Πεσκάρα - Μίλαν 1-1

Gazzetta team
Πεσκάρα - Μίλαν 1-1

bet365

Η Μίλαν έβαλε απίθανο αυτογκόλ, ισοφάρισε, είχε δοκάρι αλλά πέταξε δύο βαθμούς στην έδρα της Πεσκάρα (1-1). Εκπληκτική Αταλάντα, 0-5 στην Τζένοα.

Οι Rossoneri ήθελαν να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες για έξοδο στην Ευρώπη, όμως αυτές δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα αφού παραχώρησαν ισοπαλία με δραματικό τρόπο στην Πεσκάρα (1-1). Η τελευταία φορά που οι Delfini είχαν νικήσει ήταν στην Serie B το 1981 και από τότε η Μίλαν είχε 11 σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, όμως δεν έφτασε ποτέ τη μία ντουζίνα.

Από 0:3 πίσω στο πρώτο ημίχρονο η Λας Πάλμας εκανε το 3:3 στο δεύτερο μισό! Τι θα συμβεί αυτή τη φορά;

Στο 3' ο Μπάκα πλάσαρε άουτ και στο 12' είδαμε ένα από τα πιο απίστευτα αυτογκόλ των τελευταίων ετών. Ο Παλέτα έκανε πολλά λάθη στην ίδια φάση και γύρισε την μπάλα, δίνοντάς της ύψος, προς τον Ντοναρούμα, ο οποίος έκανε τσαφ στο κοντρόλ και την είδε στα δίχτυα του (1-0). Ο Σόσα δεν κατάφερε να απαντήσει άμεσα στο 14' με σουτ, όμως οι Rossoneri ισοφάρισαν στο 41' όταν μετά την τρομερή προσπάθεια του Ντεουλοφέου στην κόντρα, ο Καμπανιάρο δεν κατάφερε να διώξει και ο Πάσαλιτς σκόραρε με δυνατό σουτ από κοντά (1-1).

Στο δεύτερο μέρος ο Μπάκα μπλοκαρίστηκε και ο Λαπαντούλα μπήκε στη θέση του για να παίξει κόντρα στην ομάδα με την οποία έβαλε πέρυσι 30 γκολ σε 44 αγώνες και αποθεώθηκε. Κόντρα σε αυτό που θα μπορούσε να περιμένει κανείς, οι γηπεδούχοι έπαιξαν επιθετικά, το φάουλ του Μπόβο κοντραρίστηκε σωτήρια και ο Ντοναρούμα απέκρουσε στο σουτ του Μπενάλι. Η Μίλαν είχε την τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα στο 85' όταν η κεφαλιά του Αλέσιο Ρομανιόλι (συμπλήρωσε 100 ματς στην Serie A) πήγε στη ρίζα του δοκαριού.

Πεσκάρα (Ζντένεκ Ζέμαν): Φιορίλο, Μπόβο, Καμπανιάρο, Μπιράγκι, Τζαμπάνο, Μουντάρι (66' Μπρούνο), Μεμουσάι (85' Μιλίτσεβιτς), Μπενάλι, Κουλιμπαλί, Μπαεμπέκ, Καπράρι (76' Τσέρι).

Μίλαν (Βιντσέντζο Μοντέλα): Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Παλέτα, Ρομανιόλι, Βανχιόνι, Σόσα (70' Λοκατέλι), Πάσαλιτς, Μάτι Φερνάντες (76' Κούτσκα), Οκάμπος, Ντεουλοφέου, Μπάκα (58' Λαπαντούλα).


Η καλύτερη Αταλάντα!
Η Αταλάντα συνεχίζει την εκπληκτική της πορεία, διέλυσε με 5-0 την Τζένοα, πέτυχε την μεγαλύτερη νίκη της εκτός έδρας και παραμένει στο κυνήγι της Ευρώπης! Μεγάλο πρωταγωνιστής ο Γκόμες, που έκανε χατ τρικ, με την ομάδα του Γκασπερίνι, που πλήγωσε την πρώην του, να παίρνει σημαντικό προβάδισμα έναντι της Μίλαν. Ο Κόντι άνοιξε το σκορ με υπέροχο τελείωμα στο 25’, ενώ στο 32’ ο Γκόμες έκανε με πέναλτι το 0-2. Τα πάντα τελείωσαν στο 63’, όταν ο Αργεντίνος έκανε το 0-3 στο δεύτερο δοκάρι, με τον Καλντάρα να κάνει το 0-4 στο 76’ από κοντά και τον Γκόμες να ολοκληρώνει το χατ τρικ του στο 83’ για το τελικό 0-5! Από το 60' οι γηπεδούχοι έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πινίγια.

Με Μπάμπακαρ η Φιορεντίνα
Η Φιορεντίνα επιβλήθηκε με το αγαπημένο της 1-0 της Μπολόνια με γκολ του Μπάμπακαρ και διατηρεί κάποιες ελπίδες για ευρωπαϊκή έξοδο, έστω και αν βρίσκεται σε απόσταση από την 6η θέση. Οι βιόλα δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια, αν εξαιρέσουμε ένα διάστημα στο δεύτερο μέρος που η Μπολόνια πίεσε, με τον Μπάμπακαρ να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ στο 51’ με πολύ ωραία κεφαλιά για το τελικό 1-0.

Βύθισε την Παλέρμο με Ιονίτα η Κάλιαρι
Η Παλέρμο προηγήθηκε ακόμα μία φορά στο Renzo Barbera, όμως έχασε 1-3 από την Κάλιαρι και δεν μπορεί να ελπίζει ούτε σε θαύμα. Οι Rosanero προηγήθηκαν στο 26' με τον Πίπο Γκονζάλες, ο οποίος ήταν μάλλον σε θέση οφσάιντ, όμως οι Σάρδοι γύρισαν το ματς στο δεύτερο μέρος. Στο 48' ύστερα από κόρνερ του Παναγιώτη Ταχτσίδη ο Ιονίτα έκανε με κεφαλιά το 1-1 και έκανε τους Σικελούς να καταρρεύσουν. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μάρκο Μποριέλο έβαλε ένα ακόμα γκολ φέτος με κεφαλιά και στο 88' ύστερα από τη βοήθεια της τεχνολογίας φάνηκε ότι η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή μετά την προσπάθεια του Ιονίτα, ο οποίος έβαλε δεύτερο γκολ για το τελικό 1-3.

Διπλό ελπίδας για Κροτόνε
Η Κροτόνε πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας της στην Serie A, επικρατώντας 1-2 της Κιέβο και μειώνοντας στο -5 από την ομάδα που σώζεται. Οι νεοφώτιστοι έπαιξαν για τη νίκη και πήραν το προβάδισμα στο 51' με κεφαλιά του Τζαιν Μάρκο Φεράρι, όμως έξι λεπτά αργότερα οι Βερονέζοι ισοφάρισαν κόντρα στην ροή του αγώνα με τον Σέρτζιο Πελισιέ επίσης με κεφαλιά (1-1). Ο Λούκας Κάστρο είχε τρομερό τεχνικό σουτ στο δοκάρι για τους γηπεδούχους, όμως η Κροτόνε ήταν εκείνη που πέτυχε δεύτερο γκολ στο 82' με υπέροχο curler του πρώτου σκόρερ της, Ντιέγο Φαλτσινέλι, για το τελικό 1-2.

 

SERIE A Τελευταία Νέα