ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1 (vid)

Νίκος Ρόλλας
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1 (vid)

bet365

Η Ξάνθη κρατούσε ως τις καθυστερήσεις με το γκολ του Βασιλακάκη το πολύτιμο τρίποντο κι διατηρούσε ακέραιες τις ελπίδες των πλέι οφ! Όμως στο 91' ο Ζάιρο ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΠΑΣ Γιάννινα και πλέον οι «ακρίτες» συμβιβάζονται με την πραγματικότητα. Κόκκινη ο Λισγάρας στο 94'.

Σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε... θρίλερ, ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας από την Ξάνθη που είχε προηγηθεί στο 60' με τον Βασιλακάκη, χάρη στο γκολ του Ζάιρο στις καθυστερήσεις.

Έτσι έπαιξαν...
Ο Γιάννης Πετράκης διατήρησε το σύστημα με τρία στόπερ, έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μιχαήλ, Μπέριο, Τζημόπουλο να γεμίζουν την περιοχή του. Καρανίκας από δεξιά και Κούτρης από αριστερά είχαν αναλάβει τις πλευρές, με τους Γιάκο, Γαρουφαλιά, Ακόστα στον άξονα και τους Ζάιρο, Κόντε στην επίθεση.

Από την πλευρά του ο Ράζβαν Λουτσέσκου παρέταξε τους φιλοξενούμενους με το κλασσικό 4-2-3-1, έχοντας τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Γουάλας στα άκρα της άμυνας και τους Λισγάρα, Καρασαλίδη στο κέντρο. Ντε Λούκας και Λουσέρο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, ενώ Σολτάνι, Βασιλακάκης, Λάζιτς ήταν πίσω από τον Γιουνές.

Λίγες ευκαιρίες, ελάχιστο θέαμα
Από το πρώτο σφύριγμα για την έναρξη του αγώνα, το παιχνίδι είχε μοιρασμένους... ρόλους. Η Ξάνθη ήταν αυτή που είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, αλλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη, καθώς η αμυντική τριάδα του ΠΑΣ έκλεινε τους χώρους στην περιοχή. Έτσι, με εξαίρεση το σουτ Λουσέρο στο 3' και το φάουλ του Γιουνές στο 17', οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν είχαν κάποια κλασσική ευκαιρία, την ώρα που οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι το γρήγορο transition έπαιζαν κυρίως με αντεπιθέσεις. Ούτε όμως στο 15΄το σουτ του Κούτρη, ούτε στο 21΄η προσπάθεια του Ζάιρο, ούτε στο 25΄η ενέργεια του Γιάκου είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η αναγκαστική αλλαγή όμως του Τζημόπουλου στο 29' προκάλεσε μία μικρή αναστάτωση στην καλή λειτουργία της ομάδας των Ιωαννίνων, καθώς χάνονταν μαρκαρίσματα με αποτέλεσμα η Ξάνθη να βρίσκει χώρους. Στο 45΄ο αμαρκάριστος Γουάλας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ενώ στην αμέσως επόμενη φάση ο Λάζιτς είχε ένα ωραίο σουτ, το οποίο πέρασε άουτ και έτσι οι δύο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Γκολ και μονότερμα
Η εικόνα αυτή διατηρήθηκε και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, μέχρι το 60' που ο Βασιλακάκης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη στην άμυνα του ΠΑΣ και άνοιξε το σκορ. Από εκείνο το σημείο και μετά όμως, όλα άλλαξαν άρδην στο ματς. Οι γηπεδούχοι άρχισε να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας ουσιαστικά τους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου στο δικό τους μισό.

Η υπεροχή τους ήταν τέτοια που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε οτι έπαιζαν μονότερμα την ακριτική ομάδα, η οποία λόγω του Ζίβκοβιτς φαινόταν οτι θα πάρει τους τρεις βαθμούς. Ωστόσο δεν είχε μιλήσει ο Ζάιρο... Ο Βραζιλιάνος έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ξάνθης, αλλά είτε αυτός, είτε οι συμπαίκτες του, τα χάλαγαν στην τελική προσπάθεια. Μέχρι το 92΄όμως που είδε την μπάλα να στρώνεται στα πόδια του στην μικρή περιοχή και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, κάνοντας το 1-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Μπέριος (82΄Νικολιάς), Τζημόπουλος (29΄Κοζορώνης), Γιάκος, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (66΄Κοροβέσης), Καρανίκης, Κόντε, Ακόστα.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γιουνές (75΄Ράνος), Σολτάνι (56΄Πιτσέλι), Λουσέρο, Βασιλακάκης (84' Μεχία), Γουάλας, Λάζιτς, Λισγάρας.

Ο MVP: Ο Ζάιρο, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου. Αν ο ΠΑΣ οφείλει σε κάποιον τον βαθμό της ισοπαλίας, αυτός είναι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός, ο οποίος έκανε άνω κάτω την άμυνα της Ξάνθης στο δεύτερο ημίχρονο, βάζοντας κερασάκι στην... τούρτα, το γκολ τις ισοφάρισης στις καθυστερήσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Βασιλακάκης, καθώς σε μία από τις ελάχιστες αξιόλογες τελικές προσπάθειες που είχε η Ξάνθη, κατάφερε να βρει δίχτυα. Δυστυχώς για αυτόν όμως, το γκολ του δεν αποδείχθηκε «χρυσό» λόγω της ισοφάρισης στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η άμυνα της Ξάνθης, καθώς σε όλο το δεύτερο ημίχρονο αντιμετώπιζε εμφανέστατα προβλήματα, τα οποία επιβεβαιώθηκαν στην φάση του 92' όπου δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα μέσα από την περιοχή της, με αποτέλεσμα να έρθει η ισοφάριση από τον Ζάιρο.

Η ΓΚΑΦΑ: Όταν το παιχνίδι έχει φτάσει στο 92' και η ομάδα σου προηγείται, κάνεις ότι μπορείς για μην πάρει ο αντίπαλος στην κατοχή του την μπάλα μέσα στην περιοχή. Την... τρως αν χρειαστεί. Οι αμυντικοί της Ξάνθης όμως, έδειξαν χαρακτηριστική αδράνεια στο να τα καταφέρουν και έτσι έχασαν μία νίκη που είχαν σχεδόν στα χέρια τους.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Στυλιάρας και ο πρώτος βοηθός Ποντίκης κατάφεραν να κάνουν λάθος σε δύο ίδιες φάσεις, όπου ο επιθετικός έκλεψε την μπάλα από τον τελευταίο αμυντικό. Τόσο στην μάχη του Βασιλακάκη με τον Μπέριο, όσο και στου Κόντε με τον Λισγάρα, έδωσαν επιθετικό φάουλ που δεν υπήρχε πουθενά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETA: Η Ξάνθη ουσιαστικά πλήρωσε την άνευ λόγου και αιτίας οπισθοχώρησή της μετά το γκολ του Βασιλακάκη, ενώ ο ΠΑΣ κατάφερε να έχει βαθμολογικό κέρδος, χάρη στην δραστηριότητα και τις ικανότητες του Ζάιρο.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ 2 ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα