Ολυμπιακός: Τα 32 δευτερόλεπτα για σεμινάριο!

Ολυμπιακός: Τα 32 δευτερόλεπτα για σεμινάριο!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το blog του στο gazzetta σε μία φάση του χθεσινού αγώνα του Ολυμπιακού, γιατί αξίζει…

Ο Ολυμπιακός απέδειξε για άλλη μία φορά χθες ότι είναι, ακόμη, πολύ σκληρός για να πεθάνει.

Μέσα σε ένα δεκάλεπτο, από το 54’ έως το 63’, κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι απέναντι στην 6η ομάδα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος. Τον Πλατανιά, που για να μην ξεχνιόμαστε..

Είχε χάσει 1-2 στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό, με το πιο αστείο πέναλτι του φετινού πρωταθλήματος…

Ήταν 0-0 με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ως το 77’, ώσπου ο γκολκιπερ του έφαγε στο τελευταίο τέταρτο τρία γκολ, στα οποία είχε σε όλα ευθύνη…

Ήταν 0-0 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ως το 61’ η, αν θέλετε έχανε 1-0 έως το 81’, όταν κι έγινε το 2-0 σε φάση που ξεκίνησε από επιθετικό φάουλ σε βάρος του Καρυπίδη, που ήταν πεσμένος στο τερέν κι η ομάδα του έπαιζε ουσιαστικά με παίκτη λιγότερο, τον στόπερ της…

Ποια ήταν η στιγμή που μου έμεινε από το χθεσινό ματς στο...ντεμπούτο Νο 3 του Λεμονή στον πάγκο του Ολυμπιακού; Η φάση του νικητήριου γκολ-κι όχι μόνο για προφανείς λόγους. Διότι πρόκειται για μία φάση στην οποία πρέπει να επιμείνει ο Ολυμπιακός και να αποτελέσει παράδειγμα στο…εγχειρίδιο για σωστή ανάπτυξη στο επιθετικό κομμάτι.

Άμα κάποιος προσέξει, θα διαπιστώσει ότι η επίθεση του Ολυμπιακού ξεκινάει από το 62’15’’, από ένα κερδισμένο φάουλ κάπου στη σέντρα. Και ολοκληρώνεται με την μπάλα στα δίκτυα στο 62’47’’. Σε αυτά τα 32 δευτερόλεπτα, η μπάλα κυλούσε συνεχώς στα πόδια των ερυθρόλευκων, χωρίς ποτέ έστω να την ακουμπήσει παίκτης του Πλατανιά!

Όλοι στέκονται στην όντως μαγική κάθετη του Μαρτίνς στον Φιγκέϊρας και στην ασίστ του Φιγκέϊρας στον Ρομάο. Αλλά εξίσου σημασία έχει να παρατηρήσουμε και τι προηγήθηκε…Διότι οι ερυθρόλευκοι αντάλλαξαν 12 πάσες πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ! Μάριν σε Μαρτίνς, Μαρτίνς σε Μάριν, Μάριν σε Ανδρούτσο, Ανδρούτσος σε Μαρτίνς, Μαρτίνς σε Μάριν, Μάριν σε Ανδρούτσο, Ανδρούτσος σε Μαρτίνς, Μαρτίνς σε Φορτούνη, Φορτούνης σε Ντε Λα Μπέγια, Ντε Λα Μπέγια σε Μαρτίνς και τη συνέχεια την ξέρετε.

Η μπάλα πάντα χάμω κι η επίθεση να ξεκινάει από αριστερά, να εκτυλίσσεται προς τα δεξιά, μετά πάλι προς τα αριστερά και να καταλήγει σε πάσα από τον άξονα! Μία επίθεση σεναριακού επιπέδου. Με το δυσάρεστο να είναι ότι αμυντικά ο Ολυμπιακός μόνο για ανάλογο …σεμινάριο δεν ήταν χθες…

Άσχετο: λένε, «καταγγέλλει ο Πλατανιάς ξύλο στο ημίχρονο». Διαβάζω, όμως, την επίσημη ανακοίνωση του Πλατανιά-μιλάει για «προπηλακισμούς παικτών και μελών του τεχνικού επιτελείου στο ημίχρονο». Ανοίγω το λεξικό, μπας και ξέχασα τα ελληνικά μου: προπηλακίζω σημαίνει «εκστομίζω βρισιές».

Όχι ότι ήταν σωστό, αν βέβαια όντως έγινε, όμως υπάρχει μία…μικρή διαφορά από το ξύλο και μία βρισιά…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.