ημίχρονο κι αυτό έχει να κάνει με την αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού! Ανεξάρτητα πάντως από το αποτέλεσμα οι δυο ομάδες έχουν πολλά να διδαχθούν από αυτό το ντέρμπι.

Θα τολμούσα να πω ότι ήταν το καλύτερο… φροντιστήριο και για τους δυο εν όψει κυπέλλου καιplay-off! Ως γνωστόν , το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού! Μένει λοιπόν να δούμε σε σύντομο μάλιστα χρονικό διάστημα , ποια ομάδα θα …αμαρτήσει για δεύτερη φορά!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Μιχάλης Λεάνης
Μιχάλης Λεάνης

Σύμφωνα με καλά εξακριβωμένες πηγές και μετά από άνοιγμα μυστικών αρχείων η γέννηση του τοποθετείται το σωτήριο έτος 1862 το πολύ!

Από μικρός ήθελε πολύ να κάνει ότι κάνουν όλα τα παιδιά!!!

Ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην παρανομία πριν ο Γουτεμβέργιος ανακαλύψει την τυπογραφία και ο Μητσοτάκης την διαπλοκή!

Έκτοτε η εξέλιξη του, γενικά στον χώρο, υπήρξε ραγδαία και άκρως εντυπωσιακή!

Άριστος σκοπευτής , χωρίς να κλείνει το ένα μάτι, άσος του βολάν στους δυο τροχούς, δεινός σκακιστής, ικανότατος ισορροπιστής σε ζαρωμένο σχοινί και φοβερός ματάκιας της καθημερινής έγκυρης ειδησιογραφίας!

Παντοτινός λάτρης του ωραίου φύλου, εισαγωγέας και προμηθευτής ειδών αλιείας στην Πίνδο και στα Άγραφα, επιφανής αυτοδύτης ενυδρείου, παρασημοφορημένος αμπελουργός, πολέμιος των Ισμαηλιτών του Μπεγκ Ουμ , πρώτος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου του Πόγραδετς, πρύτανης στην Κρατική Σχολή των Φυσιολατρών του Βούπερταλ, πρωτοσύγκελος της σκήτης του Προφήτη Δανιήλ, αρχισυναγωγός του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Στάλιν, παντοτινός νοσηρός θαυμαστής της φυγόκεντρης περιπέτειας σ’αυτούς τους μίζερους καιρούς τους γεμάτους από μέτριους συντηρητές φαντασίας και ονείρων, μα πάντα ευχάριστος στα πάρτι!!!